تبیان، دستیار زندگی
امام على (ع) مى فرمایند: «ان البلاء للظالم ادب و للمؤمن امتحان و للانبیاء درجه» بلا براى ستمگر تأدیب است و براى مؤمن امتحان و براى پیامبر، مقام و درجه است. بهترین کار در مواقع مشکلات در کنار موارد بالا، استغفار کردن جهت آمرزش گناهان می باشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هر چی در خونه خدارو می زنم جواب نمیده!

نا امید

من همیشه برای رسیدن به هر چیزی توی زندگیم مثل تحصیل، کار و ازدواج خیلی سختی کشیدم. اصل مشکل من اینجاست که الان حس می کنم هر چی بیشتر در خونه خدا رو می زنم خدا برام سخت تر می گیره کلی نذر و نیاز کردم و ختم قرآن و سوره یس و حشر و حدیث کسا خوندم و باز بی جواب موندم راستش خسته و دل سرد از هر چی نذر و نیاز شدم و فکر می کنم خدا چرا جواب منو نمی ده. چرا خدا به بعضی آدما همه چیز راحت میده و تازه اونا دل منو به خاطر چیزی که خدا خواسته می شکنن و خدا فقط نگاه میکنه! هر چی دنبال جواب این سوالم می گردم به جایی نمی رسم خیلی بده که بگم گاهی اوقات از خدا ناامید می شم و ازش سخت گله می کنم.


جواب امام ما!!

قبل از بیان نکاتی در زمینه سوالی که پرسیده اید داستانى از مولوى را بیان مى داریم.

مولوى داستانى آورده به این مضمون كه: اگر شخصى بر گلیم چوب مى زند، مى خواهد گرد و غبار آن را بگیرد و قصد ندارد گلیم را كتك بزند. مصیبت ها و گرفتارى ها از این باب است. یعنى اگر بخواهد گرد و غبار غفلت و زنگار از دل ها زدوده شود راه آن تازیانه مصیبت و گرفتارى است. البته گرفتارى ها هم دوره اى دارد و خواهند گذشت. چرا كه خداوند مى فرماید انّ مع العسر یسراً. زمانى ما مى توانیم زیبایى را احساس نماییم كه در كنار آن مشكلات را ببینیم در كنار هر گل زیبا خارى براى محافظت وجود دارد گرفتاری ها و موضوعات ناگوار براى این است كه قدر لحظات آرام و زیباى زندگى را بدانیم اما گاهى افراد فقط به این نیمه خالى نگاه مى نمایند و بدون نگاه به دیگران فكر مى كنند فقط خودشان به این موضوع گرفتار هستند. اگر نگاهى به اطرافیان خود نمایید مى بینید افراد زیادى هستند كه در وضعیت شما هستند.

با دعا برای حل مشكلات موارد زیر مى تواند راهگشا باشد:

1- مشكلات جزء لاینفك زندگى است و به نوعى شیرینى زندگى به شما مى آید.

2- شیرینى زندگى به حل كردن مشكلات موجود است اما با راه هاى صحیح و موثر.

3- مشكلات و مسائل مطرح شده ى شما به نوعى با اشكال دیگر در خانواده هاى دیگر نیز موجود مى باشد.

4- پیدا كردن ریشه ى مشكلات نیمى از پیمودن راه براى حل مشكلات است.

5- در انتظار حل شدن یك شبه ى مشكلات خود نباشید.

یکی از بزرگان پسرش بیمار شد و نزد او آمد، پدر به او گفت: ای فرزند اگر بمیری و در ترازوی اعمال من باشی دوست‌تر دارم که من در ترازوی اعمال تو باشم یعنی صبر بر مصیبت تو نزد من محبوب‌تر از صبر تو بر مصیبت من است. گویند وقتی قیامت شود اهل عبادت را صدا می‌زنند و اعمال آن‌ها را می‌سنجند و بعد از آن اهل بلا را می‌آورند و نامه اعمالشان را بررسی می‌کنند و چنان چه در دنیا برایشان بلا مقدّر شده بود، ثواب و مزد جایگزین آن می‌کنند و اهل نعمت و عافیت از دنیا آرزو می‌کنند کاش در دنیا بدن‌هایشان را خود پاره پاره می‌کردند تا ثوابشان مثل ثواب اهل بلا می‌شد

6- انتظار معجزه براى مرتفع شدن مشكلات را نداشته باشید چرا كه بعضى مواقع معجزه در پیمودن راه هاى طبیعى و حل مشكلات به صورت عادى مى باشد (که در مورد شما مراجعه به طبیبان سنتی و غیر سنتی مطمئن، متعهد و متخصص می باشد) اگر چه توسلات و نذر و نذورات موثر و راهگشا مى باشد.

7- قضایاى موجود در زندگى را به طور صحیح و درست تفسیر كنید و از تفاسیر غیر منطقى و غیر دینى بپرهیزید و حتما با شخص خبره مشكل خود را مطرح كنید.

8- مشكلات را قدرى آسان تر بگیرید زیرا هر چه مشكل را با نگاه سخت ببینید حل مشكل هم سخت خواهد شد.

9- اعتقاد بر اینكه در زندگى شما مشكلات زیاد است سبب می شود که شما حتی در زمان های شادی نگران باشید و از شادی های خود کاملا بهره مند نشوید.

10- اگر امكان دارد ریشه ى مشكلات را پیدا كرده و آن ها را براى ما مكاتبه كنید تا جواب موثرترى را ارائه دهیم.

به طور كلى بلاء و مصیبت و مشکلات به سه بخش تقسیم مى شود::

1 بلاء و مصیبت به هدف آزمایش و امتحان.

2 بلاها و مصیبت هایى كه به عنوان كفاره گناه مومن، موجب ریزش گناهان اوست.

3 بلاها و مصیبت هایى كه براى ترفیع درجه و ارتقاء كمالات انسانى است، مانند بلاها و مصیبت هایى كه به انبیاء و اولیاء عظیم الشأن وارد مى شد.

امام على(علیه السلام) مى فرمایند: «ان البلاء للظالم ادب و للمومن امتحان و للانبیاء درجه» بلا براى ستمگر تأدیب است و براى مومن امتحان و براى پیامبر، مقام و درجه است.

بهترین کار در مواقع مشکلات در کنار موارد بالا، استغفار کردن جهت آمرزش گناهان می باشد.

بلاها و دشوارى‏ها، فلسفه‏ هاى متعددى دارند. حداقل آن در مورد بندگان صالح خدا امور زیر است: 1- وسیله‏ اى براى آمرزش گناه، 2- زمینه تقرب بیشتر و اعتلاى رتبه، 3- وسیله‏ اى براى تربیت و استكمال نفس.

چه زیبا برایمان تصویر کردند که.....

امام على(علیه السلام) مى فرمایند: «ان البلاء للظالم ادب و للمومن امتحان و للانبیاء درجه» بلا براى ستمگر تأدیب است و براى مومن امتحان و براى پیامبر، مقام و درجه است. بهترین کار در مواقع مشکلات در کنار موارد بالا، استغفار کردن جهت آمرزش گناهان می باشد

صبر3 گونه است:

1. حوزه بلا و مصیبت: از وارد شدن هر مصیبت و شدّتی جز بر ایمان خود نمی‌افزودیم و بیشتر در پیمودن راه حق و تسلیم بودن در برابر اوامر الهی و شکیبایی بر درد جراحت‌های سوزان، مصمم می‌شدیم.( نهج‌البلاغه دشتی/ خطبه 122) اخبار و روایات درباره ثواب صبر بر مصیبت و بلا فراوان است. انبیاء و اولیاء دین پیوسته مصیبت و بلا می‌کشیدند و بر آن صبر می‌کردند و طالب بلا بودند که بر آن صبر کنند نقل شده که یکی از بزرگان پسرش بیمار شد و نزد او آمد، پدر به او گفت: ای فرزند اگر بمیری و در ترازوی اعمال من باشی دوست‌تر دارم که من در ترازوی اعمال تو باشم یعنی صبر بر مصیبت تو نزد من محبوب‌تر از صبر تو بر مصیبت من است. گویند وقتی قیامت شود اهل عبادت را صدا می‌زنند و اعمال آن‌ها را می‌سنجند و بعد از آن اهل بلا را می‌آورند و نامه اعمالشان را بررسی می‌کنند و چنان چه در دنیا برایشان بلا مقدّر شده بود، ثواب و مزد جایگزین آن می‌کنند و اهل نعمت و عافیت از دنیا آرزو می‌کنند کاش در دنیا بدن‌هایشان را خود پاره پاره می‌کردند تا ثوابشان مثل ثواب اهل بلا می‌شد.

2.حوزه معصیت: شکیبایی دو گونه است، شکیبایی بر آن چه خوش نداری و شکیبایی بر آن چه دوست داری.(نهج‌البلاغه دشتی/ حکمت 55) صبر بر معصیت یکی از سخت ترین انواع صبر می‌باشد چرا که نفس انسان به انجام برخی کارها عادت کرده و ترک و خودداری از انجام آن کاری سخت است.

3.حوزه طاعات: با صبر و استقامت نعمت‌های خدا را بر خود تمام گردانید.(نهج‌البلاغه دشتی/ خطبه 188). انجام کارهای واجب و مستحب دشوار است و صبر طلب می‌کند. طاعت کردن یعنی بندگی کردن و این در حالی است که انسان غالباً تمایل به ریاست و برتری دارد و بندگی و ذلّت برای او ناپسند است به هر حال بندگی خدا را کردن نیاز به صبر جمیل دارد.

فرآوری: فاطمه زین الدینی

بخش نهج البلاغه تبیان   


منابع:

قرآن کریم

نهج البلاغه

سایت پرسمان

سایت askdin

مطالب مرتبط:

اصلى‏ترین شرط اجابت دعا

نا امیدی از اجابت دعا

دسته کلیدی برای اجابت دعا

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.