تبیان، دستیار زندگی
حجت الاسلام حمید رسایی نماینده مجلس شورای اسلامی از تولید فیلم هایی همچون مارمولک با موضوع روحانیت انتقاد کرد و از عرضه آثاری همچون رسوایی تقدیر کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انتقاد از مارمولک ؛ تمجید رسوایی


حجت الاسلام حمید رسایی نماینده مجلس شورای اسلامی از تولید فیلم هایی همچون مارمولک با موضوع روحانیت انتقاد کرد و از عرضه آثاری همچون رسوایی تقدیر کرد.

روحانی در قاب سینما

نشست تخصصی همایش - جشنواره روحانی در قاب سینمابا موضوع روحانی، جوانی، سینما در سینما با حضور حجت الاسلام رسایی نماینده مجلس شورای اسلامی ، مسعود ده نمکی کارگردان و علی معلم کارشناس مجری در سالن شماره دو سینما فلسطین برگزار شد.

معلم در این نشست گفت: به طور طبیعی باید بین سینما و روحانیت پیوند زودتری برقرار می شد. در سینمای ایران بعد از رحلت امام خمینی (ره) چیز زیادی در مورد روحانیت گفته نشد و تاکنون حدود 5 فیلم داریم و قبل از انقلاب هم در دایی جان ناپلئون آخوند درباری داشتیم و فیلمفارسی زیاد به روحانیت نپرداخت.

وی یادآور شد: در مجموعه سلطان صاحبقران علی حاتمی هم روحانی می بینیم اما باید آخوند صمیمی مردم پسند با کسی که نقش عامل حاکمیت را دارد، جدا شود و احکام و تعریف آن برای سینماگران تبیین شود که متاسفانه احکام تصویری درستی نداشتیم و در فیلمهایمان روحانی را به صورت شعاری نمایش دادیم.

حجت الاسلام رسایی همچنین به کوتاهی سینمای ایران در نزدیک شدن به مقوله روحانیت اشاره کرد و گفت: از عمر صنعت سینما 100 سال می گذرد و روحانیت هم از یکهزار و 400 سال پیش وجود داشته و هر دو به عنوان یک ابزار هستند و سابقه این دو به اندازه هم نیست اما می توان هر دو را به عنوان تبلیغ و وسیله ای برای ارتباط هر چه بهتر با مخاطب استفاده کرد.

به یاد دارم برای نمایش آثار سخیف قبل از انقلاب مردم سینما آتش می زدند و این فصل الخطاب به همه جهش و سمت و سویی صحیح داد. حالا هم معتقدم سینماگرانی موفق خواهند شد که این سوابق را به یاد داشته باشند و به ابعاد مختلف روحانیت بپردازند

وی یادآور شد: برگزاری همایش روحانی در قاب سینما را به فال نیک می گیریم تا بتوان باب مباحث کلیدی و اصلی را باز کرد و امیدوارم بیشتر روحانی را در سینما ببینیم.

رسایی ادامه داد: رهبر کبیر انقلاب در ابتدای بازگشت به ایران فصل الخطابه داد که ما با سینما مخالف نیستیم با فحشا مخالفیم.

این روحانی تاکید کرد: به یاد دارم برای نمایش آثار سخیف قبل از انقلاب مردم سینما آتش می زدند و این فصل الخطاب به همه جهش و سمت و سویی صحیح داد. حالا هم معتقدم سینماگرانی موفق خواهند شد که این سوابق را به یاد داشته باشند و به ابعاد مختلف روحانیت بپردازند.

رسایی تاکید کرد: فیلم مارمولک نمونه بد این سینماست و رسوایی نمونه خوب و در زیر نور ماه و طلا و مس هم به روحانیت پرداخته شده و باز هم می توان به مطالعه به این کار پرداخت.

رسایی افزود: خوب است نقاط مثبت و منفی روحانیت به چالش کشیده شود اما نکات منفی مارمولک پر رنگ و زننده بود.

روحانی در قاب سینما

وی گفت: ما هم در زمینه احکام سینما که معلم به آن اشاره کرد، راه حل داریم و کسانی که در حوزه علمیه کار کردند کار بهتری ارایه دادند چون خودشان عمق قضیه را درک کرده و سینماگران دراین زمینه کم کاری کردند و وارد این مقوله نشدند و خود قد و قواره سینمای ایران را پایین آورند.

حجت الاسلام رسایی ادامه داد: من جزو شورای صدور پروانه نمایش هستم و فیلمهایی می بینیم که سینمادار راضی به اکران آن نیست و در جامعه نیز بازتاب و مفهوم خوبی ندارد.

مسعود ده نمکی کارگردان سینما نیز در این نشست گفت که باید زمینه ها آماده شود تا در مورد روحانی فیلم بسازیم در حالیکه هیچ مفری نداریم و در حوزه سینما کتاب 30 سال پیش تدریس می شود.

کارگردان فیلم رسوایی ادامه داد: اگر در این مملکت گرانی می شود و اخلاق از بین می رود باید روحانیون پاسخگو باشند و ما هم در این زمینه دست و پا بسته ایم و تکلیف خود را نمی دانیم.

ده نمکی ادامه داد: شهید آوینی می تواند به این نوع سینما ایراد بگیرد چرا که او راه های مختلفی را رفته ، اما ما این راهها را نشان مخاطبان ندادیم.

وی توضیح داد: به عنوان نمونه فیلم ما فرشته نیستیم را که می بینیم عاشق کلیسا می شویم. پس ماییم که باید ظرفیت ها را در این زمینه زیاد کنیم و بتوانیم از خطوط قرمز عبور کنیم.

بخش سینما و تلویزیون تبیان


منبع: ایرنا