تبیان، دستیار زندگی
عده ای نمی خواهند توصیه ها تاییدات و حمایت های رهبری را بپذیرند، چه این توصیه عدم تخریب روحانی و ظریف باشد و چه عدم رفتار های داس گونه به بهانه اعتدال
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نه به تاییدات رهبری!


عده ای نمی خواهند توصیه ها تاییدات و حمایت های رهبری را بپذیرند، چه این توصیه عدم تخریب روحانی و ظریف باشد و چه عدم رفتار های داس گونه به بهانه اعتدال.

رهبری و مسئولان نظام

پیچ تاریخی، تذکری دوباره که رهبری در دیدار با مسئولین نظام بدان اشاره داشتند و فرمودند" به معنای واقعی کلمه در یک پیچ تاریخی قرار داریم و اگر قوی نباشیم همه به ما زور خواهند گفت بنابراین باید قوی‌تر شویم" برای گذر از این پیچ و قوی تر کردن خودمان مستلزم رعایت ملزوماتی هستیم که رهبری بارها آنها را در عرصه ها و زمان های گوناگون متذکر شده اند اما این توصیه ها یا فراموش شده و جدی گرفته نشده اند و یا با کم کاری ها و پرداخت نامناسب و شعار زدگی منحرف شده و عملا بازدهی مطلوبی پیدا نکرده اند و عده کمی هم هستند که نمی خواهند توصیه ها و تاییدات رهبری تایید شوند چرا که اجرایی شدن آنها مغایر زیست سیاسی و اهداف آنها می باشد

رهبری در دیدار با مسئولین توصیه های مهمی داشتند که می تواند هرکدام از آنها درگیر چنین برخوردهایی شوند در ادامه به آن توصیه ها و آسیب هایی که می توانند روبرو شوند اشاره می کنیم.

1. پیچ تاریخی و خطای محاسباتی ؛ این کلمه و موضوع بارها توسط رهبری در مسائل داخلی و بین المللی اشاره شده است، اینکه مسئولین باید با دقت حوادث و رویدادهای جهانی را رصد و با بصیرت آنها را تجزیه و تحلیل کنند و تصمیمات نهایی خود را در مقابل آنها بر مبنای اصول انقلاب، منفعت مردم و بدور از ترس و هیجانات بگیرند. ایشان در ابتدا بارها بر لزوم شناخت دشمن و رفتار های او تاکید داشتند که باعث می شود مسئولین دچار خطای محاسباتی نشوند، ایشان فرمودند " نگذارید دشمن با استفاده از تهدید و تطمیع در دستگاه محاسباتی شما اثر بگذارد" ایشان در ادامه از جمله مصادیق این تهدید و تطمیع، به تحریم و حمله نظامی اشاره داشتند دو عاملی که نگاه اشتباه به آن موجب خطای محاسباتی می شود. پیرامون تحریم چندی پیش اشاره داشتند که نباید بحث تحریم با مشکلات داخلی گره زده شود و این یک نگاه اشتباه است و درباره تهدید نظامی هم در دیدار خود با دانشگاهیان به نگاه اشتباه برخی از مسئولین پیرامون توان نظامی و موضع گیری آنان اشاره داشتند  و فرمودند شاید خوب باشد برای برخی از مسئولیت تور نظامی گذاشت تا حقایق برای آنها روشن شود. عده ای نمی خواهند با باور "ما می توانیم" و  بصیرت در جهت تحقق توصیه های رهبری گام بردارند.

تذکرات و تاییدات رهبری همواره با نه بزرگی از سوی برخی از مسئولین -آگاهانه یا جاهلانه- روبرو بوده که وقت آن است تا با دقت و برنامه ریزی در گفتار و رفتار ها موجبات تحقق رهنمودهای ایشان را عملیاتی کنند

2. مذاکرات؛ از وقتی که جمهوری اسلامی مذاکرات را شروع کرده است رهبری همواره تاکید کردند که این مذاکرات باید ادامه پیدا کند هر چند بدان خوشبین نیستند. در این راه همواره حمایت خود را از تیم مذاکره کننده ابراز داشتند، زمانی فرمودند آنها فرزندان انقلابند و "هیچ کس نباید آنها را تضعیف کند، مورد توهین قرار دهد یا سازشکار بداند"و حال تاکید کردند که "ما به تیم مذاکره کننده کشورمان اعتماد داریم و مطمئن هستیم که آنها به دست‌اندازی به حقوق کشور و ملت و کرامت ملت ایران، راضی نخواهند شد و اجازه چنین کاری را نیز نخواهند داد" در برابر این حمایت ها افرادی هستند که به بهانه نقد و حمایت در عمل کاری جز تضعیف و تخریب تیم مذاکره ندارند و در گفتار به ادعای حمایت از مذاکرات دارند اما با رفتارهای خود نه بزرگی به آن می گویند. اما مورد مغفول مانده در این زمینه که نه توسط دولتی ها و نه دیگران خوب بدان پرداخته نشده و کسی جز خود رهبر آن را پیگیری و اجرایی نکرده اند بحث بالابردن ظرفیت افکار عمومی است. موردی که با پایان رسیدن مذاکرات و حصول هر نتیجه ای عدم وجود آن می تواند در سوگیری افکار عمومی در راستای اقدامات دست های مغرض و مخالف موثر باشد.

3. اقتصاد مقاومتی؛ همانطور که اشاره شد رهبری تحریم را از تهدیدهای دشمن برای ایجاد خطای محاسباتی مورد اشاره قرار دادند و همواره تاکید داشتند که نباید تحریم ها با مشکلات داخلی گره بخورد و به شکل علت و معلول القا شوند. اقتصاد مقاومتی موردی است که باید جدی گرفته شود تا بتوانیم بدون اتکا به دیگران راه خود را پیش ببریم. ایشان این اقتصاد را راه حل برون رفت از وضعیت فعلی  و اقتصاد وابسته به نفت عنوان کردند اما همواره پیاده سازی این مورد با تعلل و کوتاهی مسئولین کارآمدی خود را به دست نیاورده است. در اینباره می بینیم اسامی اقتصادی سال ها همواره موضوعی است که تکرار شده است اما هنوز در اقتصاد مقاومتی، موضوع سیاست های اصل 44، اصلاح الگوی مصرف، حمایت از تولید ملی و...  گام های جدی و موثر برداشته نشده است.

رهبری

4. همگرایی قوا؛ سال های بیش همگرایی میان قوا بسیار لطمه دید، به صورتی که مردم بارها شاهد اختلاف نظر و رفتار در میان مسئولین و روسای قوا بودند و بارها بد اخلاقی ها و عدم مناسبات درست باعث ضرر فکری و مادی به مردم شد. در واقع اختلاف بین مسئولین و سرایت آن در سیاست گذاری ها و همکاری های لازم بین قوا باعث اطاله زمان و خدمت رسانی به مردم می شود و هر چقدر که وحدت، انسجام و همکاری بین قوا و نهادهای ذی ربط با هم بیشتر باشد روند خدمت رسانی به مردم سریع تر و آسان تر می شود. رهبری همواره این مورد را به مسئولین تذکر داده و خواستار همگرایی و انسجام بین آنها شده اند.

5 .حمایت از دولت؛ رهبری همواره از دولت های مختلف حمایت کرده  و آنها در تایید کردند و واسطه اند که دیگران نیز از آنها در عمل و فکر حمایت کنند تا دولت ها بتوانند تحت این حمایت ها در کارهای اجرایی خود موفق ظاهر شده و با تمام توان به خدمت به مردم برسند. ایشان در دیدار اخیر فرمودند " بنده دولت را تأیید و حمایت می‌کنم و از همه توانی که در اختیار دارم، برای حمایت از دولت استفاده خواهم کرد و به مسئولان بلندپایه دولت اعتماد دارم" اما همواره عده ای هستند که در رقابت های سیاسی عملا نه بزرگی به تاییدات رهبری می گویند و برای این تاییدها و عملکرد مغایر خود تفسیرهای مختلف به کار می گیرند . فرصت دهی و حمایت از دولت ها امری لازم است که منافی نقد نیست اما ظرافت می خواهد رهبری همواره بر نقد دلسوزانه و از جایگاه درست تاکید داشتند .

6. اعتدال گرایی؛ اعتدال از شعارهایی است که این دولت با آن رای آورد. رئیس جمهور بیش از آنکه خود را متعلق به جناح اصلاح طلب و اصولگرا معرفی کند خود را یک اعتدال گرا می خواند و در برهه هایی سعی داشته است تا این اعتدال را نشان دهد، اینکه با کلید آمده است نه داس، اینکه اهل مشورت است،  به دنبال محقق کردن اهداف انقلاب است و از همه در این راه کمک می گیرد، از نظر رقبای خود برای تقویت دولت کمک می گیرد، از افراد اصولگرا در کابینه استفاده کرده است و اینکه مخالف افراط است. رهبری در این دیدار نسبت به اعتدال صحیح تذکر دادند و شاخصه هایی از آن را بیان فرمودند و اینگونه متذکر شدند که" مراقب باشید که برخی در صحنه سیاسی کشور، با شعار اعتدال، جریان‌های مومن را کنار نزنند"

موردی که تا حدودی در عملکرد برخی از حامیان دولت دیده می شود. اعتدال بدون افراط برای برخی از حامیان ستاره دار! دولت نه پرهیز از افراط و تفریط دو جناح سیاسی بلکه خود نوعی افراط رفناری است تا مخالفان را با برچسب زنی حذف کنند و مسئولان باید مراقب باشند چون عده ای نمی خواهند اعتدال مورد تاکید رهبری پیاده سازی شود.

اسامی اقتصادی سال ها همواره موضوعی است که تکرار شده است اما هنوز در اقتصاد مقاومتی، موضوع سیاست های اصل 44، اصلاح الگوی مصرف، حمایت از تولید ملی و... گام های جدی و موثر برداشته نشده است

7. کار انقلابی بدون حاشیه ؛ " حرکت‌های خود را براساس اصول انقلاب تنظیم کنید و با پرهیز از حاشیه‌سازی و حاشیه‌پردازی، بر حل مشکلات مردم، متمرکز شوید." در واقع این توصیه مادری است از رهبری که در تحقق سایر تذکرات و توصیه های ایشان نقش دارد. رعایت آن باعث خواهد شد تا مسئولین از اجرای موارد فوق منحرف نشوند.

از موارد این حاشیه سازی نقد است، رهبری خواستند که مطبوعات با طرح برخی مطالب بی‌مبنا و تکرار حرف‌های مطبوعات بیگانه با اعصاب و روان مردم بازی نکنند ، از همه خواستند که نقدشان دلسوزانه باشد و مچ گیری و اذیت رسانی به دولت در کار نباشد. از توصیه های دیگر ایشان در گذشته بحث اصلی و فرعی کردن مسائل می باشد که این مورد باعث می شود تا حاشیه پردازی کمتر شود و کارها سریع تر و دقیق تر به سر منزل مقصود برسد. دولت نیز باید با در راس قراردادن خدمت به مردم و صبر پیشگی در برخورد با منتقدین و تعامل با آنها بر عدم حاشیه سازی کمک کند.

 خط آخر

عده ای خواسته و یا ناخواسته عملا با رفتار و گفتار خود باعث می شوند که توصیه های رهبری روی زمین مانده و  عملی نشوند و یا  آنطور که باید از کار در نیایند. در واقع تذکرات و تاییدات  رهبری همواره با نه بزرگی از سوی برخی از مسئولین -آگاهانه یا جاهلانه-  روبرو بوده که وقت آن است تا با دقت و برنامه ریزی در گفتار و رفتار ها موجبات تحقق رهنمودهای ایشان را عملیاتی کنند.

امیر رضوانی

بخش سیاست تبیان


مطالب مرتبط:

تحلیل بیانات رهبری در حرم رضوی

توصیه رهبری درباره اسم محکومان

واکنش رهبری به تعریف و تمجید یک نماینده