تبیان، دستیار زندگی

با سرطان دهانه رحم می‌توان بچه‌دار شد؟

با وجود آن که برخی زنان پس از ابتلا به سرطان دهانه رحم، دیگر نمی‌توانند بچه دار شوند، اما ممکن است فرد مبتلا به این سرطان پس از درمان، هنوز قدرت باروری و یا بچه دار شدن را داشته باشد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زهره لطیفی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سرطان دهانه رحم


سرطان دهانه رحم یکی از شایع ترین سرطان‌ها در میان خانم‌ها می‌باشد. این سرطان معمولا پس از یائسگی رخ می‌‌‌‌‌‌‌‌دهد، ولی ممکن است در شروع یائسگی نیز اتفاق بیفتد.

 

اگر خانمی هر کدام از نشانه‌‌‌‌‌‌‌‌های زیر را داشت، باید به پزشک مراجعه کند:

- خونریزی بی‎دلیل از واژن (مهبل)

- ترشحات مداوم واژن

- درد و خونریزی پس از نزدیکی با همسر

- درد شکم

- نشت مدفوع و ادرار از راه مهبل

- بی‌اشتهایی و کاهش وزن

- کم‌خونی

 

با وجود آن که برخی زنان پس از ابتلا به سرطان دهانه رحم، دیگر نمی توانند بچه دار شوند، اما ممکن است فرد مبتلا به این سرطان پس از درمان، هنوز قدرت باروری و یا بچه دار شدن را داشته باشد.

 

توصیه‌ها

1- تشخیص زودهنگام بیماری: یکی از نکات مهمی که بانوان بالای 40 سال باید از آن آگاه باشند، انجام معاینات دوره ای و آزمایش پاپ اسمیر می‌باشد. انجام منظم این آزمایشات تحت نظر پزشک متخصص زنان، ابتلا به سرطان دهانه رحم را در مراحل اولیه مشخص کرده و سبب می شود تا سرطان در همان مراحل ابتدایی با راهکارهای درمانی رفع شود.

 

اما اگر تشخیص به موقع انجام نگیرد، این سرطان به بافت های اطراف پخش می شود و درمان آن نیازمند راهکارهای پیشرفته تر مثل هیسترکتومی یا برداشتن رحم می‌باشد که در این صورت فرزنددار شدن برای یک خانم غیرممکن می شود.

اگر پیشرفت سرطان دهانه رحم زیاد باشد و فرد مجبور به انجام عمل جراحی روی رحم خود شود، ممکن است شانس کمی برای باردار شدن داشته باشد

 

2- در نظر داشتن بهترین زمان باردار شدن: اگر قصد باردار شدن پس از دوره بهبودی از این سرطان را دارید، زمانی را برای این کار انتخاب کنید که حد قابل قبولی سرطان را تحت کنترل خود در آورده باشید. بعد از دوره درمان، باید به بدن خود استراحت دهید تا نیروی از دست رفته اش را بازیابی  کند و بهبودی نسبی را پس از سرطان تجربه کند.

 

پس اگر قصد بچه دار شدن دارید، پس از مدتی استراحت از درمان سرطان، می توانید نسبت به بارداری اقدام کنید. لازم به ذکر است که حتما باید قبل از بارداری با پزشک خود مشورت کنید و ازمایش های لازم را انجام دهید، زیرا شرایط شما حساس تر از افراد عادی است.

 

3- استفاده از داروهای افزایش دهنده قدرت باروری: گاهی اوقات مشاهده می شود که فردی پس از پشت سر گذاشتن سرطان دهانه رحم، خواهان باردار شدن است، اما به دلیل کاهش هورمون های طبیعی بدن او، باردار شدن به تاخیر می افتد.

بنابراین ضروری است که با مراجعه به پزشک زنان و زایمان، از داروهای افزایش دهنده قدرت باروری و هورمون درمانی برای این منظور استفاده کنید. این داروها ممکن است به شکل تزریقی و یا خوراکی دریافت شوند.

 

4- پس از ابتلا به سرطان دهانه رحم، شانس کمی برای باردار شدن دارید: اگر پیشرفت سرطان دهانه رحم زیاد باشد و فرد مجبور به انجام عمل جراحی روی رحم خود شود، ممکن است شانس کمی برای باردار شدن داشته باشد.

حتی اگر فردی با این ویژگی باردار شود، ممکن است دچار زایمان زودرس شود و شانس به دنیا آمدن نوزاد نارس برای او زیاد است، زیرا دهانه رحم او طی عمل جراحی، حالت طبیعی خود را از دست می دهد و حتی ممکن است پس از بارداری جنین او سقط شود.

بنابراین اگر هر گونه عمل جراحی بر روی رحم خود انجام داده اید و قصد باردار شدن دارید، حتما قبل از بارداری با پزشک متخصص زنان مشورت کنید.

 

5- توانایی یک خانم برای باردار شدن پس از سرطان دهانه رحم، به شدت و مرحله سرطان او بستگی دارد.

 

اگر سرطان رحم دارید و می خواهید باردار شوید، به نکات زیر توجه کنید:

- با پزشک خود درباره بارداری موفقیت آمیز و به دنیا آوردن فرزند سالم مشورت کنید. انتظار می رود پزشک با در نظر گرفتن تمام شرایط شما، درباره بارداری موفقیت آمیز و یا غیر موفق نظر علمی بدهد.

 

- اگر به دلیل مشکلات رحم قادر به باردار شدن نیستید و از طرفی تمایل به فرزند دار شدن دارید، درباره فرزند دار شدن از طریق استفاده از رحم جایگزین با پزشک خود مشورت کنید.

سرطان دهانه رحم معمولا در سنین بالاتر از چهل سالگی در بانوان شایع می‌باشد

 

اگر امکان اهدای تخمک و اسپرم توسط شما و همسرتان وجود داشته باشد، نسبت به اهدای ان اقدام و در اولین فرصت، نسبت به پیدا کردن رحم جایگزین اقدام کنید.

 

- با پزشک خود درباره افزایش قدرت باروری صحبت کنید تا اگر رحم سالم است و تنها سطح هورمون ها پایین می‌باشد، نسبت به بازگرداندن قدرت باروری شما به حالت طبیعی اقدامات لازم انجام گیرد.

 

- انجام بیوپسی (نمونه برداری از بافت رحم) به عنوان یکی از راهکارهای درمانی و تشخیص سرطان دهانه رحم، تاثیر منفی روی بارداری فرد ندارد، اما فرد را در معرض افزایش خطر سقط جنین قرار می دهد.

 

- سرطان دهانه رحم معمولا در سنین بالاتر از چهل سالگی در بانوان شایع می‌باشد. از طرفی هم با بالا رفتن سن، قدرت باروری خانم‌ها کم شده و احتمال به دنیا آمدن نوزاد سالم کاهش پیدا می کند.

 

بنابراین به این دسته از خانم‌ها توصیه نمی شود که برای باردار شدن اقدام کنند و اگر اصراری بر این قضیه دارند باید قبل از بارداری و حین بارداری، تحت نظر و مراقبت مستقیم پزشک زنان قرار داشته باشند.


مطالب مرتبط:

سرطان دهانه رحم در زنان

تست سرطان دهانه رحم یا پاپ اسمیر چیست؟

سرطان دهانه رحم

4 نوع سرطان شایع در زنان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.