تبیان، دستیار زندگی
ضیافت افطاری حسن روحانی رئیس جمهور با هنرمندان شامگاه برگزار شد و نمایندگان حوزه های مختلف فرهنگ و هنر از مشکلات و مسائل حوزه های فعالیت خود با رئیس جمهور سخن گفتند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دردل های اهالی فرهنگ با رییس‌جمهور


ضیافت افطاری حسن روحانی رئیس جمهور با هنرمندان شامگاه برگزار شد و نمایندگان حوزه های مختلف فرهنگ و هنر از مشکلات و مسائل حوزه‌های فعالیت خود با رئیس جمهور سخن گفتند.

دردل های اهالی فرهنگ با رییس‌جمهور

ضیافت افطاری حسن روحانی رئیس جمهور با هنرمندان شامگاه گذشته 3 مرداد ماه مصادف با 27 رمضان و همزمان با روز قدس برگزار شد. در این مراسم که اجرای آن را امیرحسین مدرس بر عهده داشت نمایندگانی از رشته های مختلف فرهنگی و هنری در مدت زمان کوتاه قبل از افطار درباره دغدغه ها و مسائل مهم حوزه فعالیت خود صحبت کردند.

تهیمنه میلانی(نماینده اهالی سینما) : آقای رئیس جمهور! سینمای ایران هزار سالن می‌خواهد. انسان امروز در جامعه شهری تنها است و اغلب انسان ها این قدرت را ندارند که برای پر کردن تنهایی خود با دیگران ارتباط برقرار کنند. در بسیاری از کشورها برای پر کردن این خلاء جشن ها و کارناوال های شادی بسیاری ایجاد می کنند و اغلب این مراسم به یاری انسانِ تنها در این عصر می آیند تا او خود را بخشی از جامعه بداند. و اما در ایران، سینما به عنوان هنر پرمخاطب می تواند این فعالیت جمعی را به انجام رساند.

حبیب صادقی (نماینده هنرمندان تجسمی) : مقام معظم رهبری امسال را سال اقتصاد و فرهنگ نامیدند از همین رو ضرورت بازخوانی هنر به ویژه در حوزه هنرهای تجسمی وجود دارد و امیدواریم در دولت تدبیر و امید به این ضرورت پرداخته شود.

فرهاد آئیش (نماینده اهالی تئاتر) : نسل جوان امروز، نسلی است که به وضوح مشهود است که اشتیاق وصف نشدنی برای کار دارد و این امر می تواند کارساز باشد چون از تئاتر تغذیه می شوند. من معتقدم تئاتر مانند یک کاتالیزور عمل می کند و این هنر در ایران به خصوص در دو دهه گذشته رشد فزاینده ای داشته است.

رئیس جمهور: بلکه دنیا، مردم ایران را به فرهنگ و هنر، حافظ و سعدی، ابوعلی سینا و ذکریاها می شناسند. در واقع همه جهان ما را به عنوان ملت فرهنگ دوست می شناسند و باید تلاش کنیم غباری که به ناروا در چند سال گذشته بر این چهره نشسته است و ما را به خشونت و جنگ معرفی کرده اند، از بین ببریم.

فاضل نظری ( نماینده شاعران و نویسندگان ): شعر کلیدی برای رسیدن به گنج خانه ای ارزشمند است که باید از آن حمایت کرد. آنچه امروز به عنوان شعر در اختیار ما قرار دارد یک میراث ارزشمند است که باید آن را حفظ کرد.

حمید رضا نوربخش(نماینده اهالی موسیقی) : نخستین بحثی که هنرمندان موسیقی در حال حاضر دارند بحث بحران هویت است. بعد از گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز روی بایدها و نبایدها و یا حلال بودن و حرام بودن این هنر بحث است. انتظار داریم شان و جایگاه هنرمندان موسیقی حفظ شود تا بتوانند هویت خود را تثبیت شده بدانند.

دردل های اهالی فرهنگ با رییس‌جمهور

خود را قیم مردم ندانیم

حسن روحانی در پایان این مراسم رییس جمهوری کشورمان نیز خطاب هنرمندان گفت: سیار خرسندم که دنیا هیچگاه ما را به عنوان کشور نفت و یا سازنده مدرنترین اسلحه های روز نشناخت بلکه دنیا، مردم ایران را به فرهنگ و هنر، حافظ و سعدی، ابوعلی سینا و ذکریاها می شناسند. در واقع همه جهان ما را به عنوان ملت فرهنگ دوست می شناسند و باید تلاش کنیم غباری که به ناروا در چند سال گذشته بر این چهره نشسته است و ما را به خشونت و جنگ معرفی کرده اند، از بین ببریم؛ چراکه مردم ما همیشه اهل فرهنگ و هنر بوده اند.روحانی خطاب به اهالی فرهنگ و هنر عنوان کرد: ملت ایران ملتی است که همیشه ضد خشونت و ضد افراط بوده و اگر هم گوشه ای فردی، جمعی و یا گروه کوچکی راه دیگری می پیماید شما فرهنگ دوستان با بهترین شعرها، داستانها، تئاتر، فیلم، مجسمه و موسیقی به همه دنیا بگویید که صدای مردم ایران صدای دوستی، صلح و برادری است.رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: خیلی وقت ها بین قدرت از یک سو و فرهنگ و هنر از سوی دیگر بر سر تصاحب جامعه نزاع و رقابت بوده است به این معنا که اهالی هنر می خواسته اند دلهای مردم جامعه را بربایند و از سوی دیگر کانون های قدرت می خواسته با اقتدار و از سر سیاست با مردم سخن بگوید. به اعتقاد من بزرگترین اشکال اهالی فرهنگ و هنر و اهل سیاست در همین نکته نهفته است.وی افزود: برای حل این معضل تنها یک راه وجود دارد. راه اول این است که نه صاحبان قدرت و نه اهالی فرهنگ و هنر هیچ یک خود را بالاسر و قیم جامعه ندانند. همه ما باید پشت سر جامعه و در خدمت مردم باشیم و با زبان و عمل به مردم بزرگمان بگوییم که صاحبان فرهنگ و صاحبان قدرت و سیاست هر دو خادمان شما هستند.روحانی در پایان تصریح کرد: امیدوارم همراه با یکدیگر دست به دست هم دهیم و به ملت کمک کنیم تا بتوانیم با اراده قوی از راههای دشوار عبور کنیم.

یک حاشیه

پس از پایان مراسم هنرمندان نماز مغرب و عشا را به امامت حسن روحانی رئیس جمهور به جا آورند و پس از آن ضیافت افطار رئیس دولت یازدهم با هنرمندان برپا شد.از اتفاقات جالب توجه مراسم این بود که رییس جمهور هومن سیدی بازیگر سینما را صدا کرده و سیمرغ بلورینی که وی در جشنواره فیلم فجر پارسال به روحانی تقدیم کرده بود به وی بازگرداند و رییس جمهور تاکید کرد این جایزه باید نزد صاحب اصلی آن بماند.

بخش سینما و تلویزیون تبیان


منبع : خبرگزاری مهر(با تلخیص)