تبیان، دستیار زندگی
سیستم درخواست کتاب کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به منظور تسریع در امر تقاضا و ارائه کتاب‌ها الکترونیکی شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راه اندازی سیستم درخواست الکترونیکی کتاب در کتابخانه مجلس

کتابخانه مجلس

سیستم درخواست کتاب کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به منظور تسریع در امر تقاضا و ارائه کتاب‌ها الکترونیکی شد.

به گزارش روابط عمومی، نرگس محمدنبی کارشناس بخش امانت کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با اعلام این خبر گفت: تاکنون کتابخانه شماره یک مجلس به منظور سرویس‌دهی منابع، از روش سنتی درخواست کتاب در قالب برگ درخواست، منابع مورد نیاز مراجعین را در اختیار آنان قرار می‌داد، اما با الکترونیکی شدن سیستم درخواست کتاب عملاً روش سنتی پیشین کنار گذارده شد.

وی افزود: در روش نوین، درخواست کتاب از طریق سیستم جستجوی کتابخانه دیجیتال مجلس بوده و هر کاربر با نام کاربری خود در صورت حضور در کتابخانه می‌تواند منابع موردنیاز خود را درخواست دهد.محمدنبی با برشمردن مشکلات درخواست سنتی منابع گفت: در سیستم دستی که تاکنون در قالب برگه‌های درخواست کتاب در کتابخانه شماره یک انجام می‌گرفت، با مسائلی چون کاهش سرعت در سرویس‌دهی، ثبت شماره‌های نادرست در برگه‌های درخواست، مفقود شدن برگه درخواست و ... روبرو بوده‌ایم.

کارشناس بخش امانت کتابخانه مجلس تصریح کرد: در کتابخانه دیجیتال مجلس علاوه بر اطلاعات منابع کتابخانه شماره یک که کتابخانه مرکزی مجلس است، اطلاعات کتابخانه‌های تخصصی ایران‌شناسی، انقلاب، افغانستان‌شناسی، مطالعات زنان و همچنین اسناد و گزارشات دولتی، نشریات و نسخ خطی نیز در سیستم موجود است.

بنابراین گاهی مراجعین به دلیل نا آشنایی با این کتابخانه‌ها، درخواست منابع آنها را نیز به طور دستی در برگه‌های درخواست ثبت می‌کردند که کارشناسان بخش امانت را با مشکلات عدیده‌ای روبرو کرده و همین امر سرعت سرویس‌دهی را کاهش می‌داد. ولی در درخواست الکترونیکی منابع این امر عملاً به صفر رسیده است.

نرگس محمدنبی با اشاره به ایجاد بانک‌ اطلاعاتی از طریق این نوع سیستم گفت: با درخواست الکترونیکی منابع بانک اطلاعاتی مراجعین از طریق ثبت مشخصات آنان در حساب کاربری خود ایجاد شده و و امکان گزارش گیری از سیستم به منظور تعداد مراجعین و سطح تحصیلات آنان وجود خواهد داشت.

وی با اشاره به ثبت نام مراجعین در سیستم درخواست الکترونیکی گفت: تاکنون بیش از سه هزار نفر در کتابخانه دیجیتال کتابخانه مجلس شورای اسلامی که از طریق درگاه آذرسا در سایت کتابخانه قابل دسترسی است ثبت نام کرده‌اند.

محمدنبی در انتها خاطرنشان کرد: مراجعه به کتابخانه مجلس و بهره گیری از منابع آن تنها با ارائه کارت ملی امکان پذیر می‌باشد.

منبع: کنسرسیوم محتوای ملی

تنظیم: هومن بهلولی