تبیان، دستیار زندگی
با توجه به حوادث تلخ و عجیب دیروز مجلس،آیا تداوم تنش و رویارویی میان روسای قوا به نفع کشور است؟
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

یکشنبه سیاه دولت و مجلس


با توجه به حوادث تلخ و عجیب دیروز مجلس،آیا تداوم تنش و رویارویی میان روسای قوا به نفع کشور است؟

مجلس شورای اسلامی

متاسفانه روز گذشته در جریان استیضاح وزیر کار حوادثی روی داد که نه با روح مردم سالاری دینی تطابق داشت و نه دردی از مشکلات این روزهای مردم را دوا می کرد. ورود مجلس به حاشیه های مخرب و رویارویی آقای احمدی نژاد  با آقای لاریجانی به شکل علنی و اتهامات طرح شده در جلسه علنی نشانگر این است که قواعد مشخص رفتار و اخلاق سیاسی متاسفانه در حال فراموش شدن است.  این نوشتار به دنبال تشریح وقایع روز گذشته مجلس نیست. احتمالا شما از طریق رسانه های دیگر از ماوقع مطلع شده اید.  پس از اعلام وصول استیضاح آقای شیخ الاسلام وزیر سابق کار،رفاه و تعاون، جلسه علنی استیضاح این وزیر با نطق های تند مخالف و موافق استیضاح همراه شد. اما در اوج داستان آقای رییس جمهور با اعلام موجود بودن فیلمی مربوط به ماجرای استیضاح فضای جلسه را تحت تاثیر قرار داد. پس از اصرار لاریجانی که در واقع مورد اتهام قرار گرفته بود ، فیلم از سوی رییس جمهور در مجلس پخش شد. فیلم که دارای صوت مناسبی نبود با توضیحات رییس جمهور همراه شد که بر مبنای آن یکی از برادران رییس مجلس خواسته های غیر قانونی از مرتضوی داشته است.  این فیلم و سخنان رییس جمهور با واکنش جدی رییس مجلس همراه شد که هم روش رییس جمهور را زیر سوال برد و هم اعلام کرد که هیچ کس از رسیدگی مصون نیست. نهایتا فضای تنش آلود مجلس با استیضاح وزیر کار به سرانجام رسید.

نویسنده این مطلب به هیچ عنوان به دنبال دفاع و یا تطهیر هیچ کدام از طرفین منازعه نیست. در این بازی دو سرباخت به گونه ای همه به اشکال مختلفی دارای قصور و تقصیرند.

اما باید اذعان داشت که وقایع روز گذشته "متاسفانه"  یکی از صفحات سیاه تاریخ روابط  دولت با مجلس بود. این اتفاقات تاسف بار که نشان دهنده رشد فضای ناسالم سیاسی در کشور است از چند منظر مورد انتقاد است:

1. نادیده گرفتن اخطار رهبری به روسای قوا

پس از ماجرای نامه نگاری رییس جمهور و رییس قوه قضاییه و تنشهای سیاسی پیش آمده، رهبر معظم انقلاب  در آبان ماه سال جاری خواستند که اختلافات به سطح جامعه کشیده نشود. این هشدار رهبری به مسوولین با هشداری همراه بود که شاید می بایست به آن توجه بیشتر شود.

رهبر معظم انقلاب هر گونه تنش آفرینی را در مقطع حساس کنونی تا انتخابات "خیانت" به کشور می دانند و فرمودند:

البته اختلاف نظر، فراوان است؛ هیچ اشكالى هم ندارد - دو نفر مسئولند، رفیقند، اختلاف نظر هم دارند؛ همیشه هم بوده است - اما اختلاف نظر نباید به اختلاف در عمل و اختلاف در برخوردهاى گوناگون، به اختلاف علنى، به گریبانگیرى، به مچگیرى در مقابل چشم مردم منتهى شود؛ چون آن اختلافات آنقدر اهمیت ندارد. یك وقت یك چیزهاى مهمى است، خب مردم باید مطلع شوند؛ اما این اختلافاتى كه انسان مى‌بیند بین این حضرات هست، چیزهائى نیست كه اینقدر اهمیت داشته باشد كه حالا با ادعاهاى گوناگون، ما اینها را بزرگ كنیم، جلوى چشم مردم نگه داریم، به اینها اهمیت بدهیم؛ كه اهمیتى هم ندارد. اختلافات را نباید علنى كرد؛ اختلافات را نباید به مردم كشاند؛ احساسات مردم را نباید در جهت ایجاد اختلاف تحریك كرد. از امروز تا روز انتخابات، هر كسى احساسات مردم را در جهت ایجاد اختلاف به كار بگیرد، قطعاً به كشور خیانت كرده.

یکی دیگر از آثار نامطلوب حوادث تلخ درمجلس و طرح اتهامات و درشت گوییها، ایجاد زمینه برای جنگ روانی و تبلیغات جبهه رسانه ای غرب و هم چنین ضد انقلاب خارج از کشور است

به نظر می رسد متاسفانه خط ایجاد جنجال دیروز مشخصا تاکیدات رهبر معظم انقلاب را فراموش و نقض کرده و قدمی برخلاف منافع ملی گذاشته است. متاسفانه هم برخی از نمایندگان استیضاح‌کننده و به ویژه شخص رئیس‌جمهور، فرمان و هشدار ولی فقیه را نادیده گرفته، فضای سیاسی کشور را دچار تشنّج و تشتت کرده و از این روی مرتکب اشتباهی بزرگ شدند.

2.نمایش اختلاف و تفرقه و جنگ روانی جبهه رسانه ای غرب و ضد انقلاب

یکی دیگر از آثار نامطلوب  حوادث تلخ درمجلس و طرح اتهامات و درشت گوییها،  ایجاد زمینه برای جنگ روانی و تبلیغات جبهه رسانه ای غرب و هم چنین ضد انقلاب خارج از کشور است. رسانه های بیگانه با ذوق زدگی از لحظه به لحظه این وقایع گزارش می دادند  و هم اکنون موج رسانه ای سهمگینی برپایه این حوادث علیه نظام و مسوولین به راه افتاده است.

متاسفانه مساله یک انتصاب و اختلاف بر سر آن که می توانست با حکمیت قانون و مراجع قضایی حل و فصل شود تبدیل به یک مساله سیاسی عمده در روابط دولت و مجلس شد. اما بی تدبیری ها و بی توجهی به هشدار های رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره عدم کشاندن اختلافات روسای قوا به میان مردم موجب شد که زمینه برای القای ایجاد اختلاف در نظام از سوی رسانه های بیگانه فراهم آید

سوال اصلی اینجا است که چرا باید از تریبون مجلس با طرح اتهامات تشتت آفرین و عدم مراجعه به مراجع ذی صلاح قانونی ادعاههای را طرح کرد و این گونه موجبات فضاسازی رسانه ای را فراهم آورد. مگر رهبر معظم انقلاب در همان دیدار، خطاب به شما هشدار نداده بود که من از رۆساى قوا حمایت كردم، باز هم حمایت میكنم - مسئولند، باید كمكشان كرد - اما به آنها هشدار میدهم، مراقب باشند. نه اینكه این نامه‌نگارى‌ها خیلى مهم باشد؛ نه، صد تا نامه بنویسند؛ كار خودشان را بكنند، اختلافات را به میان مردم نكشانند، چیزهاى جزئى را مایه‌ى جنجال و هیاهو و استفاده‌ى تبلیغاتى دشمن و خوراك تبلیغاتى رادیوهاى بیگانه و تلویزیونهاى بیگانه نكنند.

متاسفانه دیروز بهترین بهانه و فرصت توسط رئیس‌جمهور و برخی نمایندگان در اختیار دشمنان قسم‌خورده مردم و نظام جمهوری اسلامی قرار گرفت که از آن برای جوسازی و جنگ روانی علیه نظام استفاده کنند.

مجلس شورای اسلامی

3. دعواهای سیاسی و سوال ها درباره اقتصاد و معیشت مردم

در شرایط حساس کنونی که فشار تحریمهای ناعادلانه غرب بر کشورما به بالاترین حد ممکن رسیده و متاسفانه با بی تدبیری ها و ناهماهنگی های موجود مجددا ارزش پول ملی دربرابر ارز های خارجی در حال کاهش مجدد است، اولویت این گونه نزاعها کجاست؟ در شرایطی که برای رفع آثار سو تحریمها نیاز به همدلی وجود دارد و اقشار مختلف مردم می بایست با امیدواری و وحدت این مرحله را پشت سر بگذارند ، کشاندن این گونه نزاعهای تفرقه آفرین میان مردم چه پیامی برای آنها دارد؟ در شرایط فعلی که معیشت مردم دچار تنگناهای زیادی است، ارزش پول ملی کاهش شدیدی یافته و تولید هم در وضع خوبی به سر نمی برد ، به غیر از راهکارهای مقطعی مانند کمک مالی مستقیم، باید به دنیال راهکار بود. اما متاسفانه بودجه هنوز وارد فاز تصویب نشده و علائم بلاتکلیفی دیده می شود. آیا واقعا بهتر نیست به جای این رویاروییهای فرساینده راه حلهای علمی و موثری برای بهبود شرایط اقتصادی ارائه شود؟به نظر می رسد هم آقای  رئیس‌جمهور و هم استیضاح‌کنندگان مرتکب اشتباه بزرگی شدند. هم مردم را نسبت به خود نامید کردند و هم مشکل اصلی مردم که همانا مشکلات اقتصادی و معیشتی است نادیده گرفته و به مسائل فرعی دست چندم پرداختند.

حرف آخر

متاسفانه مساله یک انتصاب و اختلاف بر سر آن که می توانست با حکمیت قانون و مراجع قضایی حل و فصل شود تبدیل به یک مساله سیاسی عمده در روابط دولت و مجلس شد. اما بی تدبیری ها و بی توجهی به هشدار های رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره عدم کشاندن اختلافات روسای قوا به میان مردم موجب شد که زمینه برای القای ایجاد اختلاف در نظام از سوی رسانه های بیگانه فراهم آید. این گونه رفتارهای غیر اخلاقی و بر خلاف منافع ملی اگرچه موجب شادی دشمنان است اما آنان باید بدانند  میهن اسلامی روزهای دشوار تر از این را به خود دیده است و جنجال آفرینی ها بزرگتر از این را در موج خروشان وحدت آفرین خود بی اثر  کرده است.

یوسف قاضی زاده

بخش سیاست تبیان