تبیان، دستیار زندگی
بعد از شایعاتی که درباره توزیع یک نوع قرص سرماخوردگی کشنده در کشور سر زبان ها افتاده بود، این بار نوبت به استامینوفن های مرگ آور رسیده تا دوباره شایعه توزیع شان به گوش برسد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پیامک مرگ یا استامینوفن مرگ؟


بعد از شایعاتی که درباره توزیع یک نوع قرص سرماخوردگی کشنده در کشور سر زبان ها افتاده بود، این بار نوبت به استامینوفن های مرگ آور رسیده تا دوباره شایعه توزیع شان به گوش برسد.

چندی پیش، خبر توزیع دارویی شبیه استامینوفن در پیامک ها دست به دست می شد که می گفت ترکیبات این دارو باعث کما رفتن و مرگ بیمار می شوند. در این پیامک ها آمده بود: «قرص استامینوفن جدید كه زیر آن نوشته شده دگلوفین را به هیچ وجه نخورید زیرا در مدت 72 ساعت مرگ آور است.»

استامینوفن

اما وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با صدور اطلاعیه‌ای محتوای این پیامک ها را به شدت تکذیب کرده و اعلام کرده است که نه تنها هیچ دارویی مشابه استامینوفن که مصرف آن خطرناک باشد در کشور وجود ندارد بلکه فرمول دارویی در طرح ژنریک برای ترکیب استامینوفن با باکلوفن اصلا وجود ندارد و پیامک ارسالی برای مردم که با این عنوان ارسال شده است، به هیچ وجه صحت ندارد و عامل توزیع این پیامک ها در یکی از استان های کشور دستگیر شده است.

انتشار این پیامک ها که بیشتر در اصفهان دست به دست می شد، بعد از آن بود که مدتی قبل خوزستانی ها پیامک هایی با همین مضمون درباره قرص های سرماخوردگی دریافت کرده بودند. در این پیامک ها نسبت به استفاده از قرص سرماخوردگی حاوی باکلوفن که منجر به مرگ و به کما رفتن چند نفر شده هشدار داده شده بود و از مردم خواسته شده بود از خوردن آنها اجتناب کنند. البته در واکنش به این پیامک ها مدیر نظارت بر دارو و مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت که هیچ فرآورده سرماخوردگی حاوی باکلوفن در کشور وجود ندارد و اساس مصرف داروی باکلوفن که به عنوان شل کننده عضله کاربرد دارد چنین عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند.

نه تنها هیچ دارویی مشابه استامینوفن که مصرف آن خطرناک باشد در کشور وجود ندارد بلکه فرمول دارویی در طرح ژنریک برای ترکیب استامینوفن با باکلوفن اصلا وجود ندارد و پیامک ارسالی برای مردم که با این عنوان ارسال شده است، به هیچ وجه صحت ندارد و عامل توزیع این پیامک ها در یکی از استان های کشور دستگیر شده است

بازداشت عامل ارسال پیامک استامینوفن مرگ آور

عباس زارع نژاد، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: یکی از عوامل ارسال پیامک کذب داروی مرگ آور مشابه استامینوفن، در یکی از استانهای کشور دستگیر شده است که جزئیات این شناسایی و دستگیری، بزودی توسط مراجع ذی ربط اطلاع رسانی خواهد شد.

این در حالی است که از روز گذشته پیامکهای مشکوکی برای هموطنان ارسال می شد مبنی بر اینکه دارویی مشابه استامینوفن وجود دارد که مرگ آور است.

پیامک

در همین حال وزارت بهداشت اعلام کرد که هیچ دارویی مشابه استامینوفن که مصرف آن خطرناک باشد در کشور وجود ندارد و شایعاتی که اخیراً با ارسال گسترده پیامک‌هایی به هم‌وطنان مبنی بر به کما رفتن و مرگ‌آور بودن این دارو متشر شده است از اساس تکذیب می‌شود.

در ادامه این اطلاعیه از هموطنان خواسته شده است هرگونه اطلاع‌یابی در زمینه محصولات دارویی و غذایی را از طریق رسانه‌های جمعی و یا ارگان‌های ذیصلاح استعلام نمایند و به شایعات این چنینی توجه نکنند.

دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو نیز اظهار داشت: در این پیامکها نامهای مختلفی به عنوان داروهای مشابه استامینوفن همچون دگلوفین عنوان شده است که اصلا چنین دارویی در کشور وجود ندارد. داروی استامینوفن با نامهای تجاری مختلفی در داروخانه های کشور وجود دارد، که هیچ کدام از آنها مشکلی ندارند و همگی مورد تایید وزارت بهداشت هستند.

فرآوری: محسن جندقی

بخش اجتماعی تبیان


منبع : مجله مهر و خبرآنلاین