تبیان، دستیار زندگی
وزیر آموزش و پرورش با اعلام اینکه 60 درصد از کارکنان آموزش و پرورش را زنان تشکیل می‌دهند، گفت: در برخی از مناطق به ویژه در مقطع راهنمایی و دبیرستان به علت تعصبات قومی و محلی از حضور دختران دانش آموزدر مدارس جلوگیری می‌شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وزارتخانه ای که 60 درصد کارکنانش زن هستند


وزیر آموزش و پرورش با اعلام اینکه 60 درصد از کارکنان آموزش و پرورش را زنان تشکیل می‌دهند، گفت: در برخی از مناطق به ویژه در مقطع راهنمایی و دبیرستان به علت تعصبات قومی و محلی از حضور دختران دانش آموزدر مدارس جلوگیری می‌شود.

علی اصغرفانی با بیان این مطلب افزود: زنان در شهرها و روستاها و در پست‌های اجرایی برنامه ریزی و در مقام معلم و مدیرمعین و همکار ما در آموزش و پرورش هستند و با توجه به این تعداد از حضور پرسنل زن در آموزش و پرورش دفتر امور زنان و خانواده نیز فعالیت سنگینی را برعهده دارد.

وزارت اموزش و پرورش

وی ادامه داد: دفتر امور زنان آموزش و پرورش باید حضور جدی و برنامه داشته باشد هرچند که تمامی وزارتخانه‌ها دارای مرکز امور زنان برای رسیدگی به امور اداری کارکنان زن هستند، اما تفاوت آموزش و پرورش با سایر وزارتخانه‌ها در تعداد پرسنل زن و همچنین جامعه هدف دانش آموزان دختر است.

فانی با بیان اینکه در سطح کشور کمتر از 50 درصد دانش آموزان دختر تحت پوشش آموزشی هستند تصریح کرد: به همین دلیل موضوع افزایش پذیرش آنها در مدارس مناطق مختلف یک تکلیف مهم حوزه امور زنان آموزش و پرورش است.

تعصبات قومی مانع از تحصیل دختران شده است

وزیر آموزش و پرورش به تعصبات قومی در برخی از مناطق کشور اشاره کرد و گفت: در برخی از مناطق به ویژه در مقطع راهنمایی و دبیرستان به علت تعصبات قومی و محلی از حضور دختران دانش آموزدر مدارس جلوگیری می‌شود. باید شرایط ادامه تحصیل همه دختران دانش آموز در این گونه مناطق پس از دوره ابتدایی فراهم شود و در کنار سایر معاونت‌های آموزش و پرورش از جمله معاونت ابتدایی و متوسطه مرکز امور زنان آموزش و پرورش نیز باید به دنبال جذب حداکثری دانش آموزان دختر در دوره‌های تحصیلی باشد.

فانی ادامه داد: همچنین از معاونت زنان ریاست جمهوری درخواست کرده‌ام تا همکاری بیشتری را در زمینه‌های مختلف امور زنان با آموزش و پرورش داشته باشند تا در توسعه کمی دانش آموزان دختر، موفقیت بیشتری داشته باشیم.

تدوین محتوای تربیتی ویژه دختران

به گفته وزیر آموزش و پرورش، بحث محتوای آموزشی و تربیت دختران از مهمترین موضوعات مرکز امور زنان و خانواده آموزش و پرورش است، چرا که باید با محتوای آموزشی و تربیتی بتوانند حضور دختران را برای ورود به صحنه‌های اجتماعی و آینده و همچنین تربیت نسل آینده فراهم کند.مشارکت جدی سازمان پژوهش و برنامه ریزی، معاونت پرورشی و فرهنگی و سایر معاونت‌ها با مرکز امور زنان وزارتخانه یک اصل است و باید تمام بخش‌های آموزش و پرورش به دنبال تدوین محتوای تربیتی و فرهنگی ویژه دختران باشند.

آموزش و پرورش احکامی را به نمایندگان مجلس پیشنهاد داده‌ است که مورد تصحیح مجلس قرار گرفته و بسیاری از این احکام در راستای ارتقای اقتصاد آموزش و پرورش است که از جمله می‌توان به توسعه مشارکت اشاره کرد و اینکه بتوان خدمات آموزشی را از بخش خصوصی خریداری کرده و اقدامی در جهت اقتصاد آموزش و پرورش انجام داد

فانی با اشاره به اینکه یکی از کارکردهای جدی آموزش و پرورش در دنیا انتقال فرهنگ است، گفت: آموزش و پرورش در عین حال که به دنبال نوآوری و به روز کردن خود است باید مباحث انتقال فرهنگ را نیز در دستور کار خود داشته باشد و با توجه به اینکه ایران دو سرشاخه فرهنگ ایرانی اسلامی را دارد باید بتوانیم با همفکری هم آموزش و پرورش بهتری را ارائه کنیم

بررسی جزئیات آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی در هفته جاری

وزیر آموزش و پرورش درباره آخرین اطلاعات و اقدامات آموزش و پرورش درباره برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی، گفت: در هفته جاری جلسه‌ای را با معاونت توسعه نیروی انسانی ریاست جمهوری برگزار خواهیم کرد که در آن جلسه جزئیات آزمون مشخص می‌شود.

علی اصغر فانی در حاشیه برگزاری مراسم روز زن که در سالن مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری حجاب برگزار شد، درباره آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی، افزود: در جلسه‌ای که هفته جاری با معاونت توسعه نیروی انسانی ریاست جمهوری خواهیم داشت درباره این موضوع بحث خواهیم کرد، چرا که هر استخدامی باید به تایید نهایی این معاونت برسد و پس از اینکه هماهنگی‌های لازم صورت گرفت جزئیات آن را اطلاع رسانی می‌کنیم.

فانی از تامین منابع اعتباری این استخدام خبر داد و گفت: درباره افزایش 20 درصدی حقوق معلمان ابتدایی نیز در جلسه هفته جاری صحبت خواهیم کرد تا بخشی از زحمات این معلمان را بتوانیم پاسخ دهیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ایجاد معاونت اقتصادی که یکی از برنامه‌های عنوان شده در اوایل وزارتش بود، گفت: آموزش و پرورش احکامی را به نمایندگان مجلس پیشنهاد داده‌ است که مورد تصحیح مجلس قرار گرفته و بسیاری از این احکام در راستای ارتقای اقتصاد آموزش و پرورش است که از جمله می‌توان به توسعه مشارکت اشاره کرد و اینکه بتوان خدمات آموزشی را از بخش خصوصی خریداری کرده و اقدامی در جهت اقتصاد آموزش و پرورش انجام داد.

فانی افزود: اجرای طرح هزینه فایده برای نیم درصد از مدارس در سال جاری بخشی از این برنامه‌هاست که در راستای ارتقاء اقتصاد آموزش و پرورش است که به تصویب نمایندگان مجلس نیز رسیده است.همچنین باید بتوانیم در آموزش و پرورش تسهیلاتی را برای توسعه بخش خصوصی مدارس قائل شویم.

بحث محتوای آموزشی و تربیت دختران از مهمترین موضوعات مرکز امور زنان و خانواده آموزش و پرورش است، چرا که باید با محتوای آموزشی و تربیتی بتوانند حضور دختران را برای ورود به صحنه‌های اجتماعی و آینده و همچنین تربیت نسل آینده فراهم کند.مشارکت جدی سازمان پژوهش و برنامه ریزی، معاونت پرورشی و فرهنگی و سایر معاونت‌ها با مرکز امور زنان وزارتخانه یک اصل است و باید تمام بخش‌های آموزش و پرورش به دنبال تدوین محتوای تربیتی و فرهنگی ویژه دختران باشند

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: پر کردن صندلی‌های خالی مدارس غیر دولتی در جاهایی که آموزش و پرورش به آن نیاز دارد، یکی دیگر از برنامه‌هایی است که در راستای ارتقای برنامه‌های اقتصادی آموزش و پرورش در دستور کار است و تلاش‌های زیادی طی هشت ماه گذشته در راستای اجرای این برنامه‌ها صورت گرفته است که در سال تحصیلی94-93 شاهد اجرای این برنامه‌ها خواهیم بود.

فانی درباره کتاب‌های درسی آموزش و پرورش نیز گفت: بسیاری از کتاب‌های مهر 93 از چاپ خارج شده و در انبارها قرار گرفته و با برنامه ریزی صورت گرفته امسال هیچگونه مشکلی برای توزیع کتاب‌های درسی در سراسر کشور نخواهیم داشت.

به گفته وی چند کتاب در پایه چهارم جدید التالیف است و تغییرات کمتری در کتابهای چهارم ابتدایی ایجاد شده؛ اما کتاب‌های پایه هشتم دارای تغییرات کلی بوده و مسئولین سازمان پژوهش‌ها و برنامه ریزی و دفتر توزیع تولید کتاب‌های آموزشی، کتاب‌ها را به موقع در اختیار دانش آموزان قرار خواهد داد.

وزیر آموزش و پرورش درباره مشکلاتی که در خصوص مشکلات محتوای ویرایشی در سال تحصیلی 93-92 وجود داشت، گفت: جلسه‌ای را با فرهنگستان داشتیم و مقرر شد دستور العمل ویرایش فرهنگستان برای کتب درسی اجرا شود تا ایرادات کتابهای درسی کمتر از گذشته باشد.

فانی همچنین ادامه اجرای بیمه طلایی فرهنگیان را از برنامه‌های دیگر آموزش و پرورش در سال جاری عنوان کرد و در خاتمه اظهار کرد: بیمه طلایی قبلی فرهنگیان تا کارت جدید آنها صادر شود تا پایان اردیبهشت ماه مهلت دارد. ضمن آنکه تغییراتی در بیمه طلایی فرهنگیان داده شده که پس از صدور کارت آن را اطلاع رسانی خواهیم کرد.

فرآوری: محسن جندقی

بخش اجتماعی تبیان


منابع : مهر و ایسنا

مطالب مرتبط:

جای خالی مهارت‌آموزی در دانشگاه

 موبایل در مدرسه ممنوع

سمپاد و دانش آموزان بازمانده

معلمان سه‌ساله برای دانش‌آموزان ابتدایی

آموزش و پرورش هم ملی می‌شود!