تبیان، دستیار زندگی
اگر دوست دارید بدانید که رنگ بنفش چه ویژگی هایی دارد و استفاده از آن در محیط زندگی ما چه تاثیری دارد پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه کنید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بنفش ها بخوانند


اگر دوست دارید بدانید که رنگ بنفش چه ویژگی هایی دارد و استفاده از آن در محیط زندگی ما چه تاثیری دارد پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه کنید.

رنگ بنفش

رنگ بنفش یکی از رنگ های ترکیبی است که معمولا در زمره ی رنگ های کمکی قرار دارد . ترکیبی از قرمز و آبی، رنگ بنفش را می سازد که معمولا رنگ مشخص و مستقلی است. اما تمایل دارد که خاصیتهای مربوط به هر دو رنگ قرمز و آبی را در خود داشته باشد ، بدین سان هم جنبه ی سلطه گری بی اراده ی قرمز و هم آرامش طلبی آبی را در خود دارد. این ترکیب یک نوع وحدت یافتگی عارفانه را به بنفش می دهد. عرفا و آنان که با درجه های خاصی از حساسیت و میزان بالایی از صمیمیت و درک شهودی قوی برخوردارند با رنگ بنفش حشر و نشر زیادی دارند.

اصولا بنفش رنگ عرفانی تلقی می شود. از آنجایی که مهتاب در شب در تلفیقی عجیب و زیبا از آبی تیره و بنفش است برای آرامش یافتن بسیاری از بیماران مضطرب توصیه می شود. تماشای مهتاب آرام کننده است. به همین سیاق عبادت بندگان در بسیاری از مراسم مذهبی در زیر نور ماه موکدا توصیه شده است. جنبه ی معنوی و مذهبی رنگ بنفش را از سایر رنگ ها جدا می کند. دوستدار بنفش به تمام افکار و اندیشه هایش واقعیت می بخشد. انگار رویا ها به حقیقت مبدل می شود. در بسیاری از صنایع دستی و ظروف عتیقه و آثار هنری که جنبه ی سحرآمیز و رویایی دارند از رنگ بنفش استفاده شده است. در این آثار هنری عظمت را همراه با افسون شدن می بینیم به طوری که انتخاب کنندگان آن خواستار یک ترکیب زیبا از صمیمیت و محبت هستند و لذا این رنگ می تواند انتخاب کننده را به بینشی درونی نزدیک کند، بینشی که همراه با آگاهی و معرفتی بی واسطه به دست می آید ، و اتفاقی است که جنبه ای کاملا شخصی و درونی دارد. اما این نگاه یک نگاه دو سویه هم می تواند باشد ، یعنی به همان نسبت رنگ فوق به خاطر وجود عناصری از خیال پردازی می تواند گاهی به بی مسیًولیتی هم بیانجامد و نمی تواند خود را در یک رابطه ی فردی یا شغلی عمیقا متعهد سازد ، مگر آنکه از آن رابطه به طور کامل آگاهی داشته باشد. فردی که از رنگ بنفش زیاد استفاده می کند به طور نسبی از مکانیسم دفاعی والایش و یا تصعید بیشتر از سایر مکانیسم ها استفاده می کنند. مکانیسم های دفاعی مکانیسم هایی هستند که معمولا افراد ناخودآگاه برای دفاع از شخصیت خود از آن بهره می برند و فرد با انتخاب رنگ بنفش می تواند با استفاده از تصعید بسیاری از خیال پردازی های غیرواقع بینانه را یک پله بالاتر برده و از آن استفاده های معنوی و عرفانی کند.

عرفا و آنان که با درجه های خاصی از حساسیت و میزان بالایی از صمیمیت و درک شهودی قوی برخوردارند با رنگ بنفش حشر و نشر زیادی دارند. اصولا بنفش رنگ عرفانی تلقی می شود. . دوستدار بنفش به تمام افکار و اندیشه هایش واقعیت می بخشد. انگار رویا ها به حقیقت مبدل می شود.

بنابراین توصیه می شود که در منازل و یا حتی مهدکودک ها که کودکان کم سن، زمان زیادی از شبانه روز را در آنجا به سر می برند ، اتاق هایی با رنگ بنفش تدارک دیده شود ، اتاق هایی که سقف آن به رنگ مهتاب و دیوارهایی به رنگ بنفش روشن داشته باشد.

رنگ بنفش

گذراندن ساعاتی از روز برای کسب آرامش در این اتاق ها می تواند برای کودکان مفید باشد ، همینطور در مراکز درمانی ، اورژانس و یا اماکن پر استرس می توان از رنگ بنفش به عنوان رنگ سقف و یا حتی دیوارها بهره گرفت.

پوشیدن لباس های هماهنگ کاری به رنگ بنفش تیره جو و فضای عرفانی را به محیط کار می بخشد. و لذا توصیه می شود از این رنگ برای چنین اهدافی به وفور بهره گرفته شود.

دکتر حمیرا آزادمنش

روانشناس

 بخش محیط خانه تبیان


مطالب مرتبط:

رنگ به رنگ

رنگ سبز اولویت چندم شماست؟

رنگ نارنجی به زندگی معنا می بخشد

تغییر از نوع زرد
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.