تبیان، دستیار زندگی
خون، خشونت،، دعوا و......... این روزها رسانه های اجتماعی پیش از روزهای قبل برای شما فیلم های خشن آپلود کرده اند
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مینا محمدی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فیلم های خشن اینترنتی را دانلود کنید!


خون، خشونت،، دعوا و......... این روزها رسانه های اجتماعی پیش از روزهای قبل برای شما فیلم های خشن آپلود کرده اند

فیلم خشن، +18، قتل

شبکه های اجتماعی با توجه به سابقه کمی که دارند اما با رشد پر شتاب خود گویا درصدد هستند جای رسانه های قدیمی و پر طرفدار سالهای نه چندان دور یعنی تلویزیون را بگیرند.

کاربران شبکه های اجتماعی را افراد در رده سنی نوجوانی و جوانی تشکیل می دهند یعنی اوج هیجانات روحی، جسمی و جنسی. بویژه شبکه پر طرفداری چون فیسبوک که به70 زبان زنده دنیا ترجمه می شود و تا سال 2010 بیش از 500 میلیون کاربر داشت، اغلب کاربرانش در رنج سنی 18 تا 29 ساله هستند.

طبق اخبار منتشر شده براساس گزارش CNN، هر رویداد تکان‌دهنده و یا بی‌اهمیتی که در جهان رخ می‌دهد، بیش از نیم میلیارد کاربر توئیتر حرفی برای گفتن درباره آن رویداد دارند و معمولا این اظهارنظرها ناامید‌کننده یا خشمگینانه است.به نوعی که این شبکه اجتماعی را علاوه بر بروز رسانی مکانی برای گردهمایی خشمگینانه آنلاین تبدیل شده است.

دیوید ریس روانشناسی در سن‌دیه‌گو که در زمینه پویاشناسی شخصیتی تخصص دارد و بر اساس مطالعاتی که انجام داده، معتقد است فعالیت‌های آنی توئیتری می‌تواند بر افراد غلبه کند. به گفته وی بسیار ساده است که عبارتی را نوشته و کلید ارسال را فشار دهیم، به این شکل می‌توان به صورت آنی و بدون اینکه به آن فکر کرد، چیزی گفت.

این خشم عمومی تنها منحصر به توئیتر نیست، می‌توان آن را برروی دیگر رسانه‌های اجتماعی، اظهارنظر‌های وب‌سایت های خبری از قبیل CNN، و تقریبا در سراسر اینترنت مشاهده کرد. برای مثال یوتیوب به جذب اظهارنظر‌های آزاردهنده از جانب کاربران شهرت زیادی دارد شاید به علت پخش فیلم ها و کلیپ های مختلف از جمله کلیپ های خشنونت آمیز باشد.

نتایج مطالعه ای که  به تازگی در دانشگاه پکن انجام شده به آن اشاره شده‌است. محققان در این مطالعه با بررسی پست‌های منتشر شده‌ برروی وب سایت Weibo، نسخه‌ای چینی از توئیتر،‌ دریافتند که خشم قدرتمند‌ترین احساس آنلاین است.

با این حال برخی صاحب نظران معتقدند در پیش گرفتن چنین رویه‌ای مانند یک شمیردولبه است و ممکن است در عمل به ترویج خشونت نیز منجر شود. فیس بوک در برابر اعتراض های کاربران تنها قول داده که یک پیام هشداردهنده به این نوع ویدیوها اضافه کند

از میان چهار احساسی که محققان براساس آنها پست‌ها را دسته‌بندی کردند، اندوه و انزجار از اثرگذاری کمی برخوردار بودند،‌ تاثیر لذت کمی بیشتر از این‌ دو بود اما خشم،‌ مانند ویروسی مهلک با سرعت و به شکلی گسترده پراکنده می‌شود.

به گفته محققان چینی این مطالعه نشان می‌دهد که خشم نسبت به دیگر احساساتی مانند شادی یا اندوه از اثرگذاری بیشتری برخوردار است  و این نشان می‌دهد که توئیت‌های خشمگین با سرعت بیشتری در میان کاربران رد‌و‌بدل می‌شوند.

البته انتشار فیلم ها و کلیپ های خشونت آمیز علاوه بر جریح دار کردن عواطف انسانی به مرور زمان موجب عادی شدن دیدن این صحنه ها و بی تفاوت شدن انسان ها در برابر این صحنه ها خواهد از سوی دیگر شاید بتوان گفت به الگوی علنی ترویج خشونت در جامعه تبدیل می شود.

قتل

گفتنی است بر اساس برخی تئوری های فیلم های خشن می توانند باعث تخلیه روانی فرد شوند. چون فرد با شخصیت های فیلم احساس همذات پنداری می كند و در نتیجه سرخوردگی هایش را با رفتارها و حركات او تخلیه می كند. ولی نظریه های روانشناسی بر این موضوع هم تأكید دارند كه وقتی زمینه مساعد مثل فقر و بیكاری در جامعه فراهم باشد، پخش فیلم ها و سریال های خشن كه مرگ و شكنجه و... را ساده می گیرند به افزایش خشونت و حتی الگوبرداری و تغییر شكل رفتارهای خشن می انجامد.

به این ترتیب در جامعه ای كه اكثریت جمعیت آن را جوانان تشكیل می دهند و مشكلات اقتصادی و اجتماعی پدیده های رایجی است و در نتیجه زمینه پرخاشگری مهیاست، می توان انتظار داشت فیلم های خشن به افزایش جرم و جنایت دامن بزند.

«گین برگ» کارشناس سوئدی می گوید: «ارتباطات جمعی و رسانه های گروهی در تار و پود افراد تلقین پذیر برای ارتکاب جرایم نفوذ می کنند.» تحقیقات نشان می دهد کودکان در خردسالی به طور کامل و واضح نمی توانند بین واقعیت و خیال، مرزی قائل شوند و ممکن است هر آنچه را که در تلویزیون می بینند، واقعی بپندارند. از جنبه های کوتاه مدت این تاثیر می توان به این نکته اشاره کرد که کودکان بلافاصله پس از دیدن برنامه ای خشونت بار به همسالان خود در خانواده یا مدرسه تعرض کرده و رفتار خشن بروز می دهند.

با توجه به این که دنیا به یک دهکده جهانی تبدیل شده و نمی توان انسان های در استفاده از ابزارهای موجود در این دهکده محدود کرد از یک سو و شرایط اقتصادی که می توان گفت در غالب نقاط دنیا بیکاری و مشکلات مالی مشترک است از سوی  دیگر، باید شاهد اتفاقات مشابه در سراسر کشورها باشیم.

اخیر زمزمه هایی مبنی بر آزاد شدن بارگذاری کلیپ های خشونت بار در فیسبوک منتشر شده است. البته گفتنی است  فیس‌بوک که در ابتدای سال 2013 آپلود ویدیوهای خشن را در این سایت ممنوع کرده بود، از این تصمیم صرف نظر کرده تا بتواند بر دامنه کاربران خود بیفزاید. تغییر سیاست های فیس بوک در این زمینه بدون اطلاع رسانی به کاربران رخ داده است و عموم مردم زمانی از آن مطلع شدند که ویدیوی خشنی از سر بریدن یک زن از سوی یک مرد بر روی این سایت ارسال شد و علیرغم گزارش آن از سوی صدها کاربر فیس بوک از پاک کردن ویدیوی یاد شده امتناع کرد.

پس از خبری شدن این مساله فیس بوک مدعی شد که ارسال ویدیوی مذکور با هدف محکوم کردن خشونت انجام شده و لذا قصدی برای پاک کردن آن وجود ندارد. به گفته سخنگوی این سایت فیس بوک محلی برای بحث در مورد نظرات افراد است و حتی اگر این بحث ها در مورد رویدادهای جنجالی باشد باید انجام شود

پس از خبری شدن این مساله فیس بوک مدعی شد که ارسال ویدیوی مذکور با هدف محکوم کردن خشونت انجام شده و لذا قصدی برای پاک کردن آن وجود ندارد. به گفته سخنگوی این سایت فیس بوک محلی برای بحث در مورد نظرات افراد است و حتی اگر این بحث ها در مورد رویدادهای جنجالی باشد باید انجام شود.

وی افزود مردم برای محکوم کردن خشونت این ویدیو را ارسال کرده‌اند و البته اگر چنین اقداماتی حمایت شود رویه ما متفاوت خواهد بود.

با این حال برخی صاحب نظران معتقدند در پیش گرفتن چنین رویه‌ای مانند یک شمیردولبه است و ممکن است در عمل به ترویج خشونت نیز منجر شود. فیس بوک در برابر اعتراض های کاربران تنها قول داده که یک پیام هشداردهنده به این نوع ویدیوها اضافه کند.

ساعت‌ها وقت گذراندن در پشت کامپیوترهای شخصی و گشت‌وگذار در فضای مجازی و گپ‌وگفت و تعامل با دوستان اینترنتی و گم شدن میان انبوهی از اخبار و اطلاعات، باعث فاصله گرفتن از دنیای واقعی می شود و حال اگر بخشی از این اطلاعات مربوط به تماشای صحنه های خشن شود، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد.

مینا محمدی

بخش ارتباطات تبیان


مطالب مرتبط:

بیشترین سایت‌ها در کدام کشور فیلتر می‌شوند؟