تبیان، دستیار زندگی
این فیلم بخشی از پروژه مستقل و غیرانتفاعی است که با هدف یکپارچه ساختن صدای افراد برای یافتن راه‌ حلی صلح ‌آمیز در جلوگیری از مجهز شدن ایران به سلاح هسته‌ ای طراحی شده است. بنفشه زند، روایتگر این فیلم، متولد ایران است؛ ولی در خلال انقلاب سال 1979 از ایران
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فیلم خط قرمز اکران شد!


این فیلم بخشی از پروژه مستقل و غیرانتفاعی است که با هدف یکپارچه ساختن صدای افراد برای یافتن راه‌ حلی صلح ‌آمیز در جلوگیری از مجهز شدن ایران به سلاح هسته‌ ای طراحی شده است. "بنفشه زند"، روایتگر این فیلم، متولد ایران است؛ ولی در خلال انقلاب سال 1979 از ایران گریخته است.

کاربران

اخیرا و با انتشار فیلمی جدید در فضای مجازی فاز جدیدی از جنگ روانی بر ضد ایران در این فضا شروع شده است. بیش از یک میلیون نفر، این فیلم را که "خط قرمز" نام دارد در یوتیوب دیده‌ اند. در این فیلم از رهبران جهان خواسته شده تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ ای جلوگیری کرده و در برابر  آنچه تمایلات جاه‌ طلبانه این کشور خوانده می شود، خط قرمز تعیین کنند. این مسئله به دلیل کارزار آنلاینی می باشد که به طور آگاهانه‌ در رسانه‌ های اجتماعی و توییتر به راه افتاده است. وبلاگ ‌نویس ‌های محافظه ‌کار و سازمان‌ هایی در واشنگتن مانند ائتلاف جمهوری ‌خواهان یهودی و موسسه پروژه اسرائیل، از این فیلم حمایت کرده ‌اند. در عین حال، برخی از کارشناسان سوالاتی را پیرامون انگیزه سازندگان این فیلم 15 دقیقه ‌ای مطرح ساخته ‌اند.

بنا به گفته "بنفشه زند" و "شراگا سیمونز"، دو تن از عوامل اصلی این فیلم، این کلیپ بخشی از پروژه مستقل و غیرانتفاعی است که با هدف یکپارچه ساختن صدای افراد برای یافتن راه‌ حلی صلح ‌آمیز در جلوگیری از مجهز شدن ایران به سلاح هسته‌ ای طراحی شده است. "بنفشه زند"، روایتگر این فیلم، متولد ایران است؛ ولی در خلال انقلاب سال 1979 از ایران گریخته است.

اگرچه این فیلم، تلاش‌های دیپلماتیک جاری در راستای ایجاد جنگ روانی برای یافتن راه‌ حلی صلح‌ آمیز در قبال برنامه هسته‌ ای ایران را تایید می‌ کند، ولی بینندگان را به حمایت از راه‌ حلی جایگزین ترغیب می‌ کند. راویدر این فیلم می ‌گوید: "ما باید روش ‌های دیپلماتیک گوناگونی که رهبران جهان برای اجرای آن به سختی تلاش کرده‌ اند را ادامه داده و حتی شتاب آن را افزایش دهیم؛ ولی واقعیت این است که شتاب هسته ‌ای شدن ایران از شتاب دیپلماسی بیشتر است. از این رو، وجود راه‌ حلی جایگزین، قابل اعتماد و ضروری می باشد. بینندگان در این فیلم، به شرکت در کارزاری آنلاین در رسانه‌ های اجتماعی برای فشار آوردن به رهبران جهان جهت تعیین خط قرمز برای کشور ایران تشویق می ‌شوند. خط قرمز مذکور این چنین تعریف شده: "رهبران جهان ضمن ترسیم خطوطِ کلیِ مجموعه ‌ای از معیارهای صریح و مشخص، آشکارا به ایران هشدار می ‌دهند که عبور از این خط، واکنش نظامی ویرانگری علیه این کشور به دنبال خواهد داشت."

اگرچه این فیلم، تلاش‌های دیپلماتیک جاری در راستای ایجاد جنگ روانی برای یافتن راه‌ حلی صلح‌ آمیز در قبال برنامه هسته‌ ای ایران را تایید می‌ کند، ولی بینندگان را به حمایت از راه‌ حلی جایگزین ترغیب می‌ کند

حائز اهمیت آن است که سازندگان این فیلم معتقداند، تعیین چنین خط قرمزی باعث می ‌شود تا ما به جای روبرو شدن با موقعیتِ جنگِ قطعی با رژیم آدم‌ کش و مجهز به تسلیحات هسته‌ ای ایران!، در موقعیت به مراتب بهتری قرار گرفته و به مصاف کشوری برویم که هنوز به چنین تسلیحاتی دست نیافته است.

کارمندان و اینترنت

تهیه کننده "خط قرمز" می‌گوید: به دلیل کارزار موثری که در رسانه ‌های اجتماعی به راه افتاد، بیش از یک میلیون کاربر در یوتیوب، این فیلم را دیده ‌اند. "سیمونز" در ادامه می‌افزاید: "این میزان بیننده، برای من موفقیت بزرگی است. هزاران نفر، این فیلم را به فهرست آدرس افراد در ایمیل خصوصی خود ارسال کرده و یا در "فیس ‌بوک" قرار داده ‌اند. همچنین در حدود 1000 مدیرگروه در فیس ‌بوک که با مسائل روابط خارجی سر و کار دارند با ما تماس گرفته‌ اند و مطمئنم که تعداد بسیار زیادی از گروه‌ها در فیس‌ بوک ( با میلیون ‌ها عضو ) از این فیلم حمایت خواهند کرد." موسسه پروژه اسرائیل، منبع جامع اطلاعات دقیق و مفصل درباره اسرائیل و خاورمیانه، حساب‌ های کاربری متعلق به ائتلاف جمهوری ‌خواهان یهودی و مدیریت تولید "فاکس نیوز" نیز از این فیلم حمایت کردند.

باید توجه داشت "سیمونز"، سردبیر ارشد پایگاه اینترنتی Aish.com است که شاخه کمکی و آنلاین آیش‌ هاتورا (سازمان یهودی ارتدوکس) محسوب می ‌شود. وی در وبلاگ خود، مکرراً گزارش‌ های روزنامه ‌نگاران گزاشگرِ اخبار اسرائیل را که از نظر وی با غرض ‌ورزی تهیه شده، مورد انتقاد قرار می ‌دهد و از جمله افراری است که در راستای ایجاد زمینه های جنگ نرم علیه ایران اسلامی، پیش قدم بوده است.

بنا به گفته "بنفشه زند" و "شراگا سیمونز"، دو تن از عوامل اصلی این فیلم، این کلیپ بخشی از پروژه مستقل و غیرانتفاعی است که با هدف یکپارچه ساختن صدای افراد برای یافتن راه‌ حلی صلح ‌آمیز در جلوگیری از مجهز شدن ایران به سلاح هسته‌ ای طراحی شده است

باید توجه داشت که این اولین باری نیست که دشمنان اقلاب اسلامی ایران دست به چنین برنامه هایی با مضامین ایران هراسی و اسلام گریزی می زنند و کارشناسان اطلاعاتی نیز در این باره معتقدند که مهم ترین دلیل انتشار اخبار جعلی درباره تاسیسات هسته ای ایران، کاهش شدید توان عملیات اطلاعاتی امریکا و خصوصا اسراییل علیه برنامه هسته ای ایران می باشد.

فرآوری: آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: مشرق / پایگاه جنگ نرم