تبیان، دستیار زندگی
برنامه تلویزیونی «هفت» با برخورداری بیشتر از صراحت و جذابیت و عبور از برزخ ارتباط معقول با سینما و اهالی آن می تواند رضایت مخاطبان را جلب كند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

«هفت» در برزخ


برنامه تلویزیونی «هفت» با برخورداری بیشتر از صراحت و جذابیت و عبور از برزخ ارتباط معقول با سینما و اهالی آن می تواند رضایت مخاطبان را جلب كند.

برنامه هفت

بیش از یكسال از تغییر و تحول دست اندركاران برنامه تلویزیونی هفت و جایگزین شدن «محمود گبرلو» بجای «فریدون جیرانی» به عنوان سردبیر و مجری این برنامه می گذرد و در مجموع این برنامه به رغم فراز و فرود هایی كه داشته توانسته به كار خود ادامه دهد.

در مدت یكسالی كه از پخش برنامه تلویزیونی هفت با عوامل جدید می گذرد انتقادات درست و گاه بهانه جویانه ای از برنامه هفت مطرح شده و هر طیف و گروهی از نگاه خود به نقد برنامه تلویزیونی هفت پرداخته است.

حضور گبرلو به عنوان مجری در قسمت های نخست این برنامه كه جمعه شب ها از شبكه سوم سیما پخش می شود با ایراداتی روبه رو بود اما رفته رفته این مشكلات رفع و تسلط وی در اجرا و اداره برنامه هفت بیشتر شد.

برنامه هفت در یكسال اخیر با مشكلات مختلفی روبه رو بوده اما به حتم یكی از اساسی ترین نقدهایی كه به این برنامه وارد است نحوه اداره و تركیب بخش نقد آثار سینمایی است.

حضور «مسعود فراستی» در این برنامه به واسطه صراحت و البته ادبیات منحصر به فرد این منتقد و نویسنده سینمایی به جذابیت های این برنامه افزوده بود اما با رفتن او و در عین حال حضور منتقدان مختلف و بی تجربه در این برنامه، سطح فنی نقد آثار سینمایی در آن كاهش یافت و این بخش به یكی از كسالت آور ترین آیتم های هفت تبدیل شد.

این مشكل تا مدتی ادامه یافت تا در نهایت با حضور برخی منتقدان صاحب نام سینما همچون جواد طوسی نقد آثار سینمایی در برنامه هفت رنگ و بویی جدی تر به خود گرفت و به نظر می رسد ادامه این روند و در عین حال صراحت منتقدان حاضر در آن، به ارتقای كیفیت برنامه هفت كمك خواهد كرد.

نكته دیگر آنكه در برنامه هفت با وجود گذشت بیش از یكسال از حضور عوامل جدید، نوعی محافظه كاری در دستور كار قرار دارد كه بخشی از این روند به واسطه خطوط قرمز مورد نظر مسوولان تلویزیون است.

به عبارتی دیگر، نبود صراحت در پرداخت به برخی مسایل روز سینما از جذابیت این برنامه كاسته و خواسته بخشی از اهالی سینما از قبال این محافظه كاری، در آن تامین نشده است.

خودداری گبرلو از ورود مستقیم به مسایل مختلف سینما به حتم از آسیب های جدی برنامه تلویزیونی هفت به شمار می رود و نمونه آنرا می توان در موضع این برنامه درباره اكران نشدن برخی فیلم ها در سینماهای حوزه هنری به وضوح مشاهده كرد.

حضور «مسعود فراستی» در این برنامه به واسطه صراحت و البته ادبیات منحصر به فرد این منتقد و نویسنده سینمایی به جذابیت های این برنامه افزوده بود اما با رفتن او و در عین حال حضور منتقدان مختلف و بی تجربه در این برنامه، سطح فنی نقد آثار سینمایی در آن كاهش یافت و این بخش به یكی از كسالت آور ترین آیتم های هفت تبدیل شد

هرچند گنجاندن برخی بخش ها همچون نقل قول ها و پشت صحنه فیلم های دیروز از بخش های قابل قبول برنامه تلویزیونی هفت محسوب شده و این برنامه نیازمند چنین بخش هایی بوده و به نظر می رسد می توان با افزودن برخی گفت وگو های تصویری قدیمی با كارگردانان فقید سینما و سینماگران پیشكسوت، بر جذابیت این برنامه افزود.

هفت در برگزاری میزگردهای مختلف با موضوع های متفاوت به رغم محافظه كاری های موجود، تا حدودی موفق و سطح كیفی برخی میزگردها قابل قبول و تخصصی بوده است.

به عقیده كارشناسان كمیت برنامه هفت در بخشی مهم لنگ می زند؛ این برنامه به رغم بهره گیری از بخش های متعدد تاكنون به ابعاد مختلف هنر هفتم همچون سینمای كوتاه، مستند و انیمیشن نپرداخته است.

بر این اساس سینما تنها محدود به حوزه آثار بلند نبوده و تمامی اركان هنر- صنعت تصویر را در بر می گیرد و هفت به عنوان برنامه ای كه داعیه پرداخت به مسایل سینما را دارد، می بایست این رویكرد را در حوزه رفتاری خود با سینما جای دهد.

این برنامه همچنین در هر هفته می تواند میزبان بازیگران،كارگردانان و نویسندگان جوان سینما باشد و به معرفی استعدادهای هنر هفتم در كشور به مخاطبان بپردازد و به حتم جای چنین بخشی در این برنامه خالی است.

به اعتقاد صاحب نظران،هفت همچنان با گذشت چند سال در مرحله آزمون و خطا قرار داشته و برای بالندگی نیازمند مشی بیطرفی اما بهره گیری از رویكرد تخصصی و مسوولانه نسبت به سینما و رویدادهای مرتبط است.

بخش سینما و تلویزیون تبیان


منبع:ایرنا