تبیان، دستیار زندگی
اگر شما هم جزو افرادی هستید که حتی در طول دوران بارداری دوست دارید که کار خود را دنبال کنید باید به شما مواردی را متذکر شویم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

برای اونایی که دارن مامان می‌شن!


اگر شما هم جزو افرادی هستید که حتی در طول دوران بارداری دوست دارید که کار خود را دنبال کنید باید به شما مواردی را متذکر شویم.

مادر شدن

باید بدانید که در صورت کارکردن در این دوران درگیری ها و مشکلات زیادی برای شما پیش خواهد آمد. عواملی باعث می شود که این دوران به شما سخت بگذرد.

دلیل آنکه بدن شما به نسبت ماه های دیگر احتیاج به آرامش و استراحت بیشتر می دارد آن است که در طول 9 ماه بدن شما بدون هیچ استراحتی باید برای رشد و پرورش نوزادتان درون شکم فعالیت داشته باشد.

عواملی که باعث می شود تا شما نیازمند استراحت بیشتری باشید آن است که در این زمان شما احساس خستگی، حالت تهوع، کمردرد و ورم اندام های پایینی مثل پا دارید و برای جلوگیری از بروز چنین حالت هایی می توانید بعضی از کارهای زیر را انجام دهید. سالم ماندن و بی خطر گذراندن این دوران نیازمند دانستن بعضی از موارد است که به شما کمک خواهد کرد که این دوران را بدون انواع مختلف گرفتاری ها طی کنید.

تهوع و استفراغ؛ مشکل شایع دوران بارداری

تهوع و استفراغ مشکلی شایع در دوران بارداری است که در هر ساعتی از شبانه روز ممکن است خانم باردار را درگیر کند. مشخص است که هیچ فردی دوست ندارد چنین وضعیتی را در محل کارش تجربه نماید.

بنابراین برای کاهش این حالت ها:

** از عواملی که باعث ایجاد تهوع می شود، پرهیز کنید. شاید نوشیدن یک لیوان قهوه هنگام صبح یا بوی غذاهایی که برای ناهار گرم می شود، قبل از دوران بارداری برای شما طبیعی بوده و ناراحت تان نمی کرده است. اما در این دوران همین موارد به ظاهر ساده می تواند سبب حالت تهوع و استفراغ شود. پس تا جایی که ممکن است مراقب این موارد باشید.

**بهتر است برای برطرف شدن این حالت از مواد غذایی خاصی که به کاهش علائم کمک می کند، مانند زنجبیل یا چای زنجبیلی بیشتر استفاده کنید. همچنین باید به مقدار کافی مایعات بنوشید. بنابراین بهترین کار این است که یک بطری آب روی میز کار خود بگذارید و در طول روز جرعه جرعه از آن بنوشید.

احساس راحتی داشته باشید

برای پرورش دادن فرزندتان شما فعالیت های مختلفی از قبیل نشستن، سرپا بودن، خم و راست شدن انجام خواهید داد. پس برای آمادگی خودتان، قبل از این دوران سعی کنید که ساعت هایی را در طول روز برای کشش عضلات مخصوصا در ناحیه پا بگذارید. نشستن؛ اگر شما در اداره کار می کنید بسیار مهم است که نوع صندلی شما به چه صورت باشد. وزن شما و نوع اندامتان نشان می دهد که صندلی شما باید به چه صورت باشد تا روی اندام شما تاثیر منفی نگذارد. ارتفاع و کج بودن صندلی مهمترین مسئله است.

نوع گذاشتن آرنج دست شما و تکیه گاه صندلی تان شما را در نشستن طولانی مدت در محل کارتان یاری خواهد کرد. اگر صندلی محل کارتان این ویژگی ها را نداشته باشد باید خودتان دست به کار شوید. از یک کوسن کوچک در پشت کمرتان استفاده کنید تا کمرتان مشکلی نداشته باشد. برای پاهایتان از صندلی چوبی کوچکی استفاده کنید تا از ایجاد ورم جلوگیری شود و کمرتان راحت تر باشد.

برنامه های ورزشی را نادیده نگیرید. هر چند که بسیاری از خانم ها پس از گذراندن یک روز پرکار تمایلی به ورزش کردن ندارند، اما باید به این نکته توجه داشته باشید که ورزش می تواند سطح انرژی شما را افزایش دهد؛ بخصوص اگر تمام مدت روز را پشت میز نشسته باشید. اگر ممكن است نرمش های مربوط به گردن و شانه را حین نشستن انجام دهید

با خستگی مقابله کنید

بدن شما در این دوران به نسبت گذشته تفاوتی اساسی پیدا کرده است و به همین دلیل احساس خستگی نباید چیزی عجیب و دور از انتظار باشد. اما به طور حتم در طول روز هم نمی توان به راحتی استراحت کرد تا این حس ناخوشایند برطرف شود.

پس بهتر است به شیوه هایی دیگر این حس را کنترل کنید:

**مواد غذایی سرشار از آهن و پروتئین مصرف کنید. خستگی می تواند نشانه کم خونی فقر آهن باشد که با تغییر رژیم غذایی برطرف می شود. بنابراین بهتر است در رژیم غذایی خود از گوشت قرمز، گوشت مرغ، غذاهای دریایی و سبزیجات برگ دار سبز رنگ استفاده کنید.

** بین کارها کمی به خودتان استراحت دهید. به عنوان مثال اگر میان کارها چند دقیقه ای از جای خود بلند شوید و راه بروید نیرویی تازه می گیرید. همچنین اگر شرایط و محیط کار اجازه می دهد، خوب است چند دقیقه ای چراغ ها را خاموش کنید، چشمانتان را ببندید و پاهایتان را روی سطحی بلند بگذارید تا حال بهتری پیدا کنید.

**فعالیت های روزمره را کاهش دهید. پس از گذراندن یک روز سخت کاری استراحت کردن خیلی دلنشین است. بنابراین بهتر است از فردی دیگر برای خرید کردن کمک بخواهید و در صورت امکان شخصی را نیز برای نظافت منزل استخدام کنید تا کارها و وظایف شما در خانه کمتر شود.

**برنامه های ورزشی را نادیده نگیرید. هر چند که بسیاری از خانم ها پس از گذراندن یک روز پرکار تمایلی به ورزش کردن ندارند، اما باید به این نکته توجه داشته باشید که ورزش می تواند سطح انرژی شما را افزایش دهد؛ بخصوص اگر تمام مدت روز را پشت میز نشسته باشید. اگر ممكن است نرمش های مربوط به گردن و شانه را حین نشستن انجام دهید.

البته برای شروع یا ادامه دادن هر ورزشی ابتدا باید نظر پزشک خود را بپرسید و از بی ضرر بودن آن مطمئن شوید.

** طوری برنامه ریزی کنید که هر شب 7 تا 9 ساعت بخوابید. هنگام خواب می توانید یک بالش کوچک میان پاهای خود و یکی زیر شکم تان قرار دهید تا راحت تر باشید.

زنان شاغل باردار

در محیط کار باید راحت باشید

با گذر روزها و پیشرفت ماه های بارداری، فعالیت های ساده ای مانند نشستن و ایستادن هم ناراحت کننده می شود. اما اگر دائم به حالت نشسته نباشید و هرچند دقیقه از جای خود بلند شوید، وضعیت بهتر می شود.

همچنین بهتر است هنگام نشستن صندلی خود را طوری تنظیم کنید که دست ها، پاها و کمرتان در وضعیتی مناسب قرار گیرند، اما اگر صندلی شما قابل تنظیم نیست، می توانید از یک بالش کوچک یا کوسن کمک بگیرید تا کمرتان در بهترین وضعیت قرار گیرد. هنگامی که ایستاده اید نیز مراقب باشید؛ چون ایستادن طولانی مدت علاوه بر فشار وارد کردن بر کمر، می تواند منجر به درد و سرگیجه شود. در شرایطی که ناچار هستید مدت زمان زیادی بایستید نیز بهتر است یکی از پاها را روی یک زیرپایی یا چهارپایه کوتاه قرار دهید. استفاده از انواع خاصی از جوراب ها نیز به شما در این امر یاری خواهد رساند. پوشیدن کفش های راحتی در گذراندن ساعت های طولانی کمک خواهد کرد.

استرس کار را کنترل کنید

اگر در محیط کار خود استرس زیادی داشته باشید، به طور حتم انرژی شما برای مراقبت از خود و کودکتان کاهش می یابد. پس بهتر است استرس خود را کاهش دهید:

می توانید برای کنترل استرس فهرستی از کارهای روزانه را به ترتیب اولویت شان تهیه کنید؛ شاید برخی از این کارها را بتوان حذف کرد یا به فرد دیگری سپرد.

** درباره نگرانی هایتان با دوست، همکار یا همسر خود صحبت یا سعی کنید به شیوه های مختلفی مانند تنفس آرام و عمیق خودتان را آرام کنید.

در شرایط کاری خاص بیشتر مراقب باشید

برخی از مشاغل برای خانم های باردار خطرناک تر است و می تواند عوارض زیادی در دوران بارداری ایجاد کند؛ به خصوص در شرایطی که احتمال زایمان زودرس نیز بیشتر است.

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و مضر، ساعت های کاری زیاد، ایستادن برای مدتی طولانی، بلند کردن اجسام سنگین، سر و صدای بیش از حد، استرس زیاد و سرمای بیش از حد محیط کار از جمله شرایطی است که احتمال ایجاد عوارض را افزایش می دهد.

علاوه بر این، فعالیت هایی که به چابکی و تعادل نیاز دارد، نیز ممکن است در این دوران دشوارتر از قبل انجام شود یا حتی نتیجه دلخواه را نداشته باشد؛ پس باید در این شرایط بیشتر دقت کنید. در نهایت اگر شما هم نگران این مسائل هستید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و برای کاهش عوارض از او مشورت بخواهید.

فرآوری: نسرین صفری

بخش خانواده ایرانی تبیان


منبع: جام جم آنلاین/مامان سایت/ایران سلامت

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.