تبیان، دستیار زندگی
اگر از آن دست دوستدار‌ان طبیعت هستید که زیر تیغ آفتاب تابستان بیشتر مایلید به دیدن یخچال پر از بستنی بقالی سر کوچه بروید تا اینکه در مسافرت شرشر عرق بریزید ما برای تغییر نظر شما خنکای غار زینگان را پیشنهاد می‌کنیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

در خنکای غار زینگان
غار زینگان


اگر از آن دست دوستدار‌ان طبیعت هستید که زیر تیغ آفتاب تابستان بیشتر مایلید به دیدن یخچال پر از بستنی بقالی سر کوچه بروید تا اینکه در مسافرت شرشر عرق بریزید ما برای تغییر نظر شما بهره‌مندی از خنکای غارگردی و مشاهده دره‌های سبز مناطق کوهستانی کشور را پیشنهاد می‌کنیم.

در این میان غار زینگان ایلام یکی از گزینه‌هایی است که نباید آن‌را زیاد در فهرست بلند‌بالای ندیده‌های ایران‌زمین منتظر نگه‌داشت. این غار در بخش صالح‌آباد از توابع مهران در استان ایلام قرار دارد و در وصف خنک بودن هوای آن همین بس که مردم محلی آن‌را به غار بهشت می‌شناسند، زیرا اختلاف دمای داخل غار با بخش بیرون از آن به بیش از 20درجه سانتیگراد می‌رسد.

در همان ابتدای ورود به این منطقه و در ورودی تنگه‌ای که امتدادش به غار می‌رسد آبچک‌هایی که از بالای کوه‌ها نشات می‌گیرند هیچ رهگذری را از نوازش خود بی‌نصیب نمی‌گذارند. همچنین این غار طبیعی روباز دارای صدها متر طول، آب فراوان، دهلیزهای آبگیر و قندیل‌های گوناگونی است و سرخس‌ها، جلبک‌ها، گل‌ها و گیاهان، رنگ‌سنگ‌ها و پیچ‌و‌خم غار گویی نقاشی طبیعی است که چشم‌ها را به مشاهده زیبایی فرامی‌خواند.

غار زینگان

از سوی دیگر به یاد داشته باشید که غار یاد‌شده در منطقه ایلام که به عروس‌زاگرس معروف است قرار دارد. بنابراین پس یا پیش از بازدید از این غار می‌توانید بازدیدی از دره‌های شگفت، رودها و آبشارها، غارهای بی‌مانند و پر‌تعداد، کوه‌های سر به فلک کشیده، اقلیم‌های گوناگون آب‌و‌هوایی و فرهنگ جذاب خود ایلام داشته باشید. از سوی دیگر هر چند مسیر رسیدن به غار فراز و نشیب‌های خاص خود را دارد، نشانی‌اش سر‌راست است.

زینگ به معنای زنده بودن یک شخص است و الف و نون جمع مثنای عربی برای دو نفر است و این شاید به عرض غار اشاره داشته باشد که در بخش هایی تنگ و تنها مناسب عبور یکی دو نفر است.

غار زینگان

معروف به غار بهشت

برای رسیدن به این غار باید از از شهر ایلام به طرف صالح آباد واقع در 52 كیلومتری غرب ایلام سفر کنید. این غار در صالح آباد كاملا شناخته شده است و تابلویی در نزدیكی امامزاده علی صالح مسیر را نشان می دهد.

از درون صالح آباد تا ورودی غار زینگان حدود 5 كیلومتر جاده نه چندان مناسب وجود دارد كه تقریبا تمام مسیر جاده دسترسی به غار از داخل آب رودخانه می گذرد. و این خود به نوعی می‌تواند جالب و دیدنی باشد. شناخته شده بودن این غار در منطقه نكته جالبی است كه خوشبختانه با وجود استفاده از این غار به عنوان تفرجگاه هنوز بكر بودن آن احساس می شود. كه البته امیدواریم ادامه داشته باشد.

این غار در منطقه ایلام که به عروس‌زاگرس معروف است قرار دارد. بنابراین پس یا پیش از بازدید از این غار می‌توانید بازدیدی از دره‌های شگفت، رودها و آبشارها، غارهای بی‌مانند و پر‌تعداد، کوه‌های سر به فلک کشیده، اقلیم‌های گوناگون آب‌و‌هوایی و فرهنگ جذاب خود ایلام داشته باشید

درون غار و در تمام طول مسیر آب زلالی جاری است و در بیشتر قسمت ها باید از درون آب عبور كنی كه در طول غار تماما از بالا آب بر روی سر و صورت شما فرود خواهد آمد. توصیه می شود برای پیمایش مسیر درون غار حتما از صندل استفاده شود.

طول غار زینگان حدودا 5 الی6 كیلومتر است هوای درون غار بسیار خنك و مطبوع است و به همین دلیل به آن غار بهشت هم می گویند.

غار زینگان

بهترین زمان برای پیمایش غار زینگان بهار و تابستان است. آب‌چك‌های طبیعی در طول غار طراوت خاصی بخشیده است. علت اینكه غار زینگان در فصل تابسان طراوت و شادابی خاصی را دارد این است كه با توجه به گرمسیر بودن منطقه صالح آباد و گرمای بیش از حد در فصل تابستان و قرار داشتن این چنین جای خنك در دل آن گرما بسیار جالب و دیدنی خواهد بود.

فراوری: الهام مرادی

بخش گردشگری تبیان


منبع: ایران را بگردیم، همشهری