تبیان، دستیار زندگی
بسیاری از اختراعات بشر ناشی از نیازهایی بوده است که بشر در طول تاریخ حس کرده و یا آرزو کرده است که ای کاش وسیله‌ای بود که زندگی را آسان‌تر کند و این شروع یک ایده و نهایتا عملی کردن آن ایده می‌شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تازه‌هایی از دنیای دانش و فناوری


بسیاری از اختراعات بشر ناشی از نیازهایی بوده است که بشر در طول تاریخ حس کرده و یا آرزو کرده است که ای کاش وسیله‌ای بود که زندگی را آسان‌تر کند و این شروع یک ایده و نهایتا عملی کردن آن ایده می‌شد.

نخستین صفحه لمسی دنیا که کاربر خود را شناسایی می‌کند

نخستین صفحه لمسی دنیا که کاربر خود را شناسایی می‌کند

این فناوری می تواند راه جدیدی برای تعامل امن با رایانه ها در اماکن عمومی تلقی شود.

کریستین هولز از موسسه هاسو پلاتنر در پوتسدام آلمان گفت: نمایشگرها نمی توانند اثر انگشت را اسکن کند و حسگرهای اثر انگشت نمی توانند تصویر نشان دهند، آنچه ما اختراع کردیم هر دو کار را انجام می دهد.

هولز و همکارش پاتریک بودیش این نمایشگر را برای غلبه بر یکی از مشکلات نمایشگران امروز ساخته اند. مشکل نمایشگران امروز این است که می توانند نور ساطع کنند اما فاقد توانایی حس آن است. این نقص تشخیص کاربر را برای صفحه نمایش غیر ممکن می ساخت، مگر این که یک حسگر دیگر درکنار صفحه نمایش تعبیه شده باشد.

محققان نمونه اولیه این دستگاه را با استفاده از یک صفحه نمایش شیشه ای ساخته اند که از میلیونها فیبر نوری به ارتفاع 3 میلیمتر تشکیل شده است که به طوری عموری در یک صفحه مسطح به هم متصل شده اند.

هرکدام از لوله های فیبری اشعه هایی از نور مرئی ساطع می کند که از یک پروژکتور تصویری حاصل شده که زیر شیشه کار گذاشته شده است. در همین میان نور مادون قرمز از یک منبع متصل به این پروژکتور اثر انگشت را اسکن کرده و آن را به یک دوربین مادون قرمز ارسال می کند.

آزمایشهای اولیه بسیار ترغیب کننده بود، به طوری که هولز گفت: صحت تشخیص اثر انگشت این صفحه نمایش به اندازه استانداردهای پلیس است.

محققان این پروژه اکنون روی یک صفحه نمایشی کار می کنند که به پروژکتور نیاز ندارد.

کریستین هولز از موسسه هاسو پلاتنر در پوتسدام آلمان گفت: نمایشگرها نمی توانند اثر انگشت را اسکن کند و حسگرهای اثر انگشت نمی توانند تصویر نشان دهند، آنچه ما اختراع کردیم هر دو کار را انجام می دهد

آنها افرادی را تصور کردند که در یک رستوران برای نوشیدن قهوه نشسته اند و می توانند به جای لپ تاپ و رایانه شخصی روی صفحه های تعاملی بزرگ روی میز، کارهای خود را انجام دهند. یا مشتریان بانک که مدارک الکترونیک خود را از طریق یکی از این صفحات به کارمند بانک ارائه می کنند.

*****

فوتبالیستها از عرق خود آب آشامیدنی می گیرند

فوتبالیستها از عرق خود آب آشامیدنی می گیرند

یک گروه از مهندسان سوئدی دستگاهی ساخته اند که عرق لباس های ورزشی را به آب آشامیدنی تبدیل می کند.

"استفان رونگه" مدیر بخش خلاقیت سازمان Deportivo که یک موسسه تبلیغاتی است گفت:

هدف ما از ساخت این دستگاه برجسته سازی کمبود آب قابل شرب در برخی از مناطق جهان است.

صندوق حمایت از کودکان ملل متحد ( یونیسف) و شرکت Deportivo قصد دارند این دستگاه را در جام فوتبال Gotha در هفته جاری عرضه کنند. قرار است فوتبالیست ها با این دستگاه پس از پایان بازی از لباس های عرق کرده خود آب آشامیدنی بگیرند.

این دستگاه توسط آندریاس همر ساخته شده و نام آن دستگاه عرق است. برای گرفتن آب از عرق لباسها در قسمت خشک کن دستگاه قرار داده می شود.

چرخش سریع این دستگاه موجب می شود، عرق از لباس جدا شده، سپس گرما می بیند و در معرض نور فرابنفش قرار می گیرد و سپس با استفاده از فیلترهای بسیار پیشرفته ای نمک و باکتری ها از آن جدا می شود. در مرحله بعدی برای جدا سازی رشته های لباس از آن، آب از یک فیلتر قهوه نیز گذرانده می شود.

*****

دست مصنوعی که اشیا را جا به جا می کند

دانشمندان یک دست مصنوعی با استفاده از مواد نرم و قابل انعطاف ساخته‌اند که به خوبی می‌تواند اشیا را بردارد و جابه جا کند.

تا چندی پیش دست های مصنوعی نرم و منعطفی که توسط روبات کار می کند تنها در فیلم های علمی - تخیلی دیده می شد ولی امروز دانشمندان آلمانی این رویا را به واقعیت تبدیل کردند و این دست مصنوعی را ساخته اند.

انگشتان این دست مصنوعی از موادی مثل لاستیک و سیلیکون ساخته شده که به وسیله هوای فشرده شکل مناسب به خود می گیرند.

دست مصنوعی که اشیا را جا به جا می کند

استفاده از این مواد به انگشتان این دست مصنوعی توانایی های ویژه ای بخشیده که با انواع دیگر دست های مصنوعی که معمولا از قطعات مکانیکی ساخته می شوند کاملا متفاوت است.

این دست مصنوعی جدید در جریان کنفرانس علوم روبات در شهر برلین رونمایی شد و یکی از اعضای هیات علمی قابلیت های آن را به نمایش گذاشت.

این دست مصنوعی متناسب با اندازه و شکل اشیایی که قرار است بردارد ، تغییر شکل می دهد.

به گفته یک از اعضای گروه مخترعان، این دست مصنوعی به گیرنده های حسی نیاز ندارد و می تواند تقریبا هر گونه شیئ  را از یک مداد و عینک گرفته تا یک بطری را بلند کند.

علاوه بر این به خاطر نرم بودن پوسته آن اشیایی که توسط این دست مصنوعی لمس می شوند آسیب نخواهند دید. در عین حال جنس این مواد طوری است که از حرارت آسیب نمی بیند.

این گروه پژوهشی از دانشگاه برلین یک راهنمای کامل از اطلاعات مربوط به این دست مصنوعی را روی شبکه اینترنت منتشر کرده اند تا روبات سازان تازه کار بتوانند با استفاده از این اطلاعات ساخت چنین وسیله ای را آزمایش کند.

فرآوری: راضیه کتابچی

بخش دانش و زندگی تبیان


منبع: مهر، جام جم آنلاین