تبیان، دستیار زندگی
در محیط های کاری مدرن، جهانی شدن، خلاقیت و مشارکت واژه هایی کلیدی هستند. در این محیط ها از کارفرمایان و کارکنان انتظار می رود که در مسیر دستیابی به اهداف مشترک، در دانش و کار سهیم شوند. در کلاس های سنتی، دانش آموزان به طور مستقل و ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آماده شدن برای زندگی واقعی

آماده شدن برای زندگی واقعی

در محیط های کاری مدرن، جهانی شدن، خلاقیت و مشارکت واژه هایی کلیدی هستند. در این محیط ها از کارفرمایان و کارکنان انتظار می رود که در مسیر دستیابی به اهداف مشترک، در دانش و کار سهیم شوند. در کلاس های سنتی، دانش آموزان به طور مستقل و منفرد کارهایی را انجام می دهند که بر همسان شدن و رقابت فزون طلبانه تأکید می کند.

دانش آموزانی که در چنین محیط هایی تربیت می شوند، ممکن است هنگام فارغ التحصیل شدن از مدرسه، برای اشتراک نظر، تقسیم کارها یا پذیرش نظریات متفاوت آمادگی نداشته باشند. از آن جا که فناوری های اطلاعات و ارتباطات می تواند بر موانع فیزیکی و جغرافیایی فایق آید و ارتباط را تسهیل کند، بنابراین قابلیت حذف موانع مصنوعی میان مدارس و جهان خارج را دارد و محیطی را به وجود می آورد که بر مشارکت بیش از رقابت، تأکید می کند.

آماده شدن برای زندگی واقعی

تصاویر و کارتون های رایانه ای دانش آموزان را قادر می سازد تا فوران آتشفشان را برای یادگیری فشار، تشکیل صخره یا واکنش های روان شناختی و جامعه شناختی را نسبت به بحران ها مشاهده کند. یک رادیو یا نوار کاست ساده به دانش آموزان امکان می دهد که به جای گوش دادن به صحبت معلم خود، حرف های یک فرد بومی در کلاس زبان خارجی گوش دهند. بهتر از آن، زمانی میسر است که دانش آموزان با استفاده از فناوری های متعاملی نظیر رادیوهای دو طرفه یا کنفرانس ویدیویی، بتوانند بدون خارج شدن از کلاس هایشان با افراد بومی ارتباط برقرار کنند.

ویدیوها، دیسک های ویدیویی دیجیتال، نرم افزار های رایانه ای و اینترنت اطلاعات مورد نیاز را از هر جای دنیا به کلاس درس می آورد. این اطلاعات را تنها از طریق ابزارهای علمی قدرتمندی که هیچ مدرسه ای به تنهایی نمی تواند آن ها را تأمین کند، می توان به دست آورد.

اینترنت، بیش از هر فناوری دیگر، فرصت های جدیدی برای کار مشارکتی فراهم می کند. از بحث های گروهی گرفته تا پروژه های تحقیقی مشارکتی.

اینترنت قابلیت لازم را برای اتصال کلاس ها به مراکز تحقیق و دانش آموزان را به دانشمندان واقعی – هم چنان که پروژه ی یادگیری و مشاهدات جهانی برای بهره گیری از محیط انجام می دهد – دارد.

نتایج تحقیق درباره ی کلاس هایی که  از نظر فناوری غنی هستند نشان دهنده ی اینست که، این کلاس ها کارگروهی را ارتقا داده و باعث بالا رفتن قدرت تحمل شنیدن نظریات متفاوت، می شود. این ها خود دو مهارت ضروری برای محیط های کاری پیچیده و مختلف اند.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تهیه : الناز فطیرخورانی

تنظیم: اعظم اژدری

مطالب مرتبط:

ارائه یک پروژه علمی

تسهیل کسب مهارت های پایه

تابلوهای نمایش و اجزای آن