تبیان، دستیار زندگی
در حالی که اغلب مردم برای تغییر رنگ چشم خود به لنزهای تماسی رنگی متوسل می شوند یک جراح آمریکایی شیوه دائمی برای تغییر رنگ چشم انسان ارائه کرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تغییر دائمی رنگ چشم!


در حالی که اغلب مردم برای تغییر رنگ چشم خود به لنزهای تماسی رنگی متوسل می شوند یک جراح آمریکایی شیوه دائمی برای تغییر رنگ چشم انسان ارائه کرده است.

این جراحی که "ایمپلنت عنبیه مصنوعی" نام دارد، شامل وارد کردن یک ایمپلنت سیلیکونی پزشکی نازک به چشم می شود تا ظاهر عنبیه را تغییر دهد. این جراحی توسط دکتر کنت روزنتال ارائه شده است.

تغییر دائمی رنگ چشم!

این ایمپلنت عنبیه مصنوعی را می توان برای زیبایی استفاده کرد اما علاوه بر این می تواند برخی بیماری ها را نیز مانند هتروکرومیا - بیماری رنگدانه ای که موجب می شود فرد دارای دو چشم به رنگ مختلف باشد- درمان کند.

در برخی موارد این جراحی می تواند برای احیای دید نیز مورد استفاده قرار گیرد. مثلا در سال 2011 برای درمان یک پسر 17 ساله که از بدو تولد به دلیل نداشتن مادرزادی عنبیه، تا حدودی نابینا شده بود به کار گرفته شد. پس از این درمان بیمار دید کامل نزدیک خود را به دست آورد.

موارد کاربرد درمانی کاشت عنبیه مصنوعی

* در افرادی که دچار مشکلات زیر هستند، کاشت عنبیه مصنوعی انجام می شود و بسیاری از مشکلات این بیماران از جمله حساسیت به نور و کاهش بینایی آنها پس از جراحی برطرف می شود.

* اصلاح رنگ چشم در افرادی که دو چشم آنها دارای دو رنگ متفاوت است  (Heterochromia)

* درمان بیماران دچار زالی یا آلبینسیم  (Ocular Albinism)

* درمان کسانی که فاقد عنبیه هستند  (Aniridia)

* درمان افرادی که به دنبال ضربه، دچار پارگی عنبیه شده اند

* تحلیل رفتگی شدید عنبیه

* عدم تشکیل مادرزادی قسمتی از عنبیه یا کلوبوما  (Coloboma)

* کیستیک و چندلایه ای بودن عنبیه  (Iridoschisis)

* کاربرد زیبایی کاشت عنبیه مصنوعی (تغییر رنگ دایمی چشم)

تغییر دایمی رنگ چشم یکی دیگر از موارد کاربرد عنبیه مصنوعی است که جنبه زیبایی دارد. عنبیه مصنوعی در رنگ های متنوع موجود است و جراح رنگ مورد نظر بیمار را در داخل چشم ایشان قرار می دهد. این تغییر رنگ دایمی است، اما اگر به هر دلیلی نیاز به خروج عنبیه مصنوعی وجود داشته باشد، این کار به راحتی امکان پذیر است.

هدف از انجام این عمل اصلاح عیوب انکساری نیست و چنانچه بیمار قبل از عمل تغییر رنگ چشم، برای اصلاح دید خود از عینک یا لنز استفاده می کرده است، بعد از انجام عمل همچنان به آن ها نیاز خواهد داشت. البته می توان نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم را قبل یا بعد از کارگذاری عنبیه مصنوعی، بوسیله لیزر اصلاح نمود و تغییر رنگ دایمی چشم مانعی برای انجام این قبیل اعمال محسوب نمی شود.

تغییر دائمی رنگ چشم!

رنگ‌های موجود!

این عنبیه ها در رنگ های سبز، آبی، خاکستری و عسلی موجود است و افراد می توانند به کمک بروشور، از بین رنگ های موجود، رنگ مورد نظر خود را انتخاب نمایند.

این جراحی شامل یک برش 2.8 میلی متری در قرنیه و وارد کردن یک ایمپلنت تاخورده درون آن است. پس از آنکه این ایمپلنت درون چشم قرار گرفت، به شکل اصلی باز می گردد و می توان آن را در موقعیت خودش قرار داد.

اگرچه این جراحی بی خطر عنوان شده است اما برخی بیماران دچار عفونت چشمی حساسیت به نور و التهاب شده اند. با این حال شرکت سازنده می گوید اگر برای بیمار مشکلی ایجاد شود می توان به راحتی این ایمپلنت ها را از چشم خارج کرد.

این ایمپلنت عنبیه مصنوعی را می توان برای زیبایی استفاده کرد اما علاوه بر این می تواند برخی بیماری ها را نیز مانند هتروکرومیا - بیماری رنگدانه ای که موجب می شود فرد دارای دو چشم به رنگ مختلف باشد- درمان کند

کاشت این ایمپلنت برای هر چشم 15 الی 20 دقیقه طول می کشد و این جراحی تحت بیهوشی موضعی انجام می شود.

انتخاب فرد مناسب برای این عمل بسیار مهم است و افرادی که مایل به انجام این جراحی هستند، باید توسط چشم پزشک به طور کامل معاینه شده و موارد زیر در ایشان بررسی شود:

* تعیین نمره چشم و عیب انکساری

* فشار داخلی چشم

* تعیین عمق اتاق قدامی چشم

* تعیین ضخامت قرنیه

* تعیین زاویه اتاق قدامی

* معاینه شبکیه

* تعیین طول محوری چشم

* شمارش سلول های اندوتلیوم وSpecular Microscopy (در بیماران بالای 40 سال)

کسانی که کاندید مناسبی برای جراحی کاشت عنبیه مصنوعی نیستند

* سابقه جراحی چشم

* بیماری های سیستمیک مانند دیابتMellitus ، بیماری بهجت و هر گونه بیماری مربوط به بافت کلاژنی

* بیماری ایدز

* بیماری هپاتیت B و C

عوارض احتمالی این جراحی عبارتند از: عفونت، افزایش فشار داخل چشمی، التهاب عنبیه، ورم قرنیه، که با دارو قابل کنترل می باشند. باید توجه داشت که افزایش فشار داخل چشم یا گلوکوم، شایع ترین و جدی ترین عارضه کاشت عنبیه مصنوعی است. در چنین مواردی ممکن است لازم باشد تا عنبیه مصنوعی از چشم خارج شود. احساس ناراحتی تا 24 ساعت بعد از عمل طبیعی است ولی درد شدید باید بلافاصله به اطلاع جراح برسد.

تغییر دائمی رنگ چشم!

از دیگر خطرات عمل جراحی عنبیه مصنوعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

* پارگی کپسول عدسی طبیعی چشم

* تورم ناحیه مرکزی شبکیه (اِدِم ماکولا)

* آسیب ماکولا ناشی از تابش نور میکروسکوپ

* افزایش آستیگماتیسم، جا به جایی قطعه کاشته شده

* محدودیت دید محیطی

* کَندگی شبکیه که ریسک آن در افراد نزدیک‌ بین بیشتر است و معمولاً قابل * اصلاح می‌باشد

* کدورت لایه خارجی چشم (قرنیه) که با پیوند قرنیه بهبود می‌یابد.

برای رفع عوارض احتمالی ممکن است جراحی‌های دیگری لازم شوند. اگر عارضه‌ای در حین عمل رخ دهد، جراح ممکن است از کاشتن عنبیه مصنوعی خودداری نماید.

این شرکت مدعی است یک یا دوماه طول می کشد تا بیمار از جراحی بهبود یابد اما یک روز پس از کاشت از بیمارستان مرخص می شوند. بیمار تا چند روز پس از عمل نباید رانندگی کند، اجسام سنگین بلند کند و تا سه ماه حق شنا کردن ندارد.

فرآوری: راضیه کتابچی

بخش دانش و زندگی تبیان


منبع: noorvision، مهر