تبیان، دستیار زندگی
عده‌ای از کارشناسان معتقدند شبکه ‌ای اجتماعی به خصوص فیس‌بوک که در کشور ما ایران نیز طرفداران زیادی دارد به دلیل سهولت در برقراری دوستی و ارتباط با دیگران می‌تواند مشکلات فراوانی را برای خانواده‌ها به وجود آورد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خدمات "من و تو"یی فیس بوک!


عده‌ای از کارشناسان معتقدند شبکه ‌ای اجتماعی به خصوص فیس‌بوک که در کشور ما ایران نیز طرفداران زیادی دارد به دلیل سهولت در برقراری دوستی و ارتباط با دیگران می‌تواند مشکلات فراوانی را برای خانواده‌ها به وجود آورد.

تحقیقات نشان داده است که عضویت در شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک زمینه‌ساز فروپاشی کانون خانواده‌ها است.

بر همگان مبرهن است امروزه وجود شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک، تویتر و گوگل پلاس به قسمتی جدایی‌ناپذیر از زندگی بسیاری از مردم ما تبدیل شده است که علاوه بر وجود فواید عارضه‌های بسیار جبران‌ناپذیری را به دنبال دارد.

من و تو

بسیاری از صاحب‌نظران مسائل اجتماعی معتقدند وجود سایت‌های اجتماعی روابط بین انسان‌ها را وارد فاز جدیدی کرده‌اند و مردم جوامع به شکل سریع و بهتری می‌توانند از این طریق ارتباط برقرار کرده و با وجود کیلومتر‌ها فاصله از یکدیگر با خبر شوند.

اما از طرفی دیگر عده‌ای از کارشناسان نیز معتقدند شبکه ‌ای اجتماعی به خصوص فیس‌بوک که در کشور ما ایران نیز طرفداران زیادی دارد به دلیل سهولت در برقراری دوستی و ارتباط با دیگران می‌تواند مشکلات فراوانی را برای خانواده‌ها به وجود آورد.

بر اساس اطلاعات به دست آمده است و طبق اعلام فیس‌بوک که اخیراً منتشر شده است این شبکه مجازی بیش از 800 میلیون نفر کاربر فعال دارد که از این رو دارای محبوبیت فوق‌العاده‌ای در بین جوامع است که همین امر باعث شده است تا دختران و پسران مجرد بیش تر از همگان وارد این شبکه اجتماعی شوند و بدون آگاهی از اثرات مخرب آن در زندگی روزمرگی در آن فعالیت کنند.

همانگونه که این شبکه اجتماعی به عنوان یکی از روش‌های نوین جاسوسی توسط رژیم صهیونیستی از مردم جهان به شمار می‌آید،با ایجاد برخی امکانات رایگان همچون ایجاد آلبوم تصاویر، فیلم و ... کاربران را ترغیب به استفاده بیشتر از این امکانات می‌کند.

زمانی که یک فردی عکسی از خود در این شبکه مجازی منتشر می‌کند به همان راحتی بارگذاری، تصویر در بین سایر کاربران نیز مورد مشاهده قرار می‌گیرد که به نوعی انتشار مواردی از حریم خصوصی به شمار می‌آید و برخی سوء  استفاده‌کنندگان با استفاده از این تصاویر و اطلاعات به دست آمده اقدام به سوء‌استفاده و در مواردی اخاذی می‌کنند.

همانگونه که این شبکه اجتماعی به عنوان یکی از روش‌های نوین جاسوسی توسط رژیم صهیونیستی از مردم جهان به شمار می‌آید،با ایجاد برخی امکانات رایگان همچون ایجاد آلبوم تصاویر، فیلم و ... کاربران را ترغیب به استفاده بیشتر از این امکانات می‌کند

*دانش‌آموزان در تیر‌رس اثرات مخرب فیس‌بوک

مطالعات نشان می‌دهد در کشور ما ایران بیشتر استفاده‌کنندگان از فیس‌بوک دانش‌آموز و یا دانشجویان هستند که بیشتر این افراد به دلیل گذراندن بیشتر اوقات خود در این شبکه اجتماعی نمرات بدتری را نسبت به افرادی که در این شبکه اجتماعی عضو نیستند، اخذ می‌کنند.

عده‌ای بر این باورند که استفاده از شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس‌بوک تاثیر چندانی بر روی مطالعه و درس خواندن آن‌ها نداشته است اما تحقیقات ثابت کرده است دانشجویان و یا دانش‌آموزانی که از سایت‌های اجتماعی بهره نمی‌برند موفق‌تر بوده و خیل عظیمی از آن‌ها زمان زیادی را صرف مطالعات غیر درسی می‌کنند.

فیس بوک و من و تو

*مسئولان باید برنامه‌های باب میل جوانان و در چارچوب فرهنگ ایرانی ارائه دهند

کارشناس مسائل فضای مجازی گفت: تحقیقات انجام گرفته در کشور حاکی از آن است که استفاده نادرست مردم از شبکه‌های مجازی و عدم آشنایی ناکافی خانواده‌ها از نحوه فعالیت فرزندان در این سایت‌ها موجب افزایش روابط نامشروع بین دختران و پسرانی شده است که در این محیط با یکدیگر آشنا شده‌اند.

سینا اسدی گفت: این تحقیقات نشان می‌دهد از بین 50 دختری که در فیس‌بوک با جنس مخالف خود ارتباط برقرار کرده‌اند بیش از 90 درصد آن خواسته یا ناخواسته به روابط نامشروع با جنس مخالف آلوده شده‌اند که آماری واقعاً تکان‌دهنده است.

وی خاطر نشان کرد: به حدی این شبکه‌های مجازی دارای اثرات مخربی است که علاوه بر به وجود آمدن فحشا در جامعه منجر به فروپاشی بنیان خانواده‌ها نیز می‌شود.

اسدی ادامه داد: متاسفانه عده‌ای حتی کار با اینترنت را به خوبی بلد نیستند اما تحت تبلیغات منفی دوستان به عضویت این فضای مجازی در می‌آیند و به دلیل اطلاعات ناکافی از این فضا و نحوه استفاده صحیح از این محیط وارد مسائل حاشیه‌ای شده و این نیز نتیجه‌ای جز به وجود آمدن برخی بی‌بند و باری‌ها ندارد.

این کارشناس فضای مجازی ابراز داشت: این مشکلات بیان شده مختص کشور ما نیست و این مسائل در سایر کشور ها با عقاید مختلف  نیز دردسر‌ساز شده است به طوری که روزنامه دیلی میل در بررسی 5 هزار دادخواست طلاق دو سال پیش در انگلیس بیش از 33 درصد عامل طلاق‌ها را فیس‌بوک اعلام کرده بود.

بر همگان مبرهن است امروزه وجود شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک، تویتر و گوگل پلاس به قسمتی جدایی‌ناپذیر از زندگی بسیاری از مردم ما تبدیل شده است که علاوه بر وجود فواید عارضه‌های بسیار جبران‌ناپذیری را به دنبال دارد

وی گفت: مسئولان رسانه‌ای کشور باید با ارزش دادن به کارهای فرهنگی طبق خواست جوانان می‌تواند در جلوگیری از این مشکلات موثر واقع شود.

اسدی خاطرنشان کرد: متاسفانه خلأ برخی موضوعات در سرگرمی جوانان ما احساس می‌شود به طوری که ما می‌توانیم با ایجاد مشغله‌ها و موضوعاتی متنوع در قالب فرهنگ و دین جوانان را از ورود به شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس‌بوک و در نتیجه روی آوردن به مسائل و فحشای موجود در این سایت‌ها دور کنیم.

آنچه که معلوم است و از سخنان کارشناسان استنباط می‌شود، رواج بیش از پیش شبکه‌های اجتماعی در بین جوانان و تبدیل شدن آن به عنوان یک تفریح در حالی است که هیچگونه عامل باز‌دارنده‌ای در برابر آن نداریم و تنها فرهنگ‌سازی و مدیریت می‌تواند برای رو به رو شدن با آن مفید واقع شود.

بخش ارتباطات تبیان


منبع: فارس