تبیان، دستیار زندگی
هنوز ابتدای ماه مبارک هستیم اما در همین چند روزه سریال ها و برنامه های مناسبتی به حاشیه هایی گرفتار شده اند. یکی از آن ها «ماه عسل» است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

«ماه عسل» توهین می کند؟


هنوز ابتدای ماه مبارک هستیم اما در همین چند روزه سریال ها و برنامه های مناسبتی به حاشیه هایی گرفتار شده اند. یکی از آن ها «ماه عسل» است.

ماه عسل

احسان علیخانی با برنامه «ماه عسل» 93، نشان داده همچنان نبض مخاطب دستش است و خوب می داند چه سوژه ای رصد کند که باب میل آن ها باشد. با این حال همچنان از انتقادات مصون نیست و برخی به شیوه اجرای او انتقاد دارند.

اوج این انتقادها به گفت و گوی او با باربَران بازار بر می گردد جایی که علیخانی اصرار داشت آن ها اسم عامیانه شغل شان را بگویند. مهمانان بی نوا اما از به کاربردن آن واژه خاص شرم داشتند.رفتار علیخانی خیلی زود سوژه اعتراضی برخی کاربران فضای مجازی شد تا جایی که این مجری را با الفاظ تند مورد خطاب قرار دادند.

احسان علیخانی مجری توانمندی است که با داشتن یک اتقاق فکر قوی ، سوژه های بکری برای «ماه عسل» ساخته و پرداخته می کند اما گاهی بیش از حد وارد حریم خصوصی مهمان ها می شود و زیادی آن ها را تحت فشار قرار می دهد. همیشه این نقد بر او وارد بوده که برخی جاها به جای ترمز ، بر سرعت می افزاید!

انتقادهایی به بغض‌هایش

دیگر مشخصه اجرای احسان علیخانی بغض های او است. در این چند سال آقای مجری کنترل بیشتری بر احساساتش دارد اما گاهی که هیجانی شود، بغض ها می آیند. در این چند روز برخی رسانه ها از او انتقاد کرده اند و او هم پاسخ داده. علیخانی با اشاره به اینکه چند روزی است یک جریان در رسانه‌ها و فضای مجازی رخ داده است که می‌گویند «احسان علیخانی چقدر خوب بغض می‌کند»، به ایسنا گفته: در حالی که این گونه نبوده و شاید یکی دو بار این اتفاق پیش آمده باشد. به هر حال ممکن است قصه‌ای خوشحالمان کند بخندیم و یک قصه‌ای هم غمگینمان کند. کما اینکه اعتقاد راسخ دارم به اینکه عمده‌ موضوعات عمیق دنیا تلخ است و این حقیقت است.علیخانی در ادامه صحبت‌هایش به عکس‌العمل خود نسبت به صحبت‌های میهمانان برنامه اشاره کرد و گفت: به هر حال با توجه به روایت غم‌انگیزیا خنده‌داری که ممکن است میهمان برنامه داشته باشد، عکس‌العمل نشان می‌دهم و نمی‌توانم حس واکنش برعکسی را نسبت به حرف‌های میهمانان داشته باشم.

اوج انتقادها به گفت و گوی علیخانی با باربَران بازار بر می گردد جایی که علیخانی اصرار داشت آن ها اسم عامیانه شغل شان را بگویند. مهمانان بی نوا اما از به کاربردن آن واژه خاص شرم داشتند.

این همه تلخی چرا؟

سوژه های «ماه عسل» هم مورد انتقاد برخی ها است. این دسته اعتقاد دارند در ماه عسل نباید شاهد این همه تلخی باشیم. در مقابل برخی معتقدند حاصل نتیجه این مباحث تلخ ، شیرین است؛ نمونه اش سرنوشت سه فوتبالیست مطرح کشورمان.

سید مهدی رحمتی ، رضا عنایتی و علیرضا بیرانوند دروازه‌بان، سه چهره ورزشی بودند که مهمان برنامه ماه عسل شدند. زندگی این سه نفر یک موضوع مشترک داشت؛ سختی های دوران کودکی و نوجوانی.

عنایتی اولین بازیکنی بود که از روزگار سخت دوران کودکی و نوجوانی‌اش گفت، از دستفروشی در مشهد و بازار امام رضا(ع)، سید مهدی رحتمی شرایط سخت خانواده‌اش را توصیف کرد و از بلال فروشی مقابل پارک حرف زد. او حتی اعتراف کرد که در مقاطعی به همراه خواهر مرحومش که دوسال از او کوچکتر بوده، نارنجک و ترقه درست می‌کرده و می‌فروخته.

نوبت به روایت علیرضا بیرانوند دروازه‌بان نفت که رسید،اما هم رحمتی و هم عنایتی هم محو داستان زندگی این بازیکن جوان شدند که از لرستان به تهران آمده بود تا فوتبالیست شود؛«وقتی به تهران آمدم جای خواب هم نداشتم،دور میدان آزادی می‌خوابیدم.» بیرانوند کارگری در خیاطی، پیتزا فروشی و ماشین‌شوئی را پذیرفته بود تا هم جای خواب داشته باشد و هم بتواند تمرین کند.

علیخانی از بیرانوند پرسید، زمانی که در ماشین شوئی کار می‌کردی، ماشین فوتبالیستی را هم شستی؟جواب بیرانوند «نه» بود، البته با این توضیح که «یکبار علی دایی آمد کارواش، بچه ها گفتند تو فوتبالیستی بیا برو پیش دایی، ماشینش را بشور با او آشنا شو، من گفتم نه، نمی روم.»

سید مهدی رحمتی هم از نداری های پدرش گفت که حتی مجبور شده اند تنها دلخوشی شان یعنی تلویزیون را بابت بدهی به طلبکار بدهند. این دروازه بان همچنین از علاقه وافرش به خواهرش گفت که با سختی بزرگ شد و در آستانه پول دار شدن رحمتی، تصادف کرده و فوت شده ....

منیژه خسروی

بخش سینما و تلویزیون تبیان


مطلب مرتبط:

سریال‌های ماه رمضان