تبیان، دستیار زندگی
افسردگی از بیماری های شایع و در عین حال در بسیاری از موارد، غیر قابل درمان است و حتی ممکن است منجر به مرگ شود. بنابر این پیشگیری و درمان آن بسیار ضروری به نظر می رسد...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : اعظم اژدری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ایده ی برگزیده زیست - فیزیک

نهمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

ایده ی برگزیده زیست - فیزیک نهمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

نهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. همچون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده : بررسی میزان اثربخشی میدان الكترومغناطیسی بر افسردگی موش سوری

نام ارایه دهندگان : نرگس نوری - نگار عمادالدین - زهرا نصرتی

زمینه و نوع پروژه: زیست - عملی

درجه سختی: دشوار

افسردگی از بیماری های شایع و در عین حال در بسیاری از موارد، غیر قابل درمان است و حتی ممکن است منجر به مرگ شود. بنابر این پیشگیری و درمان آن بسیار ضروری به نظر می رسد. استفاده از انواع داروهای شیمیایی که در حال حاضر برای کنترل این بیماری رایج است، در بسیاری از موارد اثرات جانبی زیان باری در پی دارد. از جمله اهداف این طرح پیشگیری و درمان افسردگی با استفاده از میدان الکترومغناطیسی است.

در واقع، با داشتن جریان الکتریکی عبوری از46/5 متر سیم مسی با قطر 0/0015 متر و در نظر گرفتن مقاومت این سیم، میدان الکترومغناطیسی حاصل از سیم لوله ای به طول 35 سانتی متر و 144دور قابل محاسبه است؛ که این مقدار0/002 تسلا می باشد.

ایده ی برگزیده زیست - فیزیک نهمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

در ابتدا میزان افسردگی 4 عدد موش سوری با استفاده از روش تست شنای اجباری سنجیده شد، با داشتن اندازه میدان الکترومغناطیسی، موش ها با زمان های مختلف در این سیم لوله و در معرض این میدان قرار گرفتند و نهایتاً بعد از درمان، برای بار دیگر با آزمایش شنای اجباری میزان بهبود افسردگی دو گروه شاهد و نمونه با هم مقایسه شد.

نتایج به دست آمده به این صورت بود که در انتها میزان افسردگی موش ها به علت شرایط محیطی و افزایش سن موش ها در کل افزایش یافت، ولی افزایش زمان بی حرکتی موشی که میزان افسردگی بیش تری داشت و تبعاً زمان طولانی تری تحت تأثیر میدان قرار گرفته بود به مقدار چشم گیری کمتر بود.

مهارت هایی که این پژوهشگران با انجام این پروژه به دست آوردند به شرح زیر می باشد:

1-   نگه داری از موش سوری

2-   كار با منبع تغذیه و رئوستا

3-   انجام تست شنای اجباری

4-   انجام محاسبات برای ایجاد میدان مغناطیسی مورد نظر

این پروژه توسط پژوهشگران مدرسه فرزانگان(6) انجام شده است.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تهیه و تنظیم: اعظم اژدری

مطالب مرتبط:

ایده های برگزیده شیمی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

ایده های برگزیده شیمی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

ایده های برگزیده شیمی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

فعالیت های دانش آموزان

مهارت های پژوهش

مهارت های فنی

ویترین وسایل مورد نیاز

پروژه های دانش آموزی

انتخاب موضوع

برترین های مسابقات نهمین جشنواره