تبیان، دستیار زندگی
همان طور که می دانید دو نوع گیم باز یا گیمر داریم: گیمرهای پی سی و گیمرهای کنسول؛ یعنی عده ای با پی سی و دسکتاپ گیم بازی می کنند و عده ای نیز با کنسول های مخصوص، بازی می کنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آینده گیمرها چه خواهد بود؟


همان طور که می دانید دو نوع گیم باز یا گیمر داریم: گیمرهای پی سی و گیمرهای کنسول؛ یعنی عده ای با پی سی و دسکتاپ گیم بازی می کنند و عده ای نیز با کنسول های مخصوص، بازی می کنند.

گیمر

سونی و مایکروسافت هر دو پول زیادی را در ساخت کنسول‌های بازی سرمایه گذاری کرده اند. PlayStation 4 و Xbox One دو محصولی هستند که علی‌رغم معرفی شدن هنوز به بازار عرضه نشده اند، محصولاتی که هر روز شاهد قدرت گرفتن رقبایشان در حوزه تخصصی آن‌ها یعنی سرگرمی‌ هستند. تبلت‌ها، فبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند هر روز بیشتر و بیشتر به این حوزه دست اندازی می‌کنند، از رایانه‌های شخصی هم نباید گذشت، چرا که این‌ها نقشی اساسی در این بازار ایفا می‌کنند.

همچنین می دانید که اغلب گیمر های حرفه ای پی سی خود را درگیر با کنسول نمی کنند و گیمر های کنسول نیز علاقه ای برای رفتن به سوی پی سی نشان نمی دهند.

نکته تعجب برانگیز اینکه چرا دستگاهی که هر دوی اینها را در یک جا کنار هم قرار می دهد، ساخته نمی شود؟

سالها گیمر پی سی بودن، یک افتخار محسوب می شده ولی طرفداران کنسول عقیده داشته اند سرمایه گذاری روی جی پی یو و کیبورد و موس مخصوص گیم اشتباه بوده است.

همه چیز در حال تغییر است!

همچنین برخی را دیده ایم که گیمر کنسول بوده و فقط با کنسول کار کرده اند، اما حالا برخی بازی ها را با پی سی انجام می دهند و به سوی گیم پی سی رفته اند.آنها هیچ آرزو و غروری در مورد کنسول نداشته و کم کم به سوی سخت افزار قوی تر پیش رفته اند!

گیمر

بنابراین در دنیای کنونی، گرایشاتی این چنینی و درحال تغییر را مشاهده می کنیم. امروزه موانع سابق بر سر راه سوئیچ کردن از کنسول به پی سی وجود ندارد و کسی که دنبال گرافیک با کیفیت عالی است می داند که چگونه به سوی سخت افزار مناسب برود.

گیم روی پی سی راه درازی را پشت سر گذاشته است. با قیمت یک کنسول می توان پی سی به مراتب قوی تر را روی هم سوار و نصب کرده و از بازی مورد علاقه لذت برد.

بعلاوه با بهینه سازی سیستم، می توان حداکثر توانایی را در پی سی هنگام بازی خلق کرد که در بهترین نوع کنسولها نمی توان چنین کاری را پیش برد.

در محیط کنسول محدودیت وجود داشته و چیزی که برای شما از قبل تعریف شده، وجود خواهد داشت.

همچنین روی این نکته باید تاکید گردد که پرش از کنسول به پی سی این روزها خیلی هم حرکتی با پرستیژ محسوب نمی شود. در واقع کسانی که به راحتی پی سی را به تلویزیون وصل کرده و به آسانی گیم بازی می کنند، خیلی موضوع را پیچیده و بزرگ نمی بینند که سوئیچ کردن روی ان پرستیز محسوب شود.(این را گیمرهای قدیمی بیشتر درک می کنند)

سونی و مایکروسافت هر دو پول زیادی را در ساخت کنسول‌های بازی سرمایه گذاری کرده اند. PlayStation 4 و Xbox One دو محصولی هستند که علی‌رغم معرفی شدن هنوز به بازار عرضه نشده اند، محصولاتی که هر روز شاهد قدرت گرفتن رقبایشان در حوزه تخصصی آن‌ها یعنی سرگرمی‌ هستند

بزرگترین موضوعی که کنسول ها با آن روبرو هستند: آنها سعی نمی کنند تا گیمرها را همیشه همراه خود کنند چرا که قیمت هر بازی دست کم 60 دلار است در حالی که برای پی سی بسیار ارزان تر است. نکته حاد تر، سازندگان کنسول چرخه تولید را با هدف به حداکثر رساندن درآمد خود، تعریف می کنند و این بیزینس خوبی برای گیم سازان و ... نیست و به اصطلاح "مشتری پران" است.

دستگاههایی مانند پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان شاید بتواند مانع از پرش از کنسول به پی سی را در برخی ایجاد کند، اما اکسیر سازندگان کنسول دور باطل است. در طول چند سال بعد همچنان شاهد خواهیم بود که کنسولهای خوب همچنان پشت سر پی سی حرکت می کنند و هزینه های ساخت با بازی های بیشتر، همچنان افزایش می یابد.

یک روزی مدل کنسولی انتخاب خوبی برای سازندگان بود اما من حدس می زنم پی سی همچنان راه بهتر خود را ادامه خواهد داد.

فناوری‌های رایانشی همواره در حال پیشرفت بوده و مطابق قانون مور فناوری امروز به ما امکان داشتن ابزارهای قابل حمل بسیار قدرتمندی را می‌دهد. با اینهمه هنوز قابلیت انتخاب در رایانه‌ها بسیار بیشتر از این ابزارهای قابل حمل است و این آزادی عمل بیشتری را به بازیخورها می‌دهد.

امروزه دیگر بازی خورهای رایانه‌ای تنها به بازی اکتفا نمی‌کنند و وقت زیادی را نیز برای به اشتراک گذاری فیلم بازی‌ها یا تماشای بازی‌های سایرین صرف می‌کنند. بازی‌های آنلاین هم دیگر کم کم در حال پیشی گرفتن از انواع آفلاین هستند. مدل تجاری بازی-رایگان به شدت در حال رشد است و همه این‌ها باعث می‌شوند تا کار کنسول‌های بازی مشکل شود.

گیمر

با این شرایط نمی‌توان رایانه‌های شخصی را بازنده‌ی این میدان دانست یکی از دلایل این مورد توسعه دهندگان و راحتی بیشتر آن‌ها در پلتفرم PC است. درست است که حداقل از لحاظ نظری می‌توان یک بازی را در هر پلتفرمی اجرا کرد ولی در عمل چنین کاری مستلزم کار بیشتر بر روی بازی است، چرا که هر پلتفرم یا دستگاهی از فناوری‌های مخصوص به خود و رابط کاربری متفاوتی بهره می‌برد که بازی برای تطابق با آن نیاز به بهینه سازی دارد، این مشکلی است که حوزه PC چندان با آن درگیر نیست. این مزیت نسبی می‌تواند نوید بخش آینده‌ای روشن برای PC‌ها حداقل در حوزه‌ی سرگرمی‌ها باشد.

از طرفی همین الان نیز برخی از PCها از کنسول‌های بازی نسل بعدی یعنی ایکس باکس وان و پلی استیشن 4 سریع‌تر و قوی‌تر هستند و انتظار می‌رود اختلاف بین PC با کنسول‌های بازی در سال‌های آینده به چند برابر برسد. از آنجایی که طول عمر هر کنسول نزدیک به یک دهه در نظر گرفته می‌شود می‌توان به راحتی پیش بینی کرد که تا دو یا سه سال آینده، قدرت کامپیوترهای مخصول بازی تا 3 یا شاید 5 برابر پلی استیشن 4 برسد و همین عامل می‌تواند علاقمندان به بازی را به سمت کامپیوترهای رومیزی گرایش دهد.

فرآوری: فاطمه مجدآبادی

بخش دانش و زندگی تبیان


برگرفته از خبرآنلاین، زومیت