تبیان، دستیار زندگی
گزارش چهاردهمین کنفرانس اموزش معلمان فیزیک و چهارمین کنفرانس فیزیک و آزمایشگاه را در این گزارش خواهید دید
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هیچ جامعه ای فراتر از اندیشه معلمانش رشد نخواهد کرد.

سلام.

برای تمام کسانی که فیزیک را دوست دارند و مشتاقند برای آن و در راه یاد گرفتن و یاد دادن آن تلاش کنند خبرهای خوبی دارم. چندی پیش معلمان فعال و عاشق فیزیک دور هم جمع شده بودند تا با هم بیشتر یاد بگیرند و بهتر یاد دهند. به واقع تا تلاشی نباشد، موفقیتی حاصل نخواهد شد.

هیچ جامعه ای فراتر از اندیشه معلمانش رشد نخواهد کرد.

چهاردهمین کنفرانس آموزش معلمان فیزیک و چهارمین کنفرانس فیزیک و آزمایشگاه در تاریخ ١٣و ١٤ و١٥ شهریور در دانشگاه فرهنگیان و در محل کنفرانس این دانشگاه برگزار شد. در این سه روز سخنرانی ها، کارگاه های آموزشی و معرفی معلمان فعال در اموزش فیزیک توسط انجمن معلمان فیزیک داوری و انتخاب شده بودند. برنامه ها فوق العاده منظم بودند و تقریبا همه برنامه ها به ترتیب اعلام شده انجام می گرفتند.

لازم است در همین جا ضمن تشکر از تک تک عزیزانی که این کنفرانس  را برنامه ریزی کرده بودند و آن را با تمام جزییات  تدارک دیده بودند، خدمت شما علاقه مندان عرض کنم که اگر چه شرکت در این کنفرانس با ثبت نام قبلی ممکن بود ولی به عنوان بازدید کننده همه می توانستند در این جمع حضور داشته باشند.

در هر سه روز، در سالن کنفرانس دانشگاه، سخنرانی هایی در رابطه با چگونگی عملکرد مغز در یادگیری،

بررسی نقاط ضعف و قوت کتب درسی فیزیک به خصوص در مقطع پیش دانشگاهی و بیان نکاتی در آموزش هرچه بهتر درس فیزیک انجام گرفت و روز با انجام آزمایشات خلاقانه و جالب فیزیکی به پایان می رسید.

هم زمان با برنامه های سالن همایش، در قسمت ساختمان آموزش دانشگاه، کارگاه های بسیار پربار و جالبی برگزار

می شد. کارگاه هایی درباره روش های جدید تدریس درس فیزیک، انجام آزمایشات فیزیک با وسایل ساده، بردن آزمایش های کتاب درسی به کلاس ها برای بالا بردن سطح یادگیری دانش آموزان و البته بسیاری فعالیت های جذاب دیگر.

یکی از این کارگاه ها، مقدمه و معرفی کارگاهی بود که خانم هیوا علیزاده ترتیب داده بود. عنوان کارگاه" تولید محتوا بر اساس نیاز"  بود.

آنقدر این معرفی جذاب بود که مرا بر این داشت تا با ایشان صحبت کنم و برنامه ایشان را برای برگزاری این کارگاه جویا شوم. امیدوارم بتوانیم با مهیا کردن شرایط لازم برای برگزاری این کارگاه، هر چه زودتر این کارگاه را تشکیل دهیم و زمان و مکان آن را به اطلاع علاقه مندان برسانیم تا در آن شرکت کنند و از آن لذت ببرند.

کنار سخنرانی ها و کنفرانس ها، نمایشگاه وسایل آزمایش های فیزیک بر پا بود. شرکت های فعال ایرانی که در این نمایشگاه حاضر شده بودند واقعا حرفی برای گفتن داشتند و بسیار عالی حاضر شده بودند و تمام وسایل مورد نیاز برای آزمایش های فیزیک، از ساده ترین تا پیشرفته ترین آن ها را با تخفیف ویژه نمایشگاهی عرضه می کردند.

اما تمام این اتفاقات عالی، منظم و بی نظیر یک طرف، آشنایی با اولین معلم ایرانی شرکت کننده در برنامه های

بین المللی معلمان فیزیک "سرن" 2013 اتفاقی بود که آنقدر شور و هیجان داشت که توصیفش در کلمات نمی گنجد.

خانم فرحناز سدیدی اولین معلم فیزیک ایرانی  که جواز ورود به این عرصه بین المللی را با توانایی کامل به دست آورده اند در این کنفرانس شرکت داشتند.

چه قدر مایه افتخار و غرور است برای من و تمام معلمان فیزیک، علی الخصوص معلمان جوان زن فیزیک ایران که نماینده ای از ما در این زمینه حضور داشته و راه را برای ما باز و روشن کرده است. ایشان علاوه بر این که در روز دوم کنفرانس، گزارش کاملی از برنامه های سرن و حضور خودشان را در انجا به ما دادند، در روز سوم هم ویدیو کنفرانس برنامه ریزی شده ای را برای ما ارایه کردند.

به طور مستقیم معلمان فیزیک توانستند با دو تن از مدیران و دانشمندان سرن گفتگو کنند. سوالات مطرح شده توسط معلمان قبل از شروع برنامه جمع آوری شدند تا در حین این کنفرانس  با دانشمندان سرن مطرح شود. ویدیو کنفرانس بسیار منظم و عالی برگزار گردید و در آخر مدیران سرن علاقه و تمایل خودشان را برای برگزاری این نوع کنفرانس ها در مدارس ایران و با حضور دانش اموزان و معلمان ایرانی اعلام داشتند.

البته  گزارش سرکار خانم سدیدی را که در این مرکز حضور داشتند برای علاقه مندان در مطلبی جدا قرار خواهم داد.

در کل فقط این را می توانم بگویم که جای بقیه دوستان عزیزم، معلمان گرامی فیزیک در این کنفرانس خالی بود. امیدوارم سال آینده با حضوری پر رنگ تر این برنامه های علمی و فرهنگی را حمایت کنیم.

بهتر یاد بگیریم تا بهتر یاد دهیم.

مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه و تنظیم: سارا یعقوبیان