تبیان، دستیار زندگی
متاسفانه یکی از معضلات رایج در میان عموم مردم، مصرف قرص بدون آب کافی است که این موضوع به نوبه خود مشکلاتی را به دنبال دارد. مصرف قرص بدون آب کافی به عدم جذب...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

قرص را با آب کافی بخورید


متاسفانه یکی از معضلات رایج در میان عموم مردم، مصرف قرص بدون آب کافی است که این موضوع به نوبه خود مشکلاتی را به دنبال دارد. مصرف قرص بدون آب کافی به عدم جذب کامل آن در بدن منجر می‌شود.

قرص و لیوان آب

مصطفی سروش نسب نیا ، دکتر داروساز می گوید:

«برخی از بیماران و مراجعه کنندگان به داروخانه، پس از ارائه نسخه پزشکی و دریافت داروهای مورد نیاز خود به بلع فوری قرص در‌‌ همان مکان اقدام می‌کنند که این اقدام بسیار نادرست است.

بیماران باید قرص را با یک لیوان آب کامل مصرف کنند. با رعایت این نکته مهم علاوه بر حل کامل قرص در معده، به جذب بهتر آن در بدن کمک فراوانی می‌شود.

بیماران بیشتر به دستورهای شفاهی ارائه شده از سوی داروساز توجه کرده و کمتر به موارد درج شده در بسته یا راهنمای مصرف دارو‌ها توجه می‌کنند.

در حالی که چگونگی، زمان مصرف و تداخلات دارویی از جمله موارد مهمی است که بیمار پس از دریافت داروهای تجویز شده خود، باید به آنها توجه جدی داشته باشد.

ارتباط کلامی بین داروساز و بیمار اهمیت زیادی دارد، اما این موضوع مهم چندان در داروخانه‌های کشور مورد توجه قرار نمی‌گیرد.»

بهتر است افراد مسن داروی خود را با نوشیدنی مغذی تری غیر از آب مصرف کنند

البته یافته‌های جدید دانشمندان نشان می‌دهد قرص‌ها برای جذب هر چه سریع‌تر در بدن احتیاج دارند تا با مواد قندی مخلوط شوند.

همه افراد تقریبا عادت دارند با قرص خود یک لیوان آب بنوشید، اما مطالعات جدید نشان می‌دهند آب اثر قرص را چندین ساعت بعد در بدن نشان می‌دهد.

دارو، شیر

مصرف شیر و یا آب میوه‌های طبیعی و تازه به ویژه در سالمندان که از بنیه و توان بدنی کمتری برخوردار هستند، علاوه بر افزایش انرژی در آنها باعث می‌شود تا کلیه‌هایشان آسیب کمتری از قرص‌های مصرفی ببیند و سریع تر در بدن جذب شوند.

در دهه‌های 6 و 7 زندگی مصرف قرص‌های مختلف بسیار زیاد می‌شود. از این رو «کلیه‌ها» بعد از مدتی به درستی بهترین تاثیر را از قرص نمی‌گیرند و مصرف قرص‌های زیاد باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

از این رو افراد به ویژه سالمندان باید در نظر داشته باشند اگر می‌خواهند سیستم ایمنی شان ضعیف نشود و قرص‌ها سریع تر و بهتر در بدن جذب شوند، هنگام مصرف قرص، آب میوه‌های طبیعی یا شیر استفاده کنند.

البته این مطالعه بدان معنا نیست که نباید با قرص آب نوشید، بلکه بهتر است در افراد مسن با نوشیدنی های مغذی تری مصرف کرد تا بهتر اثر کنند.

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع:

ایرنا

باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط:

روش صحیح مصرف داروها

10دستور برای مصرف دارو

داروهای ایرانی و خارجی چه تفاوتی دارند؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.