تبیان، دستیار زندگی
در قانون آمده نباید شرافت ایرانی به دلیل دریافت پول برای اهدای کلیه به افراد خارجی از بین برود درحالی که متاسفانه همین عمل جراحی روی بیماران عربستانی ۳۰۰ میلیون تومان هزینه داشته است درواقع پول های کلانی رد و بدل می شود و پیوند کلیه در هر بیمارستانی قابل
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فروش غیر قانونی کلیه به خارجی ها!

در قانون آمده نباید شرافت ایرانی به دلیل دریافت پول برای اهدای کلیه به افراد خارجی از بین برود درحالی‌که متاسفانه همین عمل جراحی روی بیماران عربستانی 300‌میلیون تومان هزینه داشته است درواقع پول‌های کلانی رد و بدل می‌شود و پیوند کلیه در هر بیمارستانی قابل انجام است و پزشکان دستمزدهای بالا می‌گیرند.

فرآوری: طاهره رشیدی - بخش اجتماعی تبیان
فروش کلیه

از آن زمان که ماجرای قاچاق عضو در یکی از بیمارستان‌های شمال پایتخت برملا شد، مدت‌زمان زیادی نمی‌گذرد؛ ماجرایی که طی آن قرار بود کلیه یک ایرانی به یک تبعه عراقی پیوند زده شود.

هرچند بازرسان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از راه رسیدند و مانع از انجام جراحی شدند، اما حالا با گذشت کمتر از 4 ماه، اتفاق تازه‌تری افتاده، آن هم پیوند عضو به دو بیمار عربستانی در یکی از بیمارستان‌های تهران است. مرگ یکی از بیماران اما باعث شد تا سفارت عربستان موضوع را پیگیری کند و کار به جایی برسد تا چند نفر از اعضای تیم پزشکی را دستگیر کنند. وزارت اطلاعات هم ظاهرا وارد پرونده شده. اینها تنها بخشی از ماجرای فعالیت دلالان عضو است؛ کسانی که حالا با جعل مدارک و گرفتن پول‌های هنگفت، بازارشان برای اتباع بیگانه داغ شده است.

پدر علم نفرولوژی ایران نسبت به کار شرم آور برخی پزشکان و بیمارستان‌هایی که کلیه ایرانی‌ها را از طریق دلال‌ها به خارجی‌ها می‌فروشند، گلایه کرد

دکتربرومند پدر علم نفرولوژی ایران با اشاره به اهمیت و جایگاه بسیار حائز اهمیت شورای پیوند اعضاء که به تازگی از سوی وزارت بهداشت آغاز به کار کرده است، اظهار داشت: این شورا باید با برنامه ریزی‌های دقیق جلوی خرید و فروش شرم آور و غیرقانونی اعضای بدن و پول درآوردن برخی پزشکان و بیمارستان‌ها را بگیرد که با توسل به شیوه‌های غیرقانونی، آبروی مملکت را نیز در تمام مجامع جهانی می‌برند.

پدر علم نفرولوژی ایران ادامه داد: اولویت اول این شورا باید این باشد که آیا این کار پیوند اعضای ایرانی‌ها به خارجی‌ها، خلاف و غیر قانونی هست یا نه؟

در نهایت تأسف باید بگویم وقتی در برخی بیمارستان‌ها شاهد پیوند کلیه ایرانی‌ها از طریق دلال‌ها و قاچاقچیان، به بیماران خارجی هستیم، این مایه تاسف برای همه است.به خصوص باید گفت کارپزشکان و دست اندرکاران این ماجرا نیز شرم آور است

در نهایت تأسف باید بگویم وقتی در برخی بیمارستان‌ها شاهد پیوند کلیه ایرانی‌ها از طریق دلال‌ها و قاچاقچیان، به بیماران خارجی هستیم، این مایه تاسف برای همه است.به خصوص باید گفت کارپزشکان و دست اندرکاران این ماجرا نیز شرم آور است.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار در پاسخ به این که آیا برخوردها و ضوابط کنونی برخورد با متخلفان پیوند اعضاء از نظر قوانین کافی است یا خیر، گفت: در حال حاضر برخورد با این موارد به هیچ عنوان کافی نیست.

برومند با تاکید براینکه باید جلوی هر نوع تجارت سیاه در زمینه پیوند اعضا به خصوص کلیه باید گرفته شود، بیان کرد: برای افزایش استفاده از اعضای بدن افراد مرگ مغزی نیاز به گسترش امکانات و فرهنگ سازی است. از طرفی دیگر وزارت بهداشت کشورمان باید هر نوع پیوند اعضاء را برای افرادی که در ممالک خودشان امکانش را دارند، ممنوع کند و گرنه پیوند کلیه به خارجی‌ها فقط باید از گیرنده خارجی و تبعه همان کشور صورت پذیرد و نه اینکه کلیه یا سایر اعضای بدن یک ایرانی به بیمار خارجی پیوند زده شود.

متأسفانه طی ماه‌های اخیر خبرهای ناگواری در این خصوص مطرح و در میان جامعه پزشکی نیز منتشر شده است که امیدواریم دست اندرکاران حوزه های نظارتی مربوطه هر چه سریعتر و با قاطعیت برای حفظ آبروی کشور و جامعه پزشکی اقدامات لازم را در این خصوص به‌عمل آورند

در پیوند اعضای بیماران خارجی هم گیرنده و هم دهنده عضو حتما باید خارجی باشند و معمولا پیوند باید از نسبیت و فامیل نزدیک یا بیمار مرگ مغزی انجام شود.»  در این میان اما اتفاق دیگری می‌افتد، آن هم جعل مدارک بیمار غیرایرانی و وانمود کردن او به‌عنوان یک هموطن است؛ اقدامی که از چشم پزشک و حتی مسئولان بیمارستان دور نمی‌ماند، اما درنهایت جراحی انجام می‌شود و سودهای کلان به جیب دلال و بیمارستان و پزشک سرریز می‌شود.  برخی پزشکان بدون توجه به مدارک جعلی راه را برای اینگونه فعالیت‌ها هموار کرده‌اند.

پیوند کلیه 300‌میلیون تومانی برای بیمار عربستانی

در قانون آمده نباید شرافت ایرانی به دلیل دریافت پول برای اهدای کلیه به افراد خارجی از بین برود درحالی‌که متاسفانه همین عمل جراحی روی بیماران عربستانی 300‌میلیون تومان هزینه داشته است درواقع پول‌های کلانی رد و بدل می‌شود و پیوند کلیه در هر بیمارستانی قابل انجام است و پزشکان دستمزدهای بالا  می‌گیرند.

قاسمی رئیس هیأت‌مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی در رابطه با موضوع قاچاق اعضای بدن، به عملکرد شورایعالی پیوند اعضا به ریاست وزیر بهداشت که تنها یک هفته از آغاز به کارش می‌گذرد، اشاره می‌کند و می‌گوید: «قاچاق اعضای بدن از ایرانیان به افراد خارجی در بیمارستان‌های زیادی انجام می‌شود و هیچ نظارت مشخصی هم وجود ندارد، در مورد آخر هم که بازرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از راه رسید، تنها تذکری به پزشک مربوطه داده شد و بیمارستان هم همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.» او از رئیس اداره پیوند و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت هم گلایه کرد. به اعتقاد او کسی در این جایگاه قرار گرفته که به هیچ عنوان با مقوله دیالیز آشنا نیست.

متأسفانه طی ماه‌های اخیر خبرهای ناگواری در این خصوص مطرح و در میان جامعه پزشکی نیز منتشر شده است که امیدواریم دست اندرکاران حوزه های نظارتی مربوطه هر چه سریعتر و با قاطعیت برای حفظ آبروی کشور و جامعه پزشکی اقدامات لازم را در این خصوص به‌عمل آورند

او درباره دیگر معضلات انجام پیوند در بیمارستان‌های کشور ادامه می‌دهد: «متاسفانه پس از دو‌سال از بخشنامه‌ای که وزارت بهداشت برای نظارت بر پیوند در بیمارستان‌ها صورت پذیرفت می‌گذرد، هنوز شاهد آن هستیم که بیش از 17 بیمارستان به انجام پیوند اقدام می‌کنند درحالی‌که براساس آخرین آمارها تعداد کمی از پیوندها با هماهنگی این انجمن صورت پذیرفته است و بیمارستان‌ها به صورت خودسرانه به پیوند کلیه اقدام می‌کنند.»

به گفته قاسمی، پیوند کلیه سود کلانی پیدا کرده، درحالی‌که براساس قانون و عرف هزینه پیوند حدود 9‌میلیون تومان است، اما امروز جراحی‌هایی انجام می‌شود که به‌دلیل نظارت نکردن و اقدامات خودسرانه بیمارستان‌ها هزینه انجام پیوندها به بیش از یکصد‌میلیون تومان رسیده است.

براساس اعلام او، هزینه پیوند از مرگ مغزی صفر است، یعنی باید رایگان انجام شود، درحالی‌که در یکی از همین بیمارستان‌ها از بیمار 17‌میلیون تومان پول گرفته شده که نشان می‌دهد هیچ نظارتی وجود ندارد.

مجلس آماده پیگیری است!

اگرچه یک عضو کمیسیون بهداشت مجلس قاچاق کلیه به خارج را محال می داند اما اظهار داشت:در زمینه برخورد با این نوع مسایل هیچ گونه خلا قانونی وجود ندارد.

هاشم مراد زهی گفت:از نظر علمی وپزشکی مقدور نیست که یک کلیه در ایران به خارج ارسال شود چرا که بایستی تجهیزات وامکانات مورد نیاز این امر مهیا باشد وسازگاری بین دهنده وگیرنده وجود داشته باشد.

کلیه یک مورد عادی نیست که به راحتی قاچاق شود اما اینکه بیماران خارجی به کشور بیایند واز طریق دلال برایشان کلیه مهیا شود بایستی مورد نظارت بیشتری قرار بگیرد.

اگر درباره این مساله بصورت مستند گزارشهایی به کمیسیون بهداشت داده شود مطمئنا پیگیری خواهد شد اما سجاد رضوی دبیرکل نظارت بر درمان وزارت بهداشت گفت: تاکنون هیچ موردی از پیوند عضو از جمله کلیه از یک ایرانی به فرد خارجی به وزارت بهداشت گزارش نشده است البته مواردی بوده که افرادی می‌خواستند این کار را انجام دهند اما مأموران وزارت بهداشت به موقع متوجه شده و جلوی آن را گرفته‌اند.البته همین قدر که بیمارستانی اقدام به بستری بیمار خارجی برای پیوند کلیه از دهنده ایرانی کرده باشد جرم بسیار سنگینی مرتکب شده و در مواردی که چنین گزارش‌هایی داشته‌ایم اولاً آن بخش بیمارستان تعطیل شده است، ثانیاً ارزشیابی بیمارستان تنزل پیدا کرده است.


منابع: 1- تابناک / 2- خبرگزاری فارس / 3- تسنیم/ 4- عصراهواز

فروش کلیه، فوری به قیمت تعاونی

تجارت از نوع اعضای بدن

تورم قیمت اعضای بدن!!