تبیان، دستیار زندگی
ویتامین C دارای منافع متعددی است که از جمله می‌توان تأثیر آن را در مقابله با سرماخوردگی نام برد. همچنین سبب بهبود خلق و خو و رفع افسردگی و خستگی می‌شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ویتامین C بخور، خوش‌خلق می‌شوی!

ایده های برگزیده زیست شناسی پنجمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان (2)


ویتامین C دارای منافع متعددی است که از جمله می‌توان تأثیر آن را در مقابله با سرماخوردگی نام برد. همچنین سبب بهبود خلق و خو و رفع افسردگی و خستگی می‌شود.


دکتر هوشنگ سلطان زاده گفت: ویتامین C یا اسید آسکوربیک، یکی از مواد مغذی مهم است. ویتامین C، ویتامینی محلول در آب است و برای رشد و نمو طبیعی لازم است. این ویتامین به جذب آهن در بدن نیز کمک می‌کند. از آن‌جا که بدن قدرت تولید یا ذخیره این ویتامین را ندارد، از این جهت مهم است که ویتامین C در جیره غذایی موجود باشد.

پژوهشگران پس از تجویز ویتامین C به بیمارانی که نسبت به افراد طبیعی دارای ویتامین C کمتری بودند، مشاهده کردند که خلق و خوی این بیماران بهبود یافته است.

برای بسیاری از افراد، یک پرتقال بزرگ، یک ظرف توت فرنگی (حدود 165 گرم) یا فلفل قرمز یا کلم بروکلی خرد شده، مقدار کافی ویتامین C روزانه را تأمین می‌کند. مقدار اضافی ویتامین C، از طریق ادرار دفع می‌شود. سلطان زاده تصریح کرد: در بزرگ‌سالان مقدار توصیه شده مصرف ویتامین C در جیره غذایی، برابر 65 تا 90 میلی‌گرم در روز است.

وی در خصوص تأثیر ویتامین C بر خلق و خوی افراد اذعان داشت: طی پژوهشی که اخیراً انجام شد، پژوهشگران پس از تجویز ویتامین C به بیمارانی که نسبت به افراد طبیعی دارای ویتامین C کمتری بودند، مشاهده کردند که خلق و خوی این بیماران بهبود یافته است. این افراد قبل از تجویز ویتامین C، دارای خستگی و افسردگی بودند که پس از مصرف ویتامین C، احساس خستگی و افسردگی در آن‌ها از بین رفت.

از آن‌جا که بدن قدرت تولید یا ذخیره ویتامین C را ندارد، از این جهت مهم است که ویتامین C در جیره غذایی موجود باشد.

این داروساز در پایان اظهار داشت: باید از میوه‌ها و سبزی‌های سرشار از ویتامین C استفاده کرد و اگر از مکمل این ویتامین استفاده می‌شود، نباید ورودی آن به بدن، بیش از 2000 میلی‌گرم باشد. مصرف بیش از حد این ویتامین در جیره غذایی مضر بوده و با بروز نشانه‌هایی مثل اسهال، تهوع، استفراغ، سوزش سر دل، نفخ شکم، سر درد، بی خوابی و سنگ کلیه، به بدن صدمه می‌زند.

منبع: باشگاه خبرنگاران


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: mo_1443

برگرفته از گروه: اطلاعات دارویی و پزشکی