تبیان، دستیار زندگی
توجه به Backup گیری در شبکه و همچنین استفاده از آنتی ویروس های به روز شده نقش موثری در حفاظت از شبکه دارد. در این بین به روز بودن سیستم عامل و نرم افزارهای استفاده شده در شبکه نیز نقش شایانی در ایجاد امنیت برای شبکه و داده ها دارد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راهکارهای محافظت از شبکه

(قسمت سوم)


توجه به Backup گیری در شبکه و همچنین استفاده از آنتی ویروس های به روز شده نقش موثری در حفاظت از شبکه دارد. در این بین به روز بودن سیستم عامل و نرم افزارهای استفاده شده در شبکه نیز نقش شایانی در ایجاد امنیت برای شبکه و داده ها دارد.


 محافظت از شبکه

قسمت قبل

از دیگر وظایف مهم یک مدیر شبکه به روز نگه داشتن نرم افزارهای موجود در شبکه می باشد. تمامی شرکت های تولیدکننده نرم افزارها و سیستم عامل های مختلف در زمان های مشخص برای محصولات خود آپدیت هایی را منتشر می کنند و امکانات جدیدی را اضافه می کنند.

تفاوت استفاده از این آپدیت ها در شبکه و کامپیوترهای استفاده شده در مکان های معمولی این است که برای آپدیت کردن یک سیستم معمولی می توانید از هر سایتی آن محصول را دریافت کنید اما در شبکه به دلیل مسائل امنیتی این محصولات می بایست از سوی شرکت تولیدکننده برنامه دریافت شود.

تهیه و اعمال وصله ها، Update های نرم افزاری، Upgrade ها و ... از جمله وظایف مهم مدیر شبکه است. ارتقاهای نرم افزاری، مسئولیت سنگینی برای مدیران شبکه می باشد که گاهی بسیار پرهزینه و وقت گیر هستند.

در شبکه تمامی اجزا می بایست به روز نگه داشته شوند از سیستم عامل گرفته تا برنامه های کاربردی و درایورها.

برای انجام به روزرسانی ها اصطلاحاتی مانند Update، وصله، Upgrade و... وجود دارد.

سیستم عامل مهمترین بخشی است که باید همواره به روز باشد اما برنامه های کاربردی و درایورها هم باید هر چند وقت یکبار به روز شوند. در گذشته برای هر موضوع بخصوصی یک وصله نرم افزاری مجزا منتشر می کردند این روش هم برای تولیدکنندگان و هم برای کاربران مشکل آفرین بود. در صورتی که تعداد وصله ها زیاد می بود این مشکل برای کاربران وجود داشت که آیا تمامی وصله ها را باید نصب کنند؟ و یا این که نصب آن ها ترتیب دارد؟

درایورها به عنوان یک واسط بین سخت افزار و سیستم عامل عمل می کنند و موجب می شوند تا توانایی و کارایی سخت افزار به سیستم عامل معرفی شود

این موضوع سبب شد تا تولیدکنندگان از مجموعه ای به نام service pack استفاده کنند.

منظور از سرویس پک مجموعه‌ای از بروز رسانی‌های نرم‌افزاری است که امنیت، ثبات و سازگاری ویندوز را بهبود می‌بخشد و از آنجایی که با این روش تمامی وصله ها در کنار یکدیگر از قبل آزمایش شده اند، مشکلی را ایجاد نمی کنند. شرکت های تولیدکننده همچون مایکروسافت بعد از ارائه چندین service pack به ارائه update های این service pack ها پرداخت. با این کار دیگر کاربر نیازی به نصب چندین service pack ندارد. نصب service pack ها در شبکه کار بسیار وقتگیری است که از نرم افزارهای مخصوصی استفاده می شود تا نصب service pack و update های دیگر را به صورت خودکار بر روی تمامی کامپیوترهای موجود در شبکه انجام دهند.

اگرچه نسخه های update به همراه سیستم عامل تست می شوند اما این به این معنا نیست که هیچ مشکلی وجود ندارد بلکه می بایست قبل از اجرا بر روی شبکه در آزمایشگاهی تست شوند و یا اینکه از راهنماهایی که اطلاعاتی شامل آخرین تغییرات اعمال شده روی سیستم عامل دارند، استفاده کنیم.

در صورتی که در شبکه یک مشکل به خصوص به وجود آمد می توان از بسته های دیگری به نام وصله ها(patches) بهره گرفت. وصله ها تصحیح کوچکی هستند که برای رفع مشکلات خاص به کار می روند.

در شبکه نرم افزارها بعد از مدتی به روز می شوند اما درایورها این گونه نیستند.

درایورها به عنوان یک واسط بین سخت افزار و سیستم عامل عمل می کنند و موجب می شوند تا توانایی و کارایی سخت افزار به سیستم عامل معرفی شود.

محافظت از شبکه

برای آن که بتوانید از سخت افزارهایی همچون کارت شبکه،کارت صدا و ... استفاده کنید نیاز به نصب درایور مربوط به آن را دارید. به روز بودن درایورها می تواند عامل مهمی در کار کردن درست سخت افزارها باشند. برخی از مدیران شبکه تصور می کنند که می بایست درایورها را مانند سایر نرم افزارها به روز کرد و همیشه از آخرین نسخه آن ها بهره گرفت. این طرز تفکر اشتباه است و توصیه می شود تا زمانی که مشکلی بروز نکرده است از همان نسخه استفاده کنید. معمولا در صورتی باید یک درایور را به هنگام کرد که با مشکلی رو به رو شده باشید که update آن درایور برای رفع همان مشکل طراحی شده باشد.

علاوه بر وصله ها و updateها، تولیدکنندگان هر چند وقت یک بار ارتقاهایی که upgrade ها هستند را منتشر می کنند.

به طور کلی update یک نسخه نرم افزاری نسبتا کوچک است که برای رفع مشکلات به خصوصی منتشر می شوند و یا باعث ایجاد امکانات بهتری می شود. اما یک upgrade نسخه اصلی می باشد که دارای امکانات و قابلیت های جدیدی است.

Update و وصله ها رایگان هستند اما upgradeها را می بایست خریداری کرد.

در یک شبکه به هنگام اعمال یک ارتقا کامل علاوه بر خریداری نسخه اصلی می بایست به سخت افزارهای موجود نیز توجه داشت. همچنین نرم افزارهای مورد استفاده در شبکه هم نباید بیش از حد قدیمی باشند تا بتوانند سازگاری لازم با upgrade را داشته باشند و موجب برهم زدن عملکرد منظم شبکه نشوند.

اما در صورتی که در شبکه همچنان به استفاده از نسخه های قدیمی مصر باشید این امر می تواند به ضرر شما باشد چرا که زمانی فرا می رسد که شرکت تولیدکننده دیگر از آن نسخه قدیمی پشتیبانی نمی کند و مجبور هستید برای ارتقا هزینه بالایی را پرداخت کنید. بهتر است همواره به روز بودن تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری زیر نظر بگیرید.

فائزه خاموشی

بخش دانش و زندگی تبیان


منابع:

Patching and Upgrades

What Is the Difference Between a Software Upgrade and a Software Update?

"By Shelley Elmblad"

microsoft