تبیان، دستیار زندگی
مسابقه ی رباتیک مسیر یاب از این مدرسه جزء برترین مسابقه های این دوره از جشنواره شد. بیتا امیری، مهتا بابازاده، یسنا رستمی، پارمیدا صنعتی و سارا علی عسگری پژوهشگران عزیزی هستند که این پروژه را با راهنمایی سرکار خانم آرزو رخشان انجام داده...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاورد برتر دبستان سلام فرشتگان یاسین

در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی گوهرشاد، مسابقه

پژوهشگران جوان دبستان سلام فرشتگان یاسین به مدیریت سرکار خانم طاهره شیر محمدی در نهمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند.

مسابقه ی رباتیک مسیر یاب از این مدرسه جزء برترین مسابقه های این دوره از جشنواره شد. بیتا امیری، مهتا بابازاده، یسنا رستمی، پارمیدا صنعتی و سارا علی عسگری پژوهشگران عزیزی هستند که این پروژه را با راهنمایی سرکار خانم آرزو رخشان انجام داده اند. در زیر خلاصه ای از این پژوهش ارایه می گردد.

مقدمه:

همان طور که از نام این روبات مشخص است، کار آن ها تعقیب خط می باشد که این خط ممکن است یک خط  مشکی روی یک زمینه سفید و یا یک خط سفید روی یک زمینه مشکی باشد. این خط دارای منحنی، زوایا و بریدگی هایی است که روبات باید این مسیر ها را تشخیص داده و به مسیر خود ادامه دهد، لازم به ذکر است که این روبات باید بر روی مسیر فوق بدون خارج شدن از خط حرکت کند.

ربات چیست؟

ابتدا در مورد ربات از دانش آموزان سوال شد تا سطح کلاس مشخص شود. سپس با توجه به توضیحات داده شده توسط دانش آموزان سعی شد تا ابهامات موجود در رابطه با ربات برطرف شود و تفاوت میان ماشین های کنترلی و یا آدم آهنی با ربات ها بیان گردد. پس از آن با نمایش فیلم از ربات های مختلف از دانش آموزان درخواست شد تا در مورد فیلم های دیده شده در گروه های خود به بحث بپردازند و برای هر یک از ربات های نمایش داده شده نامی را انتخاب کنند.

ربات تعقیب خط?

پس از اتمام بحث در گروه ها، هر گروه نام های پیشنهادی خود را به کلاس و دیگر گروه ها ارایه دادند و پس از بررسی، بهترین و صحیح ترین نام مورد تشویق قرار گرفت و نام صنعتی و اصلی آن ها توسط معلم بیان شد در نتیجه دانش آموزان با انواع ربات ها آشنا شدند؛

سپس توضیح کوتاهی در مورد اجزاء مختلف تشکیل دهنده ی ربات داده شد (مکانیک، الکترونیک و برنامه نویسی) لازم به ذکر است که تعداد بسیاری از ربات های ساده که در سطح دانش آموزی ساخته می شوند نیازی به برنامه نویسی ندارند، همانند رباتی که دانش آموزان در پایان این دوره خواهند ساخت.

اهمیت کار گروهی:

این موضوع که دانش آموزان بتوانند در غالب یک گروه و با همکاری یکدیگر یک کار مشترک را انجام دهند بسیار پر اهمیت است؛ از مهم ترین فواید کار تیمی می توان موارد زیر را نام برد:

1_ کسب مهارت های لازم برای انجام پروژه‌های بزرگ که باید با مشارکت چندین فرد اجرا شوند.

2_ استفاده از فکر و توانایی چند نفر به جای یک نفر و در نتیجه اتخاذ تصمیم مناسب تر.

3_ تقسیم وظایف بین افراد تیم و کاهش فشار کار بر روی فرد.

4_افزایش انگیزه و روحیه افراد تیم.

5_ استفاده از ایده‌های بکری که هر یک از اعضا ممکن است در روند کار به ذهنشان برسد. هرگاه یک مسئله مطرح می شود، هر فرد از یک زاویه‌ی خاص به مسئله نگاه می‌کند و همین امر موجب ارایه‌ی ایده‌های متفاوت برای حل مسئله خواهد شد

و ......

برای آگاهی بیشتر اینجا کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید. دانلود

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان - تهیه سارا خرّمی نژاد

تنظیم: نسرین صادقی