تبیان، دستیار زندگی
زنان مطلقه تنها مشکل معیشتی در جامعه ندارند بلکه یکی از مشکلات انها برخی از مردان هستند!
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : سپیده آماده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

زنان مطلقه زیر نگاه مردان هوس باز

زنان مطلقه تنها مشکل معیشتی در جامعه ندارند بلکه یکی از مشکلات انها برخی از مردان هستند!

کیانا نیکفام - بخش اجتماعی تبیان
زنان مطلقه

آخرین آمارهای ثبت احوال نشان می دهد که 20 درصد از ازدواج ها در کشور و یک سوم از ازدواج ها در تهران به جدایی ختم می شود و بر این اساس ما در جامعه با حجم بالایی از زنان و مردان جدا شده ای روبرو هستیم که برای ازدواج بعدی دچار مشکلاتی می شوند، این در حالی است که این مشکلات در برابر ازدواج با زنان مطلقه بسیار بیشتر از مردانی است که همسرانشان جدا شده اند.

به گزارش تبیان ، آمارها نشان می دهد که زندگی های زناشویی در این سالها، دیگر به استحکام نمونه های سالهای اخیرش نیست. این روزها دیگر مانند گذشته نیست که همه زن و شوهرها خود را موظف به حفظ کیان خانواده و تحمل مشکلات در راستای جلوگیری از نابودی زندگی مشترک بدانند، در این دوره طلاق ها آنقدر به آسانی صورت می گیرند که حتی اعضای خانواده و اطرافیان زوج های جوان هم از این جدایی های ناگهانی شوکه می شوند.

متاسفانه اولین معضلی که زنان مطلقه در همان ماه های ابتدایی جدایی با آن دست و پنجه نرم می کنند، نگاه نامناسب مردان جامعه به آنها است. متاسفانه به دلیل اینکه هنوز ماجرای طلاق و ادامه زندگی زنان مطلقه در جامعه ما چندان جا نیفتاده است

حتما برای همه شما هم پیش آمده است که به ناگاه خبر جدایی زوجی را بشنوید که مدتی قبل تر، با کوله باری از عشق و علاقه به عقد هم در آمده بودند، اما پس از مدت کوتاهی مسیر راهروهای دادگاه را برای فرار از چهار دیواری زندگی مشترکشان در پیش می گیرند. اتفاقی که تعدد وقوعش در طول یک دهه گذشته باعث شده که طلاق دیگر قبح گذشته را نداشته باشد و هر کسی در میان اعضای خانواده و اشنایانش چند مورد از زندگی های ناکام را تجربه کرده است.

سال 93 و ادامه سیر صعودی آمار طلاق!

حدود یک دهه پیش بود که نمودار فراوانی طلاق شیب تند صعودی اش را کلید زد، بر اساس سرشماری سال 75 تعداد زنان سرپرست خانوار ایران چیزی حدود یك میلیون و 200 هزار نفر بوده که این تعداد در سال 85 به بیش از یك میلیون و 600 هزار نفر و در سال90 به بیش از 2میلیون و 550 هزار نفر رسید. آمار مربوط به سال 91 هم نشان می‌دهد كه در این سال در هر ساعت 16طلاق اتفاق افتاده است حال آنكه، این عدد در سال92 به 18طلاق در ساعت بود. رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هم چندی پیش با اشاره به رشد 4 درصدی طلاق در سه ماهه اول سال 93 خبر داد و گفت: بیشترین طلاق‌های ثبت شده زنان نیز به میزان 5/14 درصد مربوط به رده سنی 27 تا 29 سال و بیشترین طلاق‌های ثبت شده مردان به میزان 2/16 درصد مربوط به رده سنی 27 تا 29 سال بوده است.

سونامی طلاق گرفته های جوان!

آمار نشان می دهد که بیشترین تعداد از مردان و زنانی که در سه ماهه ابتدای سال جاری به زندگی مشترک خود پایان داده اند، در بازه سنی 27 تا 29 سال به سر می برند و این آمار نشان می دهد که غالب مطلقه ها و طلاق گرفته های ما در عنفوان جوانی به سر می برند و این افراد برای ادامه زندگی نیازمند ازدواج موفق و تشکیل دوباره زندگی مشترک هستند. مسئله قابل توجه در این میان این است که در جامعه ما، ماجرای ازدواج دوم برای مردانی که از همسرانشان جدا شده اند، به مراتب بسیار پذیرفتنی تر است نسبت به ازدواج دوم زنان مطلقه ای که طلاق گرفته اند و باورهای مرد سالارانه جامعه باعث می شود که زنان مطلقه برای ازدواج دوم دچار مشکلات بسیاری شوند و بسیاری از خانواده ها از اینکه پسرشان بخواهد با یک زن مطلقه ازدواج کنند، اظهار نارضایتی کنند.

نگاه ابزاری جامعه به زنان مطلقه

متاسفانه اولین معضلی که زنان مطلقه در همان ماه های ابتدایی جدایی با آن دست و پنجه نرم می کنند، نگاه نامناسب مردان جامعه به آنها است. متاسفانه به دلیل اینکه هنوز ماجرای طلاق و ادامه زندگی زنان مطلقه در جامعه ما چندان جا نیفتاده است، بسیاری از مردان، زنان مطلقه را تنها ابزاری برای سوء استفاده خود تلقی می کنند و با توسل به فریب و ریا، سعی در سوء استفاده از آنها دارند و در این میان برخی از زنان مطلقه هم به دلیل ناتوانی از تامین معاش و تنهایی و مشکلات روحی، دست به دامن روابط موقتی می شوند که در نهایت پیامدی جز از هم گسیختگی روحی و مشکلات وسیع تر ندارد و به قولی زن مطلقه با تن دادن به این روابط موقت، تنها از چاله درآمده و به چاه می افتد. در این میان اگر مردی قصد ازدواج با زنی مطلقه را داشته باشند با بازخورد منفی محیط اجتماعی و خانواده اش روبرو می شود که به هر روشی سعی دارند او را از تصممیش منصرف کنند.

این آمار نشان می دهد که غالب مطلقه ها و طلاق گرفته های ما در عنفوان جوانی به سر می برند و این افراد برای ادامه زندگی نیازمند ازدواج موفق و تشکیل دوباره زندگی مشترک هستند

وجود قبح ازدواج دائم مردان با زنان مطلقه مسئله ای است که باعث می شود که زنان سالم و جوانی که در ازدواج اول خود شکست خورده اند، در تشکیل زندگی دوباره و ادامه زندگی سالم دچار مشکلات فراوان شوند، قبح ازدواج دائم با زنان مطلقه در کشور ما در حالی است که به گفته معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ، در آمریکا 50 درصد ازدواجها بعد از ازدواج اول است و در این زمینه باید در ایران فرهنگسازی جدی انجام شود به طوریکه ازدواج با مطلقه ها نه تنها منع ندارد، بلکه تاکید دینی است. گلزاری همچنین بر این باور است که: در غرب افراد مطلقه به راحتی ازدواج می کنند که در صدر اسلام نیز همینطور بوده، اما در کشور ما اینگونه نیست و نگاه جاهلیت مردان ایرانی برای ازدواج با زنان مطلقه باید از بین برود و همچنین برنامه ریزی جدی برای بازگشت مطلقه ها به زندگی قبلی شان باید انجام شود و در قرآن نیز ازدواج با بیوه و طلاق گرفته نه تنها منع نشده بلکه تشویق هم شده است و همه ما مسئولیم که فرهنگ غلط جاهلی ازدواج نکردن با فردی که قبلا ازدواج کرده را از بین ببریم و در این زمینه باید از نظر مشاوران متخصص استفاده کنیم.

فرهنگسازی در زمینه ازدواج با زنان مطلقه

در این میان با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر افزایش نسل و زاد و ولد، فرهنگ سازی در خصوص قبح زدایی از ازدواج دائم مردان با زنان مطلقه در رسانه ها و نهادهای سیاست گذار می تواند راهکاری باشد برای ادامه زندگی سالم این افراد و افزایش زاد و ولد در میان زوج های جوان.


آمار طلاق عاطفی دو برابر طلاق رسمی

طلاق های ساعتی!

انفجار خانه های مجردی