تبیان، دستیار زندگی
رئیس بنیاد شهید مصطفی چمران روز گذشته در نشست خبری بزرگداشت شهید مصطفی چمران گفت: وی به دلیل اهمیت دادن به ارزش‌های مکتبی و ایدئولوژی به یک شخصیت فراملی و فرازمینی تبدیل شده بود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شخصیتی فراملی


رئیس بنیاد شهید مصطفی چمران  در نشست خبری بزرگداشت شهید مصطفی چمران گفت: وی به دلیل اهمیت دادن به ارزش‌های مکتبی و ایدئولوژی به یک شخصیت فراملی و فرازمینی تبدیل شده بود.

شهید چمران

نشست خبری مراسم بزرگداشت شهید مصطفی چمران سه‌شنبه، 28 خردادماه با حضور مهدی چمران، رئیس بنیاد شهید چمران در محل این بنیاد برگزار شد.

مهدی چمران، رئیس بنیاد شهید چمران در جمع اصحاب رسانه و خبرنگاران با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: انقلاب اسلامی ما، انقلاب ارزش‌ها بود که بالاترین ارزش‌ها، ارزش‌های مکتبی و ایدئولوژی ما است و کسانی که در این مکتب تلاش کرده و در این راه به شهادت می‌رسند، انسان‌های ارزشمندی هستند.

وی یکی از ارزش‌های والای تاریخ کشور را هشت سال دفاع مقدس نامید و افزود: آن سال‌ها نمونه کامل و بی‌نظیری از ایثار و شهادت در تاریخ کشور ما است. حتی برای افرادی که جنبه ایدئولوژیک و تفکر مکتبی ارزش‌ها برایشان مطرح نیست و نگاه ملی‌گرایانه به کشور ندارند، قاعدتاً می‌توان گفت، بزرگ‌ترین فراز تاریخی کشور ما موضوع دفاع مقدس است که علیه استکبار جهانی و یک اتحاد نانوشته‌ای که همه با هم علیه ملت ما انجام دادند و در این راستا تلاش کردند و جنگ را به ما تحمیل کنند. که متأسفانه خساراتی را برای کشور و ملت ما به بار آورند. ایثارگران از کیان کشور و مکتب خودشان و ملت ایران دفاع کردند و به لطف خدا به پیروزی رسیدند.

وی در ادامه عنوان کرد: بنابراین اگر بخواهیم در تاریخ کشورمان به بزرگ‌ترین اتفاق تاریخی اشاره و به آن ببالیم و افتخار کنیم بدون شک باید دفاع هشت ساله که یک مورد خاص و بزرگ در کشور ما بوده است را اشاره کرد.

اگر اعتقاد و وابستگی شدید شهید «مصطفی چمران» ، به ارزش‌های مکتبی اسلام نبود، مکاتبانی که دارای تبلیغات وسیع‌تری در دنیا هستند، نام او را در دنیا پرکرده بودند

رئیس شورای شهر تهران در ادامه افزود: ما در دوران دفاع مقدس شهیدان زیادی تقدیم اسلام و انقلابمان کردیم که وظیفه داریم راه و نام این حماسه‌سازان تاریخی را زنده نگه داریم و ادامه دهیم.

وی در ادامه گفت: شهید مصطفی چمران یکی از شهدای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی ما است که می‌توان بیان کرد که وی یک رزمنده بی‌نظیر و حتی فراتر از کشور ما بود و در هر نقطه‌ای که احساس می‌کرد دنیا از مکتب و تفکری تحت فشار است و یا بی‌گناهی تحت ظلم قرار می‌گرفت اگر می‌توانست قطعاً به او کمک می‌کرد و او را نجات می‌داد.

چمران اظهار داشت: اگر اعتقاد و وابستگی شدید شهید «مصطفی چمران» ، به ارزش‌های مکتبی اسلام نبود، مکاتبانی که دارای تبلیغات وسیع‌تری در دنیا هستند، نام او را در دنیا پرکرده بودند و شاهد این موضوع هستیم که افرادی که با شهید «مصطفی چمران»، قابل قیاس نیستند به وسیله همین مکاتبان، قهرمانان ملی و فراملی در کشورهای مختلف آن هم با ایدئولوژی‌های مادی مطرح شده‌اند.

چمران در ادامه به توضیح مختصری از زندگی شهید مصطفی چمران پرداخت و اشاره کرد: شهید مصطفی چمران، دانش آموز دبستان «انتصاریه» ، در محله پامنار تهران، دبیرستان «دارالفنون»، و «البرز»، و بعد دانشکده فنی « دانشگاه تهران» که در همه مقاطع تحصیلی به عنوان یک دانش آموز ممتاز شناخته می‌شد مشغول تحصیل بود و با استفاده از بورسیه دولتی به دانشگاه «تگزاس»، آمریکا رفت و بعد از دریافت مدرک فوق لیسانس از این دانشگاه به مهم‌ترین و برجسته‌ترین دانشگاه‌های آمریکا یعنی دانشگاه «برکلی»، در کالیفرنیا راه یافت و در آنجا مدرک «دکترای فیزیک هسته‌ای»، خود را دریافت کرد و از اولین افراد ایرانی در آن زمان بود که موفق شد با بالاترین نمره و جایگاه این مدرک را کسب کند و در یکی از مراکز تحقیقاتی در آمریکا که برای «ناسا» فعالیت داشتند مشغول به کار می‌شود و جهشی در زمینه‌های علمی به وجود می‌آورد که در آن زمان کم‌نظیر و انگشت‌شمار بوده است.

شهید مصطفی چمران از زمین خاکی رخت بر بست و به ملکوت اعلاء پیوست و خطاب به همه آحاد ملت فرمودند: مثل شهید «چمران» ، زندگی کنید و همانند آن بمیرید

وی با اشاره به موضوع «ملی شدن صنعت نفت» ، ادامه داد: شهید «چمران»، در موضوع «ملی شدن صنعت نفت»، بسیار فعال بود و در این زمینه کارهای بسیار ارزشمند و تأثیرگذاری را به ارمغان آورد، و در مبارزات کودتای ننگین «28 مرداد»، علیه رژیم شاه در«دانشگاه تهران»، شرکت داشت که حتی در زمانی که در آمریکا اقامت داشت به ادامه مبارزات خود علیه رژیم طاغوتی می‌پرداخت.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: شهید «مصطفی چمران» ، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که وارد ایران شد در کشور به فعالیت‌های «سیاسی»، «فرهنگی» و «روشنگری‌های موضوع فلسطین و لبنان» پرداخت و سپس به معاونت «نخست وزیر در امور انقلاب»، بعد به «وزارت دفاع»، «نمایندگی مردم تهران» در مجلس شورای اسلامی که همزمان با آن به نمایندگی حضرت «امام خمینی (ره)» در «شورای عالی دفاع» منصوب شد که حماسه‌های فراوانی از جمله حوادث «کردستان» و «پاوه» را در همین مدت کوتاه به وجود آورد.

مهدی چمران ادامه داد: شهید «مصطفی چمران» ، بلافاصله بعد از آغاز جنگ تحمیلی به همراه حضرت «امام خامنه‌ای» عازم خوزستان شدند و ستاد جنگ‌های نامنظم را تشکیل دادند که با فداکاری رزمندگان در این ستاد باعث عقب‌نشینی عراقی‌ها در جنگ می‌شوند که نتیجه آن جلوگیری از خطر سقوط اهواز، خوزستان و چند شهر دیگر شد و سرانجام در تاریخ 31 خرداد 1360 شهید مصطفی چمران به مقام شهادت نائل می‌شود که به فرموده حضرت امام خمینی(ره) در باب شهادت مصطفی چمران که بیان فرمودند: «شهید مصطفی چمران از زمین خاکی رخت بر بست و به ملکوت اعلاء پیوست و خطاب به همه آحاد ملت فرمودند: مثل شهید «چمران»، زندگی کنید و همانند آن بمیرید.»

بخش فرهنگ پایداری تبیان


منبع: خبرگزاری ایکنا