تبیان، دستیار زندگی
رئیس کمیته ی انتخابی دائم اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در خلال سخنان خود در ارائه ی مجدد لایحه اشتراک و محافظت از اطلاعات سایبری اظهار داشت: ما با کشوری مانند ایران مواجهیم که ضمن افزایش توانمندی ‌های خود در زمینه ی سایبری، برای ایجاد اخلال و یا حمله ب
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فاز جدید جنگ آمریکا و ایران


رئیس کمیته ی انتخابی دائم اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در خلال سخنان خود در ارائه ی مجدد "لایحه اشتراک و محافظت از اطلاعات سایبری" اظهار داشت: "ما با کشوری مانند ایران مواجهیم که ضمن افزایش توانمندی ‌های خود در زمینه ی سایبری، برای ایجاد اخلال و یا حمله به اقتصاد آمریکا، رفتاری عقلایی در پیش نخواهد گرفت.

ایران و امریکا

امروزه رسانه‏ ها وابسته به غرب تلاش دارند قدرت نـرم و گفتمان حاکم بر جهان از سوی آمریکا را بر اذهـان مردم جهان افزایش دهند زیرا در عـصـر رسـانـه ”ٹهای جهانی گفتمان هر جا که تولید و توسط هر کسی که ساخته شود، در صورتی که در فضای رسـانـه جـاری شود، قـدرت می”ٹآفریند. از این رو امروزه باید اذعان کرد دیگر رمز گشایی از گفتمان رسانـه ‏ای آسـان نیست. استراتـژی و تکنیـک”ٹهای به کار گرفته شده به راحتـی قـابــل تشخیص نیستند، چـرا که از یک منطـق و قالب خاص و کلیشه ‏ای استفاده نمی”ٹ کنند تا با آگاهـی از آنان بر گفتمان تبلیغی شان چیره شد. در نگاه اول تولیـد، پــردازش، تحلیـل و چینش اخـبـار از نوعی سادگی پیروی می”ٹکنند، ولی هرچقدر تخصصی ‏تر نگریستـه شود، آگـاهـی به پـیـچـیــده بودن آنان بیش ‏تر می”ٹشود. اخبار با تحلیل عجین شده است و در فواصل مختلف با بسته ‏بندی”ٹهای متنــوع تزئیــن می”ٹ گردد و به خورد مخاطب داده می”ٹشود.

در این راستا "مایک راجرز"، از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا، اظهار داشت: "ایران، مهمترین تهدید سایبری علیه آمریکا به شمار می ‌رود. ایران می ‌تواند حملات سایبری ویرانگری را علیه زیرساخت‌ های حیاتی ایالات متحده انجام دهد. اگرچه چین و روسیه نیز در حال اجرای عملیات ‌های جاسوسی گسترده ‌ای در فضای سایبری هستند، ولی رهبران ایران برای اجرای حملات مخرب سایبری، در مقایسه با آنها با تردیدهای کمتری مواجه‌ اند."

ما با کشوری مانند ایران مواجهیم که ضمن افزایش توانمندی ‌های خود در زمینه ی سایبری، برای ایجاد اخلال و یا حمله به اقتصاد آمریکا، رفتاری عقلایی در پیش نخواهد گرفت

رئیس کمیته ی انتخابی دائم اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در خلال سخنان خود در ارائه ی مجدد "لایحه اشتراک و محافظت از اطلاعات سایبری" (که بیشتر با عنوان CISPA شناخته می‌ شود) اظهار داشت: "ما با کشوری مانند ایران مواجهیم که ضمن افزایش توانمندی ‌های خود در زمینه ی سایبری، برای ایجاد اخلال و یا حمله به اقتصاد آمریکا، رفتاری عقلایی در پیش نخواهد گرفت." راجرز در ادامه مدعی شد: "ایران پیش از این، با حمله به شرکت نفت "آرامکو" در عربستان سعودی - در ماه اوت گذشته - و شرکت گاز "راس‌ گاز" در قطر، تمایل خود را برای انجام چنین حملاتی در خارج از مرزهای خود نشان داده است. این حملات به پاک شدن اطلاعات 30 هزار کامپیوتر و قطع دسترسی کارکنان شرکت ‌های مذکور به ایمیل ‌های خود، به مدت بیش از یک هفته منجر شد."

ایران و امریکا

هر چند که دولت ایالات متحده تاکنون هیچ نهادی را به عنوان مقصر این حملات معرفی نکرده است، ولی راجرز، براساس گفتگوهایی که با تحلیل ‌گران امنیت سایبری بخش خصوصی داشته، 99.9 درصد مطمئن است که ایران در پشت این حملات قرار دارد. راجرز معتقد است: "چنین امری، از سطح جدیدی از توانمند‌های ایران حکایت دارد. آنها آشکارا و جسورانه عملیات خود را ارتقاء بخشیده ‌اند. اکثر افراد عقیده دارند که این اقدام با هدف بررسی و تحقیق صورت گرفته است، آنها درصدد شناسایی نقاط ضعف سیستم‌ های ما و یافتن راه بهتری برای بازگشت و ایجاد اخلالی فاجعه‌ بار در ایالات متحده‌ اند. مجسم کنید که نفوذ به این سیستم ‌ها و از کار انداختن آن، دستکاری و تغییر اطلاعات و از بین بردن داده‌ ها تا چه حد می ‌تواند فاجعه ‌بار باشد. چنین اقدامی به ‌راحتی می ‌تواند شرکتی را نابود و ورشکسته کند."

وی با اشاره به غیر محتمل بودن حمله ی سایبری روسیه و چین در زمان صلح به ایالات متحده گفت: "اما این موضوع در مورد ایران صدق نمی ‌کند. به نظر من، ایرانی‌ ها خواهان و آماده افزایش اقدامات خود علیه ایالات متحده ‌اند. در اینجا ما با کشوری مواجه هستیم که در صحنه‌ بین ‌المللی به شدت منزوی شده و تحریم‌ ها واقعاً به آن ضربه زده است. ما شاهد بودیم که آنها شرکت "آرامکو" را مورد حمله قرار دادند. همین کشور درصدد ترور سفیر عربستان در واشنگتن دی‌ سی بود. این رژیم پیرامون حملاتی از این دست عقلانی تصمیم ‌گیری نمی‌ کند."

فراوری: آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: مشرق / جام جم