تبیان، دستیار زندگی
خوردن میوه‌ها و سبزیجات رنگی، بخش مهمی از زندگی هر فرد محسوب می‌شود. این خوراکی‌های رنگی در کنار هم، علاوه بر زیبایی، دامنه وسیعی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های ضد سرطان را برای بدن فراهم می‌کنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بازار گرم خوراکی‌های نارنجی


خوردن میوه‌ها و سبزیجات رنگی، بخش مهمی از زندگی هر فرد محسوب می‌شود. این خوراکی‌های رنگی در کنار هم، علاوه بر زیبایی، دامنه وسیعی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های ضد سرطان را برای بدن فراهم می‌کنند.


به خاطر داشته باشیم که باید ظرف غذای ما، از رنگ‌های متفاوت خوراکی‌ها پر شود؛ گروه غذاهای آبی، بنفش، سفید، سبز، زرد، قرمز و نارنجی. غذاهای نارنجی، منبع آنتی‌اکسیدان، ویتامین، فیبر و فیتونوترینت هستند که برای سلامت پوست، چشم و قلب مفیدند و همچنین از خطر سرطان می‌کاهند. بهترین ماده مغذی موجود در این خوراکی‌ها، ماده‌ای است که دافع سرطان و پیری پوست است. در این مطلب به بررسی برخی از این خوراکی‌های نارنجی می‌پردازیم.

پرتقال

پرتقال، اکسیر زندگی

از پرتقال به نام اکسیر زندگی یاد کرده‌اند، زیرا سرشار از ویتامین c است و فیبر موجود در آن، در برابر سرطان مفید است و محافظ خوبی برای روده محسوب می‌شود. با مصرف به اندازه پرتقال، تا حد زیادی از خطر ابتلا به سرطان روده، دور می‌مانید. همچنین پرتقال می‌تواند بدن را در برابر سنگ کلیه محافظت کند.

کاهش میزان کلسترول خون یکی دیگر از مشخصات پرتقال است و از آنجا که مانع تشکیل لخته خون می‌شود، جلوی سکته قلبی یا مغزی را می‌گیرد. اگر پس از غذا، پرتقال مصرف شود دهان را پاک و ضدعفونی، ترشحات معده را زیاد و عمل هضم را راحت‌تر می‌کند. دم کرده برگ پرتقال و به ویژه گل پرتقال، برای افرادی که به بی‌خوابی دچار شده‌اند مفید است.

سالاد پرتقال

یادتان باشد برای درست کردن سالاد غیر از سبزیجات می‌توان از میوه‌هایی چون پرتقال نیز استفاده کرد. میوه‌ها می‌توانند علاوه بر زیبا کردن سفره‌تان، طعم خوبی هم به غذایتان بدهند. به طور مثال می‌توانید چند ورقه پرتقال را به سالاد اسفناجتان بیفزایید. با این کار امتیاز دیگری هم نصیبتان می‌شود چون ویتامین c موجود در پرتقال، کمک می‌کند آهن اسفناج به راحتی جذب بدنتان شود.

نارنگی

نارنگی‌ها همیشه اشتهاآور هستند. خوردن نارنگی از پرتقال راحت‌تر است. ضد التهاب است و جلوی غلیظ شدن خون و در نتیجه سکته قلبی را می‌گیرد. با مصرف این میوه، می‌توان قدرت سیستم ایمنی بدن را در برابر سرطان سینه و پوست افزایش داد. اگر مبتلا به بدخوابی هستید، یکی دو ساعت قبل از خواب، نارنگی بخورید و خواب راحتی را تجربه کنید.

نارنگی‌ها همیشه اشتهاآور هستند. ضد التهاب است و جلوی غلیظ شدن خون و در نتیجه سکته قلبی را می‌گیرد.

نارنگی، طبع سردی دارد، بنابراین مسکن خوبی برای اعصاب به حساب می‌آید و از آنجا که ادرارآور است، سموم بدن را دفع می‌کند و در تشکیل استخوان و اسکلت بدن مفید است و به دلیل داشتن فسفر فراوان، حافظه و هوش را تقویت می‌کند.

هشدار: افراط در مصرف نارنگی، موجب افزایش گاز روده می‌شود و ناراحتی‌های گوارشی برای مصرف‌کننده به همراه می‌آورد و همچنین باعث بروز آفت و التهاب در دهان و زبان می‌شود.

دارابی (گریپ‌فروت)

این میوه، از خانواده مرکبات است و مزه‌ای ترش مایل به تلخی دارد. دارابی، منبعی غنی از ویتامین c است و در تحقیقات مشخص شده كه به پایین آوردن چربی خون، بسیار کمک می‌کند. افرادی که قصد دارند رژیم بگیرند این میوه بهترین گزینه در برنامه غذایی‌شان است، زیرا سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد. دانه‌های دارابی، خواص ضد میکروب نیرومندی دارد و به جنگ عفونت‌های قارچی می‌رود.

این میوه، اشتها را تقویت و با سرعت بخشیدن به ترشح شیره معده، عمل هضم را آسان می‌کند. در حفظ سلامت قلب و عروق و تولید قند مورد نیاز، بسیار موثر است. میوه‌ای مناسب رفع عطش، درمان اختلالات مفصلی و عفونت‌های ریوی و تب است. کسانی که مبتلا به ریزش مو هستند با مصرف دارابی می‌توانند جلوی ریزش موهایشان را تا حد زیادی بگیرند. چنانچه صبح ناشتا مصرف شود، ادرارآور و سم زداست. دم کرده آن نیز به کمک بیماران مبتلا به زکام و تب می‌آید.

خرمالو

خرمالو

خرمالو، یکی از منابع غنی آنتی‌اکسیدان و ضد پیری است. خرمالو به جذب آهن کمک می‌کند و در درمان کم‌خونی بسیار موثر است. به هضم غذا کمک می‌کند و پرکالری است و مناسب کسانی که رژیم گرفته‌اند، نیست.

خرمالو سرشار از ویتامین و مواد معدنی مفید برای بدن است و نقش فوق‌العاده‌ای در سلامت فرد دارد. اشتهاآور و شست‌وشو دهنده کلیه و کبد و مناسب برای افراد مبتلا به نقرس است. از چربی خون می‌کاهد. البته گاهی موجب یبوست می‌شود. از آب خرمالو می‌توان در درمان زخم‌ها استفاده کرد. همچنین این میوه برای آفت دهان و گلو درد بسیار مفید است. مصرف مداوم خرمالو، مانع حمله قلبی بر اثر تصلب شریان می‌شود و ضد تومور و سرطان است.

هشدار: طبع خرمالو گرم است، پس در مصرف آن زیاده‌روی نکنید و چون میوه‌ای اسیدی است و نباید با معده خالی مصرف شود. خرمالو به صورت‌های مختلف تازه، خشک شده، خام یا پخته مصرف می‌شود.

نارنج، بوی خوش بهار

این میوه از خانواده مرکبات است که بوی بسیار معطر و مطبوعی دارد و گل‌های آن به نام بهارنارنج معروف است. از گل این میوه برای تهیه عطر، طعم‌دهنده و عرق بهارنارنج استفاده شده است. عرق این میوه، نشاط‌آور، تقویت‌کننده مغز، از بین برنده ترشحات سینوس و مناسب دستگاه تنفس است. مصرف صبحگاهی آن در درمان اسهال و تپش قلب موثر است.

همچنین اگر لازم است خواب‌آلودگی را از خود دور کنید و هوشیار بمانید، این میوه را بو کنید، زیرا زیاد بوییدن آن، بی‌خوابی می‌آورد. نارنج به هضم غذا کمک می‌کند، انرژی‌زا، خلط‌آور، ضد سرفه و آرامش‌بخش است. نارنج، صفرا را دفع می‌کند و سلول‌های کبدی را به فعالیت وامی‌دارد و سموم بدن را از بین می‌برد. پوست نارنج در درمان یبوست و ترشی معده نیز مناسب است.

نارنج به هضم غذا کمک می‌کند، انرژی‌زا، خلط‌آور، ضد سرفه و آرامش‌بخش است. نارنج، صفرا را دفع می‌کند و سلول‌های کبدی را به فعالیت وامی‌دارد و سموم بدن را از بین می‌برد.

خربزه درختی (پاپایا)

ظاهر این میوه، شبیه خربزه و طعمی شبیه موز، انبه و هلو دارد. دانه‌های این خربزه، سیاه رنگ و شبیه خاویار است. این میوه بسیار مقوی است و تقریباً تمام ویتامین‌های بدن را می‌تواند تأمین کند. این میوه، ضد قارچ بوده و علیه بیماری‌های قارچی می‌جنگد. میوه رسیده خربزه که نارنجی رنگ است، معمولاً بدون پوست و دانه مصرف می‌شود، اما میوه کال آن که هنوز سبز است، پخته شده و با سوپ یا سالاد مصرف می‌شود.

این میوه برای پوست، معده و روده مصرف دارویی دارد. خربزه درختی برای چشم و دستگاه گوارش مفید است و درمان ورم مفاصل است. از آنجا که خربزه درختی به خوبی موجب هضم غذا می‌شود و بدن، مواد مغذی را دریافت می‌کند و به مدت طولانی، شاداب می‌ماند، موجب پیشگیری از پیری زودرس می‌شود. استفاده آن روی پوست می‌تواند عفونت‌های قارچی و سوختگی‌ها را درمان کند. در واقع بافت‌های مرده ناشی از سوختگی را تجزیه می‌کند و از بین می‌برد.

زالزالک

زالزالک منبعی غنی از ویتامین‌های A، B و C و برای تقویت قلب و معده بسیار مفید است. در واقع، زالزالک حرکات نامنظم قلب را تنظیم می‌کند و دم کرده آن برای درمان بیماری‌های مزمن، مناسب است. آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی است و در تنظیم وزن، قند خون و عملکرد انسولین، نقش موثری دارد. می‌تواند به بیماران کم‌خون و مبتلا به سل کمک کند. زالزالک، اشتهاآور و آرامش‌بخش است. جوشانده زالزالک، برفک دهان را درمان و غرغره آن، گلو درد و آنژین را خوب می‌کند.

هویج

هویج‌های رنگ پریده

اولین هویج‌های کشت شده در دنیا، رنگ‌های متفاوتی از جمله قرمز، زرد و بنفش داشتند. در واقع تا سال 1700 هیچ کس هویج رنگ پریده نارنجی را ندیده بود. این نوع هویج در هلند رشد کرد و سپس به دلیلی که واقعاً معلوم نیست، نارنجی، رنگ استاندارد هویج شد. البته هویج‌های رنگ دیگر، هنوز هم وجود دارد و نوع قرمز آن بیشتر برای تغذیه حیوانات مزرعه استفاده می‌شود.

هویج را می‌توان غذای اصلی سلامت دانست. هویج می‌تواند با بسیاری از بیماری‌ها بجنگند و ضد سرطان، به ویژه مثانه و سینه است و علاوه بر آن به جنگ سرطان پروستات، روده، نای و مری می‌رود. از خطر سکته مغزی می‌کاهد و به دلیل فیبر موجود در آن، سطح کلسترول بدن را پایین می‌آورد. یکی از خواص جالب و منحصر به فردش این است که هنگام خرد شدن، نه تنها از خاصیتش کاسته نمی‌شود، بلکه ارزش غذایی‌اش بیشتر هم می‌شود. 87 درصد هویج، حاوی آب است که برای بدن بسیار مفید است.

هشدار: اگرچه تاکنون هیچ یک از انواع هویج‌ها اثر بدی نداشته‌اند، اما مصرف بیش از حد آن‌ها به دلیل وجود بتاکاروتن، ممکن است پوست را به سمت رنگ نارنجی و زرد پیش ببرد، که البته جای هیچ نگرانی نیست، زیرا با قطع مصرف آن، رنگ پوست نیز به حال عادی بازمی‌گردد.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: m_hadi47

برگرفته از گروه: خواص خوراکی‌ها