تبیان، دستیار زندگی
تازه ترین فیلم منوچهر هادی است كه آن را بر اساس فیلمنامه امیر عربی كارگردانی كرده. این فیلم با بازی متفاوت مجید صالحی در نقش یك خرده خلافكار جمعه روی آنتن شبكه یك می رود. روایت كارگردان و نویسنده «ته خط» از این فیلم را بخوانید :
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

یك مجید صالحی كاملا متفاوت

درباره «ته خط» در آستانه پخش از شبكه یك


تازه ترین فیلم منوچهر هادی است كه آن را بر اساس فیلمنامه امیر عربی كارگردانی كرده. این فیلم با بازی متفاوت مجید صالحی در نقش یك خرده خلافكار جمعه روی آنتن شبكه یك می رود. روایت كارگردان و نویسنده «ته خط» از این فیلم را بخوانید :

«ته خط»

امیر عربی دو سال پیش فیلمنامه ای نوشت به نام «فراری» كه در نهایت آذر ماه سال پیش با تكمیل شدن عوامل پشت و جلوی دوربین و با نام «ته خط» كلید خورد. عربی پیش از این ، سینمایی «سعادت آباد» و سریال «گاو صندوق» را نوشته بود كه هر دو از فیلمنامه های تحسین شده توسط منتقدان و مخاطبان هستند. منوچهر هادی قبل از كارگردانی «ته خط» سابقه تهیه و كارگردانی بیش از 25  فیلم تلویزیونی، كارگردانی سه فیلم سینمایی و ساخت سریال  «خداحافظ بچه» را در كارنامه داشت كه  نوروز امسال « خوب، بد،زشت» را هم به تجربیاتش اضافه كرد.

داستان «ته خط» چیست؟

فیلم «ته خط» پنج شخصیت اصلی دارد كه در یک زمان واحد، سه داستان موازی را پیش میبرند.«معین» و «فرناز» با بازی مجید صالحی و لیندا کیانی، یحیی و معصومه با بازی سیروس همتی و نازنین کریمی و رسول با بازی عارف لرستانی، شخصیتهای این سه داستان هستند و نهایتا سرنوشت‌هایشان، در یک اتفاق واحد  بهم گره میخورد. داستان فیلم براساس فیلمنامه‌ای از امیر عربی، از داستان یحیی و معصومه شروع می شود. آن ها كه شرف ازدواج هستند بعد از مدت ها در یكی از كوچه پس كوچه های جنوب شهر منزلی را اجاره می كنند، در روزی كه آن ها در حال راست و ریس كردن خانه یشان هستند، چند خیابان آن طرف تر سه جوان به سركردگی معین راشد دست به سرقت از یك بانك می زنند و ...

عربی و علاقه به خوب بد زشت

امیر عربی در سریال «گاو صندوق» نشان داد كه علاقه خاصی به خلق موقعیت موسوم به «خوب ،بد،زشت» دارد. موقعیتی آشنا كه پایه آن ادبیات كلاسیك است و همیشه علاقمندانی جدی داشته: « یكی از موقعیت های مورد علاقه من موقعیت « خوب بد زشت » است. در سریال «گاو صندوق» سه گروه دنبال جواهر بودند و حالا در «ته خط» سه نفر دنبال پول هستند .»  عربی اشاره می كند كه ممكن است در آینده باز هم فیلمنامه هایی با چنین موقعیتی بنویسد: «اتفاقی كه در «ته خط» افتاد این است كه شخصیت معین با بازی مجید صالحی دست به سرقت از بانك می زند (زشت)، پول طی فعل و انفعالی به یحیی با بازی سیروس همتی می رسد (بد) ، پلیسی به نام رسول ،  با بازی عارف لرستانی دنبال آن ها است. (خوب) »

یك فیلمنامه جذاب

منوچهر هادی بعد از ساخت و تهیه كلی تله فیلم و تجربه كارگردانی یك سریال و سه فیلم سینمایی بود كه با پیشنهاد ساخت «ته خط» مواجه شد:‌« من خودم ژانرهای مختلف را در تلویزیون تجربه كرده ام بنابراین وقتی فیلمنامه «ته خط» را خواندم متوجه فضای بسیار خوب آن شدم. امیر عربی فیلمنامه را خیلی حرفه ای و حساب شده نوشته بود به طوری كه شخصیت پردازی ها و  موقعیت ها همه خوب ترسیم شده بودند. فیلمنامه تمامی شرایط مناسب برای مدیوم تلویزیون را داشت كه در كنار قصه جذابش ، برای كارگردانی آن ترغیب شدم.»

ریسك بزرگ

مهم ترین فاكتور برای تماشای یك اثر تركیب بازیگران آن است .گر چه نام كارگردان و فیلمنامه نویس اعتبار یك اثر هستند اما چشم انبوه مخاطبان به ویترین فیلم یعنی بازیگران است. شاخص ترین اسم «ته خط» مجید صالحی است كه به واسطه طنازی هایش عمری است محبوب مخاطبان شده . حالا تصور كنید این بازیگر فیلم و سریال های كمدی در نقشی كاملا جدی رفته باشد. این آشنا زدایی چه قدر به مذاق مخاطب خوش می آید ، آزمون سختی است كه صالحی پذیرفته در آن شركت كند. اتفاقی كه البته برای عارف لرستانی هم رقم خورده. هادی نظرش را این گونه بیان می كند:« كار بازیگر ، بازیگری است و باید هر نقشی را ایفا كند. متاسفانه در كشور ما یك بازیگر وقتی چهار تا فیلم و سریال كمدی بازی می كند انگار محكوم است تا آخر عمرش در كارهای كمدی‌باشد. فكر می كنند این بازیگر ، طناز به دنیا آمده در صورتی كه آن بازیگر در زندگی اش حالت های مختلفی مثل شادی ، غم، ،‌ناراحتی،عصبانیت و ... دارد بنابراین او به عنوان یك بازیگر توانایی بازی این حالات را دارا است.» با این حال دست زدن به تركیب جا افتاده بازیگران ریسك است، ریسكی كه هادی با شجاعت آن را پذیرفته ، هر چند كه خودش معتقد است این كار ریسك نبوده: « من اسمش را ریسك نمی گذارم. البته اگر از برخی بازیگرهای كمدی در نقش های جدی استفاده كنی به كارت لطمه می‌خورد، اما تعداد عمده ای از بازیگران ما قابلیت كار كمدی و جدی را دارند . وقتی از یك بازیگر كمدی برای نقش جدی استفاده كنی هم فرصت خوبی برای كارگردان است و هم بازیگر. برای من به عنوان كارگردان این انگیزه ایجاد می شود كه بیشتر بازیگر را كنترل كنم و بیشتر حواسم به او باشد؛ برای بازیگر هم انگیزه مضاعفی است تا توانایی خود را ثابت كند. به نظر من این چالش برای بازیگر و كارگردان اتفاق خوبی است البته وقتی جواب می گیری كه آن بازیگر هم انگیزه داشته باشد. »

هادی با اطمینان از بازی خوب و قابل دفاع مجید صالحی در نقشی كاملا جدی قول می دهد مخاطبان روز جمعه این بازیگر در قالب جدیدش را خواهند پذیرفت.

نقش جدی حق صالحی است

هادی با اطمینان از بازی خوب و قابل دفاع مجید صالحی در نقشی كاملا جدی قول می دهد مخاطبان روز جمعه این بازیگر در قالب جدیدش را خواهند پذیرفت : « خوشبختانه تا الان انتخاب هایی كه كرده ام با فكر بوده و برای همین استفاده از بازیگران كمدی در قالبی جدی جواب داده. مثلا پیش تر بازی مجید صالحی را در تئاتر دیده ام كه نقش های جدی را خیلی خوب و با قدرت بازی می كند. یا با عارف لرستانی دوست هستم و اساسا او را آدمی جدی دیده ام كه در قالب تصویر، كمدی را خوب می تواند دربیاورد . پس من ریسك نكرده ام و انتخاب ها را با شناخت انجام داده ام و اگر امتیازی بعد از پخش برای بازی ها قرار است قائل باشیم مطمئنا بخش عمده ای سهم توانایی خود بازیگر ها است.»  وقتی به مجید صالحی و عارف لرستانی پیشنهاد این نقش های جدی را دادید واكنش شان چه بود؟ نگران نبودند؟ هادی این طور پاسخ می دهد: « خیلی استقبال كردند و از این كه یك كارگردان به آن ها اطمینان كرده خوشحال شدند. باور كنید این قدر كه نقش جدی دوست دارند نقش طنز دوست ندارند. همه شان با انگیزه آمدند.» این كارگردان باز هم تاكید می كند كه بازیگران طنز از جمله مجید صالحی حق دارند دست به تجربه بزنند و نقش های جدی را هم بازی كنند.

دلیل تاخیر دو ساله

امیر عربی فیلمنامه «ته خط» را دو سال پیش نوشته بود. او دلیل تاخیر در ساخت را وسواس تهیه كننده می داند: « دو سال پیش «ته خط» را نوشتم اما به خاطر وسواس تهیه كننده كه دوست داشت در شرایط مناسب به تولید برسد، ساختش به تاخیر افتاد.  به هر حال تولید این فیلم نسبت به دیگر فیلم های تلویزیونی به دلیل تعدد لوكیشن و بازیگر سختر بود.»

راضی از «ته خط»

اشاره كردیم كه منوچهر هادی بیش از بیست وپنج  فیلم تلویزیونی تهیه و كارگردانی كرده. او « ته خط» را بهترین اثرش می داند و می گوید: « خدا را شكر «ته خط» یكی از بهترین تله فیلم هایم شده ؛ سر و شكلش خیلی حرفه ای است. خودم كه فیلم را خیلی دوست دارم و امیدوارم بعد از پخش مخاطبان هم كار را دوست داشته باشند.میان تله هایم این یكی به لحاظ فیلمنامه، پختگی در اجرا ،‌بازی ها و ... بهترین فیلمم است . امیدوارم حاصل تلاش گروه مورد پسند مخاطبان قرار گیرد. »

این ها «ته خط»ی هستند

عواملی كه باعث شده اند فیلم «ته خط» ساخته شود این ها هستند: کارگردان و تدوین: منوچهر هادی، فیلمنامه : امیر عربی، بازیگران: سید مجید صالحی، لیندا كیانی، سیروس همتی، نازنین كریمی و عارف لرستانی،  مدیر تصویربرداری: محمد رسولی، صدابردار: وحید دوزنده، صحنه و لباس: مریم رحمانی، موسیقی: بابك میرزا خانی، گریم: فاطمه سلطانی، برنامه‌ریز: آلما سعادتی، دستیار كارگردان: حمید باب الحوائجی، منشی صحنه: محمد بقایی، ناظر كیفی: یوسف سید مهدوی، عكاس: دنیا راد، مشاور رسانه‌ای: مرجان فاطمی، دستیار تدوین: احسان واثقی، طراح تیتراژ : پژمان ابو القاسمی و مدیرتولید: مهدی پور‌موسی. محصول گروه فیلم های تلویزیونی شبكه یك.

بخش سینما و تلویزیون تبیان


منبع: هفت صبح