تبیان، دستیار زندگی
اشتغال زنان همواره حاشیه هایی داشته اما این حاشیه حالا به زنان کافی شاپی رشیده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

واکنشها به اشتغال زنان در کافی شاپ ها

اشتغال زنان همواره حاشیه هایی داشته اما این حاشیه حالا به زنان کافی شاپی رسیده است.

فرآوری: هانیه اخباریه - بخش اجتماعی تبیان

کافی شاپ

چندی قبل رئیس پلیس اماکن ناجا به موضوع ممنوعیت اشتغال و تردد زنان در قهوه خانه‌ها اشاره کرد و اعلام کرد که طبق قانون اشتغال زنان در کافی‌شاپ‌ها نیز ممنوع است .به گفته وی در سفره خانه‌های سنتی نیز اشتغال زنان در محیط عمومی این سفره‌خانه‌ها ممنوع است.

واکنشها به این خبر

به دنبال این خبر معاون رئیس جمهور در امور زنان با انتقاد از ممنوعیت اشتغال زنان در کافی شاپ‌ها گفت: اشتغال برای برخی از زنان در این اماکن ضروری است و خرج زندگی خود را از این راه به دست می آورند آیا باید به دنبال این ممنوعیت آنها دزدی کنند؟

شهیندخت مولاوردی در این باره افزود: به گفته رئیس اداره اماکن ناجا اشتغال زنان در فضای عمومی سفره خانه‌ها ممنوع است اما در آشپزخانه‌ها ایرادی ندارد اما باید دید که این موضوع از روی برداشت و اظهار نظر شخصی و سلیقه‌ای است یا خیر؟ و طبق کدام مصوبه و قانون اشتغال زنان در کافی شاپ‌ها ممنوع است؟

وی با بیان اینکه هم اکنون بخش زیادی از آمار بیکاری در جامعه به زنان اختصاص دارد گفت: با توجه به وضعیت بیکاری زنان در جامعه این اماکن به عنوان محلی برای کسب درآمد و گذران زندگی محسوب می‌شود که می‌تواند اشتغالزایی برای زنان را به دنبال داشته باشد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: باید به این نکته توجه شود که آیا زنانی که هم اکنون در کافی شاپ‌ها مشغول به کار هستند به دنبال این ممنوعیت باید تکدی گری و یا دزدی کنند؟

مولاوردی با انتقاد از نگاه یکجانبه به این موضوعات گفت: باید در صورت گذاشتن این ممنوعیت‌ها راهکارهای جایگزین ارائه شود

و درصورتی که راهکار دیگری ارائه نشود ممکن است زنان با آسیب‌های اجتماعی زیادی مواجه شوند.

روزنامه شهروند نیز با ابراز نگرانی از ممنوعیت اشتغال زنان در کافی شاپ ها نوشت:

شما گفته‌اید 12 درصد از زنان که نیمی از جمعیت کشورند به کار مشغول‌اند. این آمار منهای کار دختران و زنان در داخل خانه است، یعنی کار خانه را شغل نمی‌دانید که این نگاه منصفانه نیست. بنابراین دختران و زنان هیچ‌گاه بیکار نیستند

چگونه ممکن است براساس ضابطه‌های اداری بتوان نیمی از جامعه را از حق انتخاب شغل محروم کرد؟ ممکن است گفته شود از مشاغل مغایر با شئونات زن جلوگیری می‌شود. اولاً که با یک عنوان کش‌دار نمی‌توان کسی را از داشتن شغل محروم کرد، به‌علاوه اگر اینطور باشد حتماً باید بعضی از مشاغل را به کلی قدغن کرد چراکه در ذهن برخی از افراد ممکن است مطلوب و مطابق با شئونات نباشد.

اگر بخواهیم بر این اساس قضاوت کنیم، برخی مشاغل پرطرفدار هم هستند که قبلاً مطابق با شئونات نبودند ولی به دلیل تغییرات به وجود آمده در نگرش و ذهنیت مردم و ارزش‌های اجتماعی، آن مشاغل چون گذشته واجد چنین وجهی نیستند.

از سوی دیگر فریده غیرت وکیل دادگستری در واکنش به منع اشتغال زنان در کافی‌شاپ‌ها می گوید:وضع مقرراتی از این دست که با محدودیت همراه است، منطق قانونی ندارد و خلاف آزادی‌های مصرح در قانون است.

وی با تاکید بر اینکه هیچ منع قانونی با این مضمون که یک زن نمی‌تواند در محلی کار کند وجود ندارد، تصریح کرد: حال اگر نیروی انتظامی مقرراتی وضع کرده و در نظر دارد در محدوده این مقررات، برخوردهایی اعمال کند، نباید ریشه این مقررات را در قانون جست‌وجو کنیم.

برخی كارشناسان معتقدند که آنچه امنیت زنان را در جامعه امروز تهدید می‌كند، تنها نوع حاد آن یعنی تجاوز به عنف نیست بلكه مزاحمت‌های كلامی، تهدید و ارعاب زنان در خیابان‌ها با الفاظ زشت، آزار در محیط كار، فشار در خانه بویژه برای زنان شاغل و ... از جمله مواردی است كه ناامنی روحی و جسمی زنان را به همراه دارد.این در حالی است كه ناامنی محیط شغلی نیز دغدغه‌ای جدی برای برخی زنان به شمار می‌رود.

بررسی‌های صورت گرفته از سوی سازمان ملی جوانان درباره امنیت روانی و اجتماعی زنان جوان 18 تا 29 سال شهر تهران نشان می‌دهد كه تنها عده كمی از آنها احساس امنیت می‌كنند، هراس از حضور در ساعات آخر شب، ترس از تنها ماندن در مكان‌هایی مانند پارك، ترس از رانندگان ماشین‌های شخصی یا حرف زدن با مردان ناآشنا از جمله تجارب ناخوشایندی است كه برای زنان جوان حس ناامنی می‌آورد.

واکنش رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری

متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد هستیم که جریان فکری خاص قصد محدود کردن دایره اشتغال زنان را دارند تا آنان را به سوی خانه‌نشینی هدایت کنند. این سخن در هنگامی گفته می‌شود که گویا: زنان از اشتغال در کافی‌شاپ‌ها و سفره‌خانه‌های سنتی منع شده‌اند.

خدمت سرکار خانم کولایی معروض می‌دارم: همسرداری و مادری و خانه‌داری که کانون خانه و خانواده، کانون سازندگی و برازندگی و آموزش و پرورش است و خانه و خانواده، دانشگاهند و نمایشگاه و پژوهشگاه که سخت‌ترین کار است در برابر: سدسازی، نیروگاه‌سازی و انرژی اتمی و بیمارستان‌سازی و کار مداوم است برای پدر و مادر تا آخرین لحظات زیست و زندگی که اگر بانوی تحصیلکرده‌ای هیچ شغلی بیرون خانه نداشته باشد و فقط همسرداری نماید و مادری کند بی‌خاصیت و یا کم‌خاصیت خواهد بود. چرا کار درون خانه را با همه پیچیدگی، شغل و اشتغال نمی‌دانید، این اندیشه با فرهنگ اسلام محمدی نمی‌خواند.

2ـ شما گفته‌اید 12 درصد از زنان که نیمی از جمعیت کشورند به کار مشغول‌اند. این آمار منهای کار دختران و زنان در داخل خانه است، یعنی کار خانه را شغل نمی‌دانید که این نگاه منصفانه نیست. بنابراین دختران و زنان هیچ‌گاه بیکار نیستند.

برخی كارشناسان معتقدند که آنچه امنیت زنان را در جامعه امروز تهدید می‌كند، تنها نوع حاد آن یعنی تجاوز به عنف نیست بلكه مزاحمت‌های كلامی، تهدید و ارعاب زنان در خیابان‌ها با الفاظ زشت، آزار در محیط كار، فشار در خانه بویژه برای زنان شاغل و ... از جمله مواردی است كه ناامنی روحی و جسمی زنان را به همراه دارد.این در حالی است كه ناامنی محیط شغلی نیز دغدغه‌ای جدی برای برخی زنان به شمار می‌رود

3ـ خانم کولایی بفرمایید، فرصت اشتغال برای پسران و جوانان مذکر چگونه است که می‌فرمایید برای دختران و زنان 12 درصد است. در فرهنگ اسلام این مرد است که باید هزینه خانه و خانواده را عهده‌دار «الرجال قوامون علی النساء بما فضل‌الله بعضهم علی بعض و بما انفقوا من اموالهم، نساء 34» شود و زن در درون خانه و خانواده، عهده‌دار کارهای خانه گردد. این موضوع خانه‌نشینی نیست، بلکه انجام کار و شغل و اشتغال در محیطی امن و آزاد و راحت و آموزش و پرورش انسان است که به قول کارل فرانسوی «موجود ناشناخته» می‌باشد. بسیاری از دختران و زنان در درون خانه به تدریس و تعلیم و کار اشتغال دارند.

4ـ خانم کولایی، می‌دانید کار مفید اداری در دستگاه‌های دولتی «45 دقیقه» در شبانه‌روز است و بخش خصوصی دو ساعت، و مقایسه کنید با کار درون خانه و خانواده تا معلوم شود، چه کسی کار می‌کند و چه کسی بیکار است.

5ـ اکنون در کشور 3.5 میلیون بیکار داریم که اکثر آنها مردان و پسران می‌باشند. بیکاری مردان و پسران ما ناهنجارتر است یا دختران و زنان که حداقل می‌توانند کار خانه و خانواده را انجام دهند که خود اشتغال است و مردان و پسران هرگز نمی‌توانند و تجربه آن را ندارند و آموزش ندیده‌اند که کار دختران و زنان را انجام دهند.

6ـ وجداناً بفرمایید دختر و بانوی ما در کافی‌شاپ و سفره‌خانه سنتی کار کند امتیاز است و انصاف است و اشتغال است و پسران و مردان بیکار باشند حتی در شرایط مساوی. خانم کولایی بهترین کار برای زنان، کار آموزشی و پرستاری و طبابت است و آن هم در مرحله دوم که در مرحله اول و اصل و اهم و اولی همان خانه‌داری و همسرداری و مادری می‌باشد و انسان‌سازی به معنای جامع کلمه. شما بکوشید جایگاه و منزلت حقیقی و حقوقی را بشناسید و بر آن اهتمام ورزید. شما مردان موفق تاریخ را شناسایی کنید که بدون همسر و مادر و کانون آرام خانواده به توفیق نرسیده‌اند و ناهنجاری جامعه را ارزیابی نمایید که عمده مشکل از درون خانه و خانواده و عدم مسئولیت‌پذیری زن و مادر به وجود آمده است..


منابع : فارس/ آریا/ افکار نیوز/ روزنامه شهروند

هزینه گزاف دوستی دختر و پسر

فاجعه استخر پارتی های مختلط !

یك قلیان ساده، یک تفریح کشنده