تبیان، دستیار زندگی
بسیاری از اختراعات بشر ناشی از نیازهایی بوده است که بشر در طول تاریخ حس کرده و یا آرزو کرده است که ای کاش وسیله‌ای بود که زندگی را آسان‌تر کند و این شروع یک ایده و نهایتا عملی کردن آن ایده می‌شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تازه‌های فناوری دیجیتال


بسیاری از اختراعات بشر ناشی از نیازهایی بوده است که بشر در طول تاریخ حس کرده و یا آرزو کرده است که ای کاش وسیله‌ای بود که زندگی را آسان‌تر کند و این شروع یک ایده و نهایتا عملی کردن آن ایده می‌شد.

گجت عینک یاب برای فراموشکاران

طراحان گجتهای جالب این بار گجتی روی عینک برای افرادی ساخته اند که مرتب فراموش می کنند عینک خود را در جایی رها کرده اند، این گجت با استفاده از بلوتوث به کاربر اطلاع می دهد که محلی را که عینک خود را جاگذاشته، ترک نکند.

تازه‌های فناوری دیجیتال

گجت فون هالو، سازنده برچسبهای مکان یاب TrackR، یک نوع جدید از گجت ردگیری و مکان یابی تولید کرده تا افرادی که عینک طبی و آفتابی خود را مدام در هر نقطه ای جا می گذارد دیگر هزینه اضافی برای خرید مجدد عینک پرداخت نکنند.

این گجت به صورت یک قطعه اضافی پشت روی دسته عینک طراحی شده است و اگر از وجود این قطعه ناراحت نباشید، این گجت سودمند می تواند همیشه شما را همراهی کند.

این دستگاه متکی به بلوتوث است که با دستگاه تلفن خوشمند مرتبط می شود و یک شبکه برحسب مجاورت بین دو دستگاه ایجاد می کند تا به کاربر اطلاع دهد که برای مثال منزل را بدون عینک خود ترک کرده است.

کاربر می تواند برای مطلع شدن از این وضعیت یک صدای هشدار برای اپلیکیشنی که همراه این گجت برای نصب روی تلفن هوشمند عرضه شده تعیین کند.

اگر کاربر از محدوده بدون بلوتوث خارج شود، مکان نمای این گجت روی نقشه تلفن هوشمند فعال می شود و آخرین نقطه ای که اطلاعات آن را ثبت کرده نشان می دهد.

درخواست اختراع ثبت شده موتورولا به عنوان میکروفن، گیرنده بی سیم، تأمین انرژی و کنترل کننده انرژی توصیف شده است. این میکروفن تنها زمانی فعال می شود که کاربر بخواهد، برای مثال وقتی یک تماس برقرار می شود، این میکروفن نیز فعال خواهد شد

تبدیل آی فون به حرارت سنج

یک شرکت سازنده تجهیزات فناوری سلامتی اپلیکیشن جدید حرارت سنج را برای آی فن طراحی کرده است که والدین نگران را از حرارت بدن فرزندشان مطلع کرده و آنها را با ارائه فهرستی از علائم بیماری راهنمایی می کند.

تازه‌های فناوری دیجیتال

این فناوری از یک حرارت سنج استفاده می کند که به آی فن وصل می شود و از طریق آن می توان دمای بدن را اندازه گیری کرد. پس از اندازه گیری اطلاعات مربوط به حرارت روی صفحه تلفن هوشمند کنار جدولی از نشانه های احتمالی برای تشخیص علت ظاهر می شود.

کاربرانی که نزدیک به هم زندگی می کنند با استفاده از گزینه مکان یاب آی فن که در این اپلیکیشن قابل استفاده است، می توانند علائم بیماری خود را با یکدیگر مقایسه کرده تا دریابند که در نزدیکی آنها چه اتفاقی درحال رخ دادن است و آیا همه آنها به یک بیماری با علائم مشترک دچار شده اند یا خیر.

این حرارت سنج هوشمند کنیسا (kinsa) نام داد و به طور خاص برای کودکان طراحی شده است.

ایندر سینگ به عنوان طراح کنیسا پس از ابتلا به یک عفونت ریوی ایده عرضه این فناوری را در ذهن خود پرورش داد. وی اظهار داشت: پس از جستجو برای یافتن سرنخ علائم مرموز این بیماری به این نتیجه رسیده است که اینترنت به تنهایی نمی تواند به وی در کسب اطلاعات کمک کند.

تازه‌های فناوری دیجیتال

وی گفت: تب نشانه اولیه بیماری است و من می خواستم استفاده متداولترین دستگاه پزشکی در دنیا را متحول کنم. این مبتکر اعتقاد دارد با جمع آوری اطلاعات زمان و مکان شیوع تب، افراد بسیاری سود خواهند برد. چرا که افرادی که به تازگی بیمار شده اند درگیر یک گفتمان می شوند و اطلاعاتی که دیگران نیاز دارند را از طریق آنها بدست می آورند تا به سرعت بهبود یابند.

ایندر سینگ اعتقاد دارد که استفاده از محصولاتی از این دست به زودی به یک هنجار تبدیل می شوند.

خالکوبی میکروفون روی گردن

اگر موتورولا محصولی شبیه به طرح آنچه که به تازگی درخواست ثبت اختراع آن را ارائه کرده، بسازد در آن صورت هرگز از دستگاه های بلوتوث داخل گوش استفاده نخواهیم کرد، بلکه یک خالکوبی الکترونیک روی گردن جایگزین آن می شود.

دستگاهی که توسط دپارتمان توسعه و تحقیق شرکت موتورولا ارائه شده دارای شباهتهای زیادی به حسگر پزشکی است که در سال 2011 معرفی شد. این حسگر نیز یک مدار برچسبی به نازکی کاغذ بود که به طور مستقیم روی پوست انسان نصب می شد.

تازه‌های فناوری دیجیتال

درخواست اختراع ثبت شده موتورولا به عنوان میکروفن، گیرنده بی سیم، تأمین انرژی و کنترل کننده انرژی توصیف شده است. سیگنالهای این خالکوبی از طریق فناوری NFC به تلفن هوشمند منتقل می شود. این میکروفن تنها زمانی فعال می شود که کاربر بخواهد، برای مثال وقتی یک تماس برقرار می شود، این میکروفن نیز فعال خواهد شد.

براساس طرحهای موتورولا این خالکوبی صداهای ناخواسته را تشخیص داده و مسدود می کند و شاید بتوان در آینده از آن به عنوان یک دستگاه دروغ سنج نیز استفاده کرد.

هنوز توضیحی در این رابطه ارائه نشده است که چرا کاربر باید یک خالکوبی روی گردن خود بگذارد، اما به نظر می رسد که این فناوری روزی برای نیروی پلیس کارآمد باشد و یا نیروی پلیس از ساخت این محصول ابراز رضایت کند.

موتورولا که از سال 2011 توسط شرکت گوگل خریداری شده است، اخیرا روی گجتهای پوشیدنی به سبک خالکوبی کار می کند. اوایل سال جاری نیز رئیس بخش پروژه های ویژه این شرکت قرصی را نمایش داد که می تواند جایگزین کلمه عبور باشد و هویت افراد را هنگام استفاده از حساب کاربری خود احراز کند.

فرآوری: راضیه کتابچی

بخش دانش و زندگی تبیان


منبع: مهر