تبیان، دستیار زندگی
رییس پارک علم و فناوری پردیس از نصب 70 سردیس از کشورهای مختلف دنیا در مجموعه بوستان دانشمندان پارک علم و فناوری پردیس تا سال 1400 خبر داد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نصب تندیس 70 دانشمند در پارک فناوری پردیس


رییس پارک علم و فناوری پردیس از نصب 70 سردیس از کشورهای مختلف دنیا در مجموعه بوستان دانشمندان پارک علم و فناوری پردیس تا سال 1400 خبر داد.

تندیس دکتر محمد قریب بنیانگذار طب نوین اطفال در ایران صبح روز شنبه با حضور وزیر بهداشت و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در پارک فناوری پردیس رونمایی شد.

تندیس 70 دانشمند در پارک فناوری پردیس

دکتر محمد قریب در سال 1288 در تهران متولد شد. وی از اولین پزشکان متخصص طب اطفال و بنیانگذار طب نوین اطفال در ایران و بیمارستان مرکز طبی کودکان بود.

وی در سال 1306 برای تحصیلات تکمیلی به فرانسه رفت و در سال 1317 پس از اتمام تحصیلات به ایران بازگشت و به عنوان استاد دانشکده پزشکی دانشگاه تهران مشغول به کار شد.

اندکی بعد دانشکده طب اطفال دانشگاه تهران را راه اندازی و تا آخر حیات خود به عنوان رئیس این دانشکده فعالیت کرد.

تاسیس بیمارستان مرکز طبی کودکان به همراه دکتر حسن اهری به عنوان اولین بمارستان تخصصی کودکان یکی از مهمترین اقدامات وی به شمار می رود.

پدر طب اطفال ایران لقبی است که بر اساس خدمات ارزنده ای که در راستای ارتقای سلامت کودکان و ابداع روش های نوین درمان داشت، به دکتر محمد قریب تعلق گرفت.

دکتر قریب به پاس خدمات چشمگیر علمی به دریافت نشان دانش از دانشگاه تهران و نشان درجه اول فرهنگ از وزارت آموزش و پرورش و نشان عالی لژون دونور از دولت فرانسه نائل شد.

تندیس 70 دانشمند در پارک فناوری پردیس

تندیس بنیانگذار طب نوین اطفال در ایران دکتر محمد قریب با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی رونمایی شد.

دکتر صفاری‌نیا در مراسم رونمایی از سردیس دکتر قریب که در محل پارک علم و فناوری پردیس صورت گرفت طی سخنانی با بیان این که طرح نصب تندیس شخصیت‌های برتر علمی و فناوری در بوستان دانشمندان پردیس از سال 86 آغاز شده است گفت: این طرح به منظور ارج نهادن به زحمات و تلاش‌های دانشمندان مطرح ایران و جهان در حوزه‌های مختلف علوم و فناوری توسط پارک فناوری پردیس انجام می‌گیرد.

وی افزود: بر اساس این طرح نماد دانشمندان و محققان علوم مختلف از هر یک از کشورهای جهان در زمان گذشته و حال که در راستای خدمت به بشریت تلاش کرده و توانسته‌اند در راستای پیشبرد علم گامی مهم برداشته‌اند برای کشور خود افتخار بیآفرینند و در سطح ملی و جهانی شناخته شده باشند پس از پرده‌برداری در محل بوستان دانشمندان نصب می‌شوند.

در راستای نصب تندیس در مجموعه پارک علم و فناوری تاکنون بیش از 40 کشور شخصیت‌های علمی‌شان را معرفی کرده‌اند که این موضوع در حال بررسی است و سال آینده تندیس دکتر غلامحسین مصاحب به عنوان یک ریاضی‌دان برجسته مورد رونمایی قرار می‌گیرد

صفاری نیا با بیان این که جهت نصب این تندیس‌ها این موضوع در شورایی متشکل از پارک فناوری پردیس، فرهنگستان علوم و بنیاد ملی نخبگان و غیره مورد بررسی قرار می‌گیرد، گفت:‌ قرار است که از هر کشور تندیس یک دانشمند در این بوستان نصب شود اما از کشور خودمان هر سال تندیس یک دانشمند در بوستان دانشمندان نصب خواهد شد.

وی افزود: در نهایت قرار است 70 سردیس از کشورهای مختلف دنیا در این بوستان نصب شود.

رییس پارک علم و فناوری پردیس با بیان این که تا کنون سردیس چهار دانشمند با حضور مقامات رونمایی و در بوستان دانشمندان نصب شده است، گفت: اولین تندیس مربوط به دکتر ویکتور هامبار تسومیان، ستاره‌شناس نامی کشور ارمنستان بود که در سال 87 مورد پرده‌برداری قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در ادامه اجرای پروژه تجلیل از دانشمندان جهان در پارک فناوری پردیس سال 88 نیز شاهد پرده‌برداری از سردیس‌های پروفسور سیدحسین میرشمسی و پروفسور جوزف پیلور، برنده آمریکایی جایزه نوبل فیزیک در سال 1993 بودیم.

تندیس 70 دانشمند در پارک فناوری پردیس

وی ادامه داد: پروفسور جی‌سی‌بوس دانشمند شهیر هندی که وی را یکی از پایه‌گذاران علم رادیو می‌دانند و تلاش‌های زیادی نیز در حوزه الکترونیک و بیوفیزیک داشته است چهارمین دانشمندی است که تندیسش با حضور رییس مجلس هند و معاون علم و فناوری کشورمان در سال 90 رونمایی شد.

صفاری نیا با بیان این که پارک علم و فناوری پردیس در حال حاضر دارای 103 شرکت و دو هزار محقق در حوزه‌های مختلف می‌باشد، تصریح کرد: تجلیل از شخصیت‌های برجسته علمی یکی از فعالیت‌هایی است که با همکاری چند مجموعه در پارک انجام می‌گیرد.

به گفته وی طی یک سال گذشته 40 هیات داخلی و 30 هیات خارجی از مجموعه پارک علم و فناوری پردیس بازدید داشته‌اند.

صفاری نیا اضافه کرد: در راستای نصب تندیس در مجموعه پارک علم و فناوری تاکنون بیش از 40 کشور شخصیت‌های علمی‌شان را معرفی کرده‌اند که این موضوع در حال بررسی است و سال آینده تندیس دکتر غلامحسین مصاحب به عنوان یک ریاضی‌دان برجسته مورد رونمایی قرار می‌گیرد.

فرآوری: راضیه کتابچی

بخش دانش و زندگی تبیان


منابع: مهر، ایسنا