تبیان، دستیار زندگی
گرچه خداوند دعاى همه را -هر گاه شرایطش مهیا باشد- اجابت مى‏کند، ولى در آیه بالا مخصوصاً روى عنوان “مضطرّ” تکیه شده است، به این دلیل که یکى از شرائط اجابت دعا آن است که انسان چشم از عالم اسباب به کلى بردارد و تمام قلب و روحش را در اختیار خدا قرار دهد، همه
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مسابقه

لحظه طلایی استجابت دعا!!


أَمَّنْ یُجیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَكْشِفُ السُّوء"(سوره نمل آیه 62) یا [كیست‏] آن كس كه درمانده را- چون وى را بخواند- اجابت مى‏كند، و گرفتارى را برطرف مى‏گرداند.

‌در زندگی همه ما لحظاتی بوده که از ترس و دلهره قلبمان به تپش افتاده ، به گونه ای صدای ضربان قلبمان را هم خودمان می شنویم ، مثل وقتی که یک کودک دارد از یک بلندی می افتد، وقتی که یکی از عزیزانمان در اتاق عمل باشد و منتظریم، در این مواقع است که تمام دنیا و مافیها در یک لحظه برای ما بیرنگ و بی ارزش می شود و تنها نقطه توجه ما درگاه خداوند باریتعالی است که به التجا می بریم و التماس می کنیم و از خدا می خواهیم که جوابمان را بدهد .

مثال زنده اش که همه ما بارها و بارها تجربه کرده ایم، موقعی بود که درس نخوانده سر کلاس می رفتیم و موقع درس پرسیدن معلم که می شد همه مقدسات عالم را به میان می کشیدیم تا خداوند لطفی کند و نفر بعدی ما نباشیم که باید درس پس بدهیم.

در بیشتر این مواقع هم دعای ما میگرفت، در لحظه لحظه زندگی اگر ما بینشی پیدا کنیم که به جز خداوند متعال فریادرسی نبینیم و فقط او را بخوانیم و به قدرت او ایمان داشته باشیم و بس آنوقت است که دعاها به اجابت می رسد و در استجابت در صورت مصلحت بودن تأخیری نمی افتد .

اما ما تا این روزها به پارتی هایمان بیشتر دلخوشیم تا خداوند، به ثروت پدرمان ، نفوذ آشناهایمان ، قول و قرار دوستانمان و ....

و وقتی از همه این ها ناامید شدیم روبه درگاه باری تعالی می آوریم ، و این حرکتی بسیار زننده است .

خیلی از ما عمیقا به این نتیجه رسیده ایم که تا آقازاده نباشی و پارتی کت و کلفتی نباشد که سفارشت را بکند هیچ کاری پیش نمی رود .

  • گنجینه صوتی 1آیه 62 سوره نمل
  • عبدالباسطآیه 62 سوره نمل
  • الحصریآیه 62 سوره نمل
  • گنجینه صوتی تلاوتآیه 62 سوره نمل
  • گنجینه صوتی 1آیه 62 سوره نمل
  • قرآان مجیدآیه 62 سوره نمل
  • گنجینه صوتی 1آیه 62 سوره نمل
  • گنجینه صوتی تلاوتآیه 62 سوره نمل
  • این درست است که متأسفانه در جامعه ما رابطه ها جای تخصص ها ، شایستگی ها و استعدادها را گرفته است اما هرگز هیچ پارتی گردن کلفتی نمی تواند جای خداوند قادر مطلق را بگیرد ، اگر همه این فکرهای مسموم را دور بریزیم و باور و اعتماد و توکل خود را به خداوند متعال قوی کنیم شاهد معجزه ها خواهیم بود همانطور که بارها و بارها بوده ایم ....

    خداوند متعال می فرماید : «یا[كیست‏] آن كس كه درمانده را - چون وى را بخواند- اجابت مى‏كند، و گرفتارى را برطرف مى‏گرداند. »

    پاسخ شما به این سوال خدا چیست؟

    كیست‏ آن كس كه درمانده را- چون وى را بخواند- اجابت مى‏كند، و گرفتارى را برطرف مى‏گرداند؟

    این اضطرار یعنی لحظه طلایی دعا و لازم هم نیست بگذاریم یک بحران پیش بیاید تا ما به این حس برسیم همین که ما یاد بگیرم و تنها منشأ اثر در این عالم را خداوند متعال ببینیم و امید خود را از خلایق ببریم این یعنی ما به مرز مستجاب الدعوه بودن رسیده ایم .

    اگر هم می بینیم از دعاهایمان کمتر نتیجه گرفته ایم ، حتما یک جای کار خودمان می لنگد "گر گدا کاهل بود تقصیر صاحبخانه چیست؟"

    وظیفه ما دعاست و توکل و اعتماد به خدا ، یادمان باشد اعتماد به خدا یعنی اینکه برای خدا تعیین تکلیف نکنیم که کی اجابت بکند ما اعتماد داریم که خداوند راستگو و حکیم است و خلف وعده نمی کند، اگر در استجابت دعایمان تأخیری شد از ته قلبمان یقین کنیم که مصلحت بوده و دیر یا زود به خواسته هایمان خواهیم رسید .

    یک حکایت درس آموز:

    مالک بن دینار میگوید: «به قصد حج مسافرت میکردم، در بیابان کلاغی را دیدم که در منقارش تکه نانی بود با خودم گفتم:"یعنی چه؟ حتما حادثه ای پیش آمده که تکه نانی در منقار کلاغ است."دنبال کلاغ را گرفتم، دیدم کلاغ وارد غاری شد. وارد غار شدم. دیدم دست و پای مردی را بسته اند و به پشت انداخته اند. کلاغ برای او نان آورده و لقمه لقمه می کند و به او می دهد. به محض ورود من کلاغ رفت و دیگر برنگشت. به آن مرد گفتم: "تو کی هستی و از کجا می آیی؟»

    گفت: "من به قصد حج بیرون آمدم و در این بیابان دزدها مرا گرفتند و تمام اموالم را تصاحب کردند. دستم و پایم را محکم بستند و مرا به این مکان انداختند. پنج روز گرسنگی را تحمل کردم تا اینکه در مقام دعا عرض کردم: ای خدایی که در قرآن می فرمایید: «ای کسی که دعای مضطر را اجابت میکند و گرفتاری را برطرف میسازد، من مضطر و بیچاره ام، به من رحم کن. تا اینکه خداوند این کلاغ را به من رساند و هر روز مرا از غذا و آب سیراب میکند.( الدین فی قصص/ج3،ص49)

    پاسخ شما به این سوال خدا چیست؟

  • فیلمعدم اجابت دعا
  • فیلماجابت دعا و رقت قلب
  • کاربران گرامی می توانند فایل صوتی تلاوت این آیه را به آدرس زیر ارسال نمایند.

    quran

    فاطمه محمدی بیده  

    بخش قرآن تبیان


    مطالب مرتبط:

     سوال از خدا، پاسخ از شما!

    توجه توجه! آزمون استخدامی خداوند برگزار می شود!!!

    نشست علمی در تاکسی و اتوبوس

    مرغی که یک پا دارد!

    تا به حال شما این شیرینی را امتحان کرده اید؟!

    تب رفیق شدن با چهره ها برای شهرت!!

    سوپرمن های نجات بخش ما!!

    غربی ها از ما مومن ترند؟!!

    میلیونر شو! بیشترین سود با کمترین سپرده

    این مذهبی های املِ بی کلاس!!

    حلال هایی که حرام کردنش بدترین بدعته!

    سنگین ترین قرار داد تاریخ بشر!

    عاقبت فوتبال ما و کری خواندن هایمان!

    شما در کدام ایستگاه پیاده می شوید؟

    بی خاصیت ترین آدم های دنیا!

    اجبار در بهشت بردن

    تست جالب سنجش بینایی و شنوایی در قرآن

    تابلویی بر سر در خانه ی ثروتمندان!!

    کی گفته قیامتی هست؟!

    بهترین راه برای آمرزش گناهان!