تبیان، دستیار زندگی
همایش ملی بزرگداشت آیت الله سیدمحمدحسن نجفی معروف به آقانجفی قوچانی، عالم دینی قرن چهاردهم هجری قمری و صاحب دو کتاب مشهور سیاحت شرق و غرب در بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی برگزار می‌شود
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

همایش ملی بزرگداشت آقا نجفی قوچانی چهارم و پنجم تیرماه امسال برگزار می شود

آقا نجفی قوچانی

همایش ملی بزرگداشت آیت الله سیدمحمدحسن نجفی معروف به آقانجفی قوچانی، عالم دینی قرن چهاردهم هجری قمری و صاحب دو کتاب مشهور سیاحت شرق و غرب در بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی برگزار می‌شود.

حجت الاسلام محمدعلی سالاری، رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، از برگزاری همایش ملی بزرگداشت آیت الله سیدمحمدحسن نجفی معروف به آقانجفی قوچانی، عالم دینی قرن چهاردهم هجری قمری و صاحب دو کتاب مشهور سیاحت شرق و غرب خبر داد و گفت که این همایش روزهای چهارم و پنجم تیرماه امسال در بجنورد، مرکز این استان برگزار می شود.

آیت الله نجفی در سال 1295 هجری قمری در روستای خسرویه از توابع فاروج در استان خراسان شمالی به دنیا آمد، او در اصفهان و نجف در محضر اساتیدی چون آخوند کاشی، شیخ عبدالکریم گزی، میرزا جهانگیرخان قشقایی، آقانجفی اصفهانی، ملا محمدکاظم خراسانی و ... تلمذ کرد و پس از گذشت 24 سال با فوت پدر رهسپار ایران شد و بعد از آن 25 سال در مقام فقاهت و حاکمیت شرع در قوچان زندگی کرد و علاوه بر این به اداره حوزه علمیه دینی و تدریس در مدرسه عوضیه نیز پرداخت.

این عالم وارسته در شب جمعه بیست و ششم ربیع الثانی 1363 هجری قمری در سن 68 سالگی رحلت کرد و در خسرویه فاروج؛ روستای زادگاه خود به خاک سپرده شد.

آن گونه که حجت الاسلام سالاری می گوید قرار است همایش ملی بزرگداشت این عالم فرزانه با همکاری دستگاه های اجرایی استان خراسان شمالی و شهرستان فاروج در بجنورد برگزار شود اما مهمانان کشوری همایش از روستای خسرویه زادگاه این عالم در فاصله 90 کیلومتری شرق بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی نیز بازدید می کنند.

اکنون کمیته های تخصصی برگزاری این همایش نکوداشت در مرکز خراسان شمالی تشکیل شده و برنامه هایی نظیر تهیه فیلم و مستند از زندگی آقانجفی توسط صدا و سیما، اجرای طرح تابلو و تندیس ورودی زادگاه توسط بنیاد شهید، تجدید چاپ کتاب سیاحت غرب و شرق، ثبت منزل آقانجفی به عنوان میراث فرهنگی و ... نیز در دستور کار کمیته های تخصصی این همایش قرار دارد.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی هدف از برگزاری این همایش را تلاش برای شناساندن شخصیت، آثار و میراث گرانقدر علمی و فرهنگی آقا نجفی، تولید و ارائه آثار هنری فاخر، آشنایی نسل جوان با مفاخر گرانبهای حوزه های علمیه، ظرفیت شناسی، شناخت مهارت ها و ابزار کارآمد تبلیغ از منظر نخبگان حوزه و دانشگاه و آشنایی با سبک زندگی اسلامی ذکر کرد.

حجت الاسلام سالاری با اشاره به این که در روزهای اخیر فراخوان مقاله برای همایش ملی بزرگداشت آیت الله نجفی نیز منتشر شده است، افزود: این فراخوان در چهار محور رویکرد دینی و حوزوی، رویکرد ادبی، رویکرد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و رویکرد تاریخی و سیاسی منتشر شده است.

به گفته وی رویکرد دینی و حوزوی دارای بخش های نظیر تأثیر قرآن، حدیث و کارکردهای تفسیری و بلاغی در آثار آقانجفی به ویژه در شرح دعای صباح، تحلیل اندیشه های حوزوی در آثار آقانجفی، نقد و تحلیل رویکردهای عرفانی، اخلاقی، حکمت، فلسفه، فقه، اصول و ... در آثار آقانجفی و تحلیل شیوه ها و ارزیابی ابزار کارآمد علمی تبلیغی حوزه های علمیه در سیاحت شرق است.

حجت الاسلام سالاری اضافه کرد: رویکرد ادبی این فراخوان نیز بخش های زیبایی شناسی سیاحت شرق و غرب، طنز از منظر مذهب و کارکرد آن در سیاحت شرق، مقایسه ساختار سیاحت شرق با آثار مشابه، بررسی کارکردهای بیوگرافی، خاطره، سفرنامه و داستان در سیاحت شرق، تحلیل عناصر شخصیت پردازی، حادثه، طرح و ... در سیاحت شرق و بخش ویژه ادبی شامل نوشتن داستان کوتاه و بلند درباره آثار، زندگی و شخصیت آقانجفی را در خود جای داده است.

وی اظهار داشت: رویکرد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این همایش دارای بخش های آقانجفی و سبک زندگی(ساده زیستی، سخت کوشی، پشتکار، قناعت، اندیشمندی، نقادی، نقدپذیری و ... )، مردم شناسی و ترسیم چهره ها، تیپ ها و شخصیت های مختلف مردمی و قومی در آثار آقانجفی، بررسی تأثیر حضور در حوزه های علمیه مختلف و بهره گیری از استادان گوناگون در اندیشه و شخصیت آقانجفی و اقتصاد مقاومتی در آثار و اندیشه های آقانجفی است.

حجت الاسلام سالاری عنوان کرد: همچنین رویکرد تاریخی و سیاسی این همایش نیز بخش های تحلیل آقانجفی از رویدادهای معاصر و نقش آقانجفی و آخوند خراسانی به عنوان مصلح و بیدارگر را در بر می گیرد.

وی در مورد شرایط مقالات ارسالی به این همایش ملی نیز گفت: مقالات باید دارای شرایط علمی پژوهشی، در بردارنده موضوعات همایش و دارای اندیشه های بکر و خلاقانه باشند و در همایش دیگری ارائه و یا قبلا در کتاب، مجله و یا روزنامه ای چاپ نشده باشند.

حجت الاسلام سالاری آخرین مهلت ارسال چکیده و اصل مقاله را پایان اردیبهشت ماه 93 ذکر و اظهار کرد که نتیجه آثار پذیرفته شده نیمه اول خرداد 93 اعلام می شود و همایش هم روزهای چهارم و پنجم تیرماه در بجنورد برگزار خواهد شد.

به گفته وی ارسال اصل و خلاصه مقاله از طریق ثبت نام در سایت دبیرخانه به نشانی khsh.farhang.gov.ir امکان پذیر است و علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر نیز می توانند با شماره تلفن 2210878 - 0584 تماس بگیرند.

حجت الاسلام سالاری در مورد جوایز مقالات برتر این همایش نیز عنوان کرد: به سه نفر برگزیده این همایش تندیس، لوح تقدیر و سکه تمام بهار آزادی، به سه نفر شایسته تقدیر تندیس، لوح تقدیر و ربع سکه بهار آزادی و به برگزیده های داستان کوتاه و بلند تندیس، لوح تقدیر و نیم سکه بهار آزادی اهدا می شود.


منبع: خبرگزاری رسا

تنظیم: محسن تهرانی - بخش حوزه علمیه تبیان