تبیان، دستیار زندگی
همزمانی انتشار جزییات قرارداد بازیکنان پرسپولیس با تبلیغات گاه به گاه! صدا و سیما و دولت برای انصراف مردم از دریافت یارانه شاید تنها یک خروجی داشته باشد و آن هم دلزدگی مردم از رشته ای است که بزرگترین شادی را برای همه ملت ها در دنیا پدید می آورد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فوتبالیست ها یارانه می گیرند؟


انتشار اسناد مالی فوتبالیست ها و  نه گفتن به یارانه به درخواست دولت چند روزی است جامعه را تحت تاثیر خود قرار داده است اما آیا واقعا فوتبالیست ها لایق دریافت این مبالغ هستند؟


لیگ برتر

همزمانی انتشار جزییات قرارداد بازیکنان پرسپولیس با تبلیغات گاه به گاه! صدا و سیما و دولت برای انصراف مردم از دریافت یارانه شاید تنها یک خروجی داشته باشد و آن هم دلزدگی مردم از رشته ای است که بزرگترین شادی را برای همه ملت ها در دنیا پدید می آورد. هنوز یک سال هم از صعود تاریخی ایران به جام جهانی 2014 برزیل پس از شکست کره در خاکش و آن شادی های بزرگش نگذشته اما داستان یارانه ها دلیلی شده برای زدن هر چه بیشتر بر سر فوتبال، آن هم رشته ای که شاید اغراق نباشد  اگر بگوییم بزرگترین تفریح حداقل پسران و مردان ایرانی است.

موج "ضد فوتبالی" علیه فوتبال ایران، درست دو سال پیش شروع شد؛ جایی که پس از درخشش ورزشکاران ایرانی در لندن، بسیاری از رسانه ها با یک حساب سرانگشتی طلا، نقره و برنز ورزشکاران ایرانی در بازی های المپیک را در کنار صفرهای قرارداد بازیکنان فوتبال گذاشتند و به خورد مردم دادند "کجایید که فوتبالیستها دارند حق ملت و ورزشکاران سایر رشته های دیگر را می خورند" اما تاسف آورتر اینکه بعد از این پروپاگاندای عجیب، با پایان المپیک همین رسانه ها حاضر نبودند یکی از تیترهای اصلی روزنامه و مجله شان را به همین رشته های غیر فوتبالی "مظلوم" اختصاص بدهند و از اتفاقات بزرگ غیر فوتبالی خیلی راحت عبور می کردند. تقریبا دو سال بعد از آن ماجراها و با فروکش کردن احساسات "ضد فوتبالیِ" تصنعی، همزمانی انتشار جزییات قرارداد بازیکنان پرسپولیس با تبلیغات پرتعداد صدا و سیما و درخواست های دولتی برای انصراف مردم از یارانه ها موج جدیدی از نارضایتی را علیه فوتبالیها ایجاد کرده، آن هم دقیقا دو ماه مانده به حضور فوتبال ایران در بزرگترین رویداد ورزشی جهان.

مردم حقوق های خود را با قراردادهای چند صد میلیونی فوتبالیستها مقایسه می کنند و به این می رسند که چرا آنها باید با پیوستن به کمپین "نه به یارانه" پول هایشان را "در جیب این فوتبالیستهای بی خاصیت بریزند"؟ حتی کسانی هم که چنین دیدگاههای تندی را در مقابل فوتبال دارند اگر پدر یا مادر یک خانواده باشند، در بدترین وضعیت اقتصادی خانوادگی شان حتما ترجیح می دهند که "فوتبال" تفریح بزرگ فرزندانشان باشد

هفته پیش بود که وزارت ورزش با در اختیار قرار دادن فهرست قرارداد بازیکنان و کادر فنی پرسپولیس به یکی از خبرگزاریها، این موج جدید از نارضایتی را بین مردم دوباره به وجود آورد و این نارضایتی حتی در بین بعضیها به تنفر از فوتبال هم کشید. همین تصمیم دولتی بود که باعث شد بعضی سایتها به گودرزی وزیر ورزش لقب "فوتبال گریز" بدهند. نظرات مردم و مخاطبان خبرگزاری ها در زیر اخبار فوتبالی هم در این یک هفته اخیر شاید به خودی خود بهترین شاهد باشد بر این برانگیخته شدن احساسات ضد فوتبالی. بیشتر مردم حقوق های چند صد هزار تومانی خود را با قراردادهای چند صد میلیونی فوتبالیستها مقایسه می کنند و در نتیجه به این می رسند که چرا آنها باید با پیوستن به کمپین "نه به یارانه" پول هایشان را "در جیب این فوتبالیستهای بی خاصیت بریزند". حتی کسانی هم که چنین دیدگاههای تندی را در مقابل فوتبال دارند یا تحت تاثیر بعضی رسانه ها این چنین جوگیر شده اند در اعماق وجودشان هم به این حرفها اعتقادی ندارند. آنها اگر پدر یا مادر یک خانواده باشند، در بدترین وضعیت اقتصادی خانوادگی شان حتما ترجیح می دهند که "فوتبال" تفریح بزرگ فرزندانشان باشد و حتما ترجیح شان این است که فرزندانشان در این اوضاع و احوال اجتماعی با فوتبال و حاشیه های هر روزه اش سرگرم این معجزه بزرگ بشری باشد.

واقعیت بزرگ دیگری هم البته درباره فوتبال وجود دارد. همین حالا در پرتغال یا یونان و حتی اسپانیا که دولتها با سیاست ریاضت اقتصادی سعی در عادی کردن شرایط اقتصادی کشورشان دارند، فوتبالیست ها به عنوان یک استثناء پذیرفته  شده اند. در این کشورها شاید دستمزد یک کارمند به دو سوم کاهش پیدا کرده باشد اما دولت این کشورها برای اینکه جامعه را از رخوت نجات بدهند و آرامشی هر چند ظاهری را در کشورهایشان داشته باشند، روز به روز به درآمدهایی که باعث سرگرمی مردم می شود، اضافه می کنند و در بین تمام سرگرمی ها، جذابیت فوتبال از همه بیشتر است.

در کنار این در تمامی کشورها، ستارها از جمله بازیکنان فوتبال دستمزدی چند برابر جامعه می گیرند و این یک واقعیت پذیرفته شده است که ورزشکاران، نخبه های جامعه به حساب می آیند و دستمزدشان قابل مقایسه با دستمزد کف جامعه نیست.

 البته اگر شما هم از آن دسته از افراد هستید که معتقدید کیفیت ارائه شده توسط فوتبالیستهای وطنی قابل قیاس با فوتبالیستهای خارجی نیست، شما را به این نکته ارجاع می دهیم که اولا دستمزد بازیکنان فوتبال ایران با همتایان اروپاییشان قابل مقایسه نیست و ثانیا در آنجا خبری از چک برگشتی و ماشینهای بدون سند و ... نمی شنوید.

به هر حال شاید تلاشها برای بد نام کردن فوتبال در جامعه جوان ایرانی، آن هم در فاصله دو ماه مانده تا آغاز جام جهانی تبعاتی به غیر از ضعیف کردن فرزندان ایران در برزیل نخواهد داشت و حتما این چیزی نیست که خواسته واقعی مردم باشد.

فاتح حسینی

بخش ورزشی تبیان