تبیان، دستیار زندگی
خانمی که بعد از هفت روز دیدن خون حیض، به مدت 3 الی 5 روز بعد نیز با ترشحاتی صورتی رنگ مواجه می‌شود، آیا در این مدت می‌تواند نماز بخواند؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بانوان بخوانند!!

احکام

سئوال: لطفاً علائم خون استحاضه را بیان نمایید؟

جواب: خون استحاضه در بیشتر اوقات زرد رنگ و سرد است و بدون فشار و سوزش بیرون می‌آید و غلیظ هم نیست. ولی ممكن است گاهی سیاه یا سرخ و گرم و غلیظ باشد و با فشار و سوزش بیرون آید. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع، ج1، م392)

سئوال: استحاضه چند قسم است و علامت مشخصه هر قسم را بیان كنید؟

جواب: استحاضه سه قسم است: الف) قلیله ـ ب) متوسطه ـ ج) كثیره. استحاضه قلیله آن است كه خون، در پنبه‌ای را كه زن داخل فرج می‌نماید نفوذ نكند و از طرف دیگر ظاهر نشود. استحاضه متوسطه آن است كه خون در پنبه فرود رود و از طرف دیگر ظاهر شود ولی به دستمالی كه معمولاً زنها برای جلوگیری از خون می‌بندند، ‌جاری نشود. استحاضه كثیره آن است كه خون از پنبه به دستمال جاری شود. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره)، م393 )

سئوال: اگر زنی دچار استحاضه قلیله شد برای نماز خواندن و طهارت چه باید انجام دهد؟

جواب: در استحاضه قلیله باید زن برای هر نماز یك وضو بگیرد و ظاهر فرج را هم اگر خون به آن رسیده، آب بكشد و بنا بر احتیاط واجب پنبه (یا پوشک) را عوض کند.(ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره)، م 394)

سئوال: اگر زنی پیش از نماز یا در بین نماز دچار استحاضه متوسطه شود برای ادای نماز و اجب چه حكمی بر گردن او می‌باشد؟ (نظر حضرت امام)

جواب: اگر پیش از نماز یا در بین نماز خون استحاضه متوسطه ببیند باید برای آن نماز غسل كند. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره)، م395)

سئوال: اگر زنی دچار استحاضه كثیره شود برای نماز خواندن چه عملی را باید انجام دهد؟ (نظر حضرت امام)

جواب: باید برای آن نماز غسل كند و علاوه بر آن باید برای هر نماز دستمال را عوض كند، یا آب بكشد و یك غسل برای نماز ظهر و عصر و یكی برای نماز مغرب و عشاء به جا آورد، ‌و بین دو نماز فاصله نیندازد و اگر فاصله بیندازد باید برای نماز عصر یا عشاء دوباره غسل كند. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره)، م396)

سئوال: استحاضه كثیره و متوسطه كه باید وضو بگیرد و غسل كند به جهت نماز خواندن، كدام از این وضو و غسل را باید اول انجام دهد؟ (نظر حضرت امام)

جواب: مستحاضه‌ی متوسطه و كثیره كه باید وضو بگیرد و غسل كند هر كدام را اول به جا آورد صحیح است، ولی بهتر آن است كه اول وضو بگیرد سپس غسل را انجام دهد و نماز بخواند. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره)، م398)

سئوال: آیا مستحاضه‌ی كثیره و متوسطه می‌تواند پیش از داخل شدن وقت غسل كند؟ (نظر حضرت امام)

جواب: خیر ـ در فرض مذكور غسل باطل است و حتماً باید وقت داخل شده باشد و بعد غسل كند. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره)، م401)

سئوال: خانمی که بعد از هفت روز دیدن خون حیض، به مدت 3 الی 5 روز بعد نیز با ترشحاتی صورتی رنگ مواجه می‌شود، آیا در این مدت می‌تواند نماز بخواند یا خیر؟ (نظر حضرت امام)

جواب: اگر روزهایی كه ترشحات هست به ضمیمه‌ی ایام عادت از ده روز تجاوز می‌كند، ترشحات حكم استحاضه را دارد و در این صورت باید به وظیفه مستحاضه عمل کنید و نمازها را بخوانید. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره)، ج1، س162)

بخش احکام اسلامی تبیان


منبع: سایت اندیشه قم

مطالب مرتبط:

غسل جنابت در حال حیض

حدث اصغر حین غسل

غسل یک عمل عبادی یا بهداشتی؟

برخی از دانستنیهای غسل

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.