تبیان، دستیار زندگی
پروژه‌ی One Puck یک کیک‌استارتر تازه است که می‌کوشد راهکاری نوآورانه برای شارژ گوشی‌های هوشمند تلفن همراه را از طریق مهار کردن نیروی گرمایی نوشیدنی‌های سرد و گرم فراهم کند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

موبایل‌تان را با چی شارژ می کنید؟


پروژه‌ی One Puck یک کیک‌استارتر تازه است که می‌کوشد راهکاری نوآورانه برای شارژ گوشی‌های هوشمند تلفن همراه را از طریق مهار کردن نیروی گرمایی نوشیدنی‌های سرد و گرم فراهم کند. این دستگاه را می‌توان یکی از عجیب و غریب‌ترین ابزارهای ذخیره جهان دانست که یکی از کاربردی‌ترین نمونه‌های تولیدی شرکت Epiphany نیز هست.

موبایل‌تان را با چی شارژ می کنید؟

One Puck نه تنها می‌تواند نوشیدنی‌تان را سرد یا گرم نگاه دارد، بلکه با گرفتن انرژی گرمایی آن، توان لازم برای شارژ دستگاه را نیز فراهم نماید. جالب اینکه نیازی نیست این گجت را به پریز برق متصل کنید چرا که می‌تواند با بهره از موتور استرلینگ کوچکی که در داخل آن تعبیه شده نیروی مورد نیاز خود را تامین نماید. One Puck همچنین دارای دو طرف آبی و قرمز است که یکی برای خنک نگه‌داشتن و دیگری برای گرم نگاه داشتن نوشیدنی‌ها به کار می‌رود.

گفتنی است، موتور استرلینگ یک موتور حرارتی است که نخستین بار توسط رابرت استرلینگ در سال 1816 میلادی ابداع شد. این موتورها علی رغم بازده بیشتری که نسبت به موتورهای احتراقی دارند تنها در برخی کاربردهای خاص مانند زیردریایی‌ها یا ژنراتورها استفاده می‌شوند.

لازم به ذکر است که موتورهای استرلینگ از دهه‌ی 1800 میلادی تاکنون با تبدیل اختلاف گرمایی به انرژی کار می‌کنند. حال شرکت Epiphany Labs موفق به ساخت نمونه‌ای کاربردی از این موتور برای شارژ گوشی‌های هوشمند شده است؛ البته هنوز مشخص نیست چه مدت زمانی لازم است تا گوشی مربوطه از این طریق شارژ شود چرا که عوامل موثر زیادی در این بین وجود دارند از آن جمله میزان گرمایی است که در درون نوشیدنی نهفته است.

One Puck نه تنها می‌تواند نوشیدنی‌تان را سرد یا گرم نگاه دارد، بلکه با گرفتن انرژی گرمایی آن، توان لازم برای شارژ دستگاه را نیز فراهم نماید. جالب اینکه نیازی نیست این گجت را به پریز برق متصل کنید چرا که می‌تواند با بهره از موتور استرلینگ کوچکی که در داخل آن تعبیه شده نیروی مورد نیاز خود را تامین نماید

جالب اینکه هر منبع گرمایی که بر روی Puck قرار بگیرد به خوبی کار خواهد کرد. هر چند هنوز مشخص نیست مثلاً گرمای بدن یک گربه چه میزان انرژی تولید می‌کند. ولی خب مطمئناً بهترین گزینه کاربران استفاده از یک فنجان چای یا قهوه یا نوشابه‌ای تگری است!

تمام تلاش Epiphany آن است که با جمع‌آوری یکصد هزار دلار این نمونه را به طور انبوه تولید نماید. و همانطور که این پروژه توسعه می‌یابد می‌توان اطلاعات دقیق‌تری از مدت زمان لازم برای شارژ کامل گوشی‌ بدست آوریم!

با توجه به ارزیابی‌ها این محصول قرار است با قیمت 115 دلار پس از مارس 2014 روانه بازار شود.

هر چند این گجت به نازکی بیشتر شارژرهای گوشی موجود در بازار نیست، اما می‌توان آنرا در کیف‌مان جای داد و هر جا که دسترسی به برق نداشتیم با یک فنجای چای دارجلینگ فرد اعلاء تجهیزات الکترونیکی را شارژ نماییم.

در CES2012 هم شرکت Fulton Innovations شارژ بیسیم خود را به نمایش گذاشت که کار کاربران را خیلی راحت می کرد. در واقع شرکت Fulton Innovations سالهاست که شارژر بی سیم خود را در نمایشگاه CES به نمایش می گذارد. اما محصول آخر این شرکت، یک مزیت مهم نسبت به نمونه های پیشین دارد و آن فاصله بیشتر دستگاه در حال شارژ از شارژر است.

موبایل‌تان را با چی شارژ می کنید؟

در نمونه های پیشین، دستگاه باید الزاما در محلی که "فضای شارژ" نامیده می شد، قرار می گرفت در حالی که در این مدل، دستگاهی که قرار است شارژ شوند را می توان تا زمانی که در محدوده برد بی سیم شارژر باشند آزادانه حرکت داد حتی اگر درون یک کیف باشند. در مورد برد موثر این شارژر هنوز اندازه دقیقی عنوان نشده، اما پس از آزمایش عملی آن در غرفه این شرکت، نتایج دقیق تری بدست خواهد آمد.

این فناوری تنها برای شارژ وسایل کوچکی مانند تلفن همراه کاربرد ندارد و شرکت Fulton ادعا می کند که قابلیت شارژ خودروهای برقی را نیز داراست.  این شرکت نمونه هایی از کاربرد شارژر خود در خودروها را به نمایش گذاشت که در آن وسایل کوچک الکترونیکی سازگار با این فناوری مانند موبایل و یا برخی پخش کننده های موسیقی با قرار گرفتن روی مکان های خاصی مانند داشبورد یا کنسول میانی خودرو شارژ می شدند.

Fulton نمونه های کم کاربردتری از این تکنولوژی نیز در معرض دید همگانی قرار داد. این شرکت جلد نورانی هفته نامه Entertainment Weekly را به نمایش گذاشت که انرژی خود را به روش بیسیم دریافت می کرد. به نظر نمی رسد که جلد نورانی یک مجله چندان برای مخاطبان جالب توجه باشد اما این شرکت معتقد است که استفاده از این تکنولوژی توسط ناشران، راهی برای جلب بیشتر مخاطب و افزایش میزان فروش آنهاست.

فرآوری: فاطمه مجدآبادی

بخش دانش و زندگی تبیان


برگرفته از زومیت