تبیان، دستیار زندگی
صبح(یا ظهر روز آزمون در مورد آزمونهایی كه بعد از ظهر است) حتماً صبحانه(یا ناهار) كافی بخورید. كار فكری انرژی می‌خواهد و اگر گرسنه باشید تمركز حواس خوبی نخواهید داشت. اما دقت كنید كه در یك ساعت قبل از امتحان، به هیچ وجه غذای سنگین نخورید. ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

توصیه هایی مهم برای روز كنكور

توصیه هایی مهم برای روز كنكور

صبح (یا ظهر روز آزمون در مورد آزمون هایی كه بعد از ظهر است) حتماً صبحانه (یا ناهار) كافی بخورید. كار فكری انرژی می‌خواهد و اگر گرسنه باشید تمركز حواس خوبی نخواهید داشت. اما دقت كنید كه در یك ساعت قبل از امتحان، به هیچ وجه غذای سنگین نخورید.

برای حضور در جلسه علاوه بركارت ورودی، شناسنامه یا كارت شناسایی عكس دار معتبر نیز همراه داشته باشید و از بردن مواد خوراكی باحجم زیاد و سایر وسایل اضافی مثل موبایل، كیف دستی، ماشین حساب و غیره خودداری كنید. بهتر است كه یكی از اعضای خانواده، در روز آزمون به هنگام خروج از منزل لوازم شما را كنترل نماید تاچیزی را جا نگذارید. یك ساعت قبل از شروع آزمون در محل حوزه امتحانی حاضر شوید و برای این كار وقتتان را طوری تنظیم كنید كه اگر اتفاقی نظیر پنچر شدن ماشین رخ داد، باز هم بتوانید به موقع برسید.

یكی از حالاتی كه برای تعدادی از داوطلبان در ساعاتی قبل از برگزاری آزمون رخ می‌دهد  احساس فراموشی مطالبی است كه به خوبی فرا گرفته اند. توجه بفرمایید كه این یك احساس كاذب است و وقوع آن طبیعی است و معمولاً در همان دقایق اول شروع آزمون با گرم شدن ذهن ازبین می‌رود.

نكاتی در مورد جلسه‌ی كنكور

شماره‌ی داوطلبی، اسم و سایر مشخصات روی پاسخ نامه و شماره صندلی خود را با كارت ورود به جلسه تطبیق دهید و مطمئن شوید كه هیچ اختلافی بین آن ها نیست و درضمن امضای پاسخ نامه را در همان ابتدا انجام دهید. اگر پس از ورود به جلسه مشكلی برای شما پیش آمد مثل كج و كوله بودن صندلی یا نامناسب بودن محلی كه در آن هستید و غیره، جای هیچ گونه نگرانی نیست. توصیه هایی مهم برای روز كنكور

در هر حوزه علاوه بر مراقبین، نماینده تام الاختیار و چند نفر دیگر هستند كه به مشكل شما رسیدگی می‌كنند اما مسأله مهم تر این است كه این ها را مشكل ندانید و ترجیحاً وقتتان را به خاطر آن ها تلف نكنید. حالا گیریم كه یك صندلی یك خورده كج و كوله باشد، یا یك خورده صدا بدهد. این ها اصلاً مسائلی نیستند كه ارزش توجه كردن و وقت تلف كردن داشته باشند.

به صورت طبیعی، با این قبیل پیش آمدها برخورد كنید و این شما هستید كه می‌توانید این مشكلات را كوچك تر از آن بدانید كه بخواهند در كار شما وقفه‌ای ایجاد كنند. حتماً به وقت تعیین شده برای پاسخ گویی به سوالات توجه جدی كنید.

در تنظیم وقت نه آن قدر وسواس به خرج دهید كه هر لحظه به ساعت نگاه كنید و نه آن قدر بی خیال شوید كه آخر هر درس لحظه به ساعت نگاه كنید سعی كنید به ازای هر 10 یا 15 سۆال نگاهی به ساعت بیاندازید. در رابطه باترتیب پاسخ گویی به سۆالات دروس مختلف، ترتیبی كه در دفترچه سۆالات رعایت شده تقریباً منطقی ترین شكل است. اما ممكن است كسی در درس خاصی استعداد و توانایی ویژه ای داشته باشد یا علاقه ی زیادی به یك درس به خصوص داشته باشد و بتواند با سرعت زیادی به آن ها پاسخ دهد در این صورت تصمیم با خود اوست.

نكته بسیار مهم:

حتماً پاسخ هرسۆال را با چك كردن شماره ی آن در پاسخ نامه وارد كنید. علامت زدن اشتباه سۆال ها كه گاه به دلیل عادت به پشت سر هم پر كردن خانه های پاسخ نامه پیش می‌آید، یكی از اشتباهات رایج دركنكور است. محل گزینه صحیح راكاملاً پر كنید( وسواس هم به خرج ندهید) در صورت حذف یا تعویض گزینه انتخاب شده، محل پاسخ قبلی را به طور كامل پاك كنید . از مداد اتود (معروف به مداد نوكی!) استفاده نكنید. چون علاوه بر گرفتن وقت بیش تر در پر كردن خانه های پاسخ نامه در تصحیح پاسخ برگ ها هم اشكال ایجاد می‌كند.

توصیه هایی مهم برای روز كنكور

پس از پایان سۆالات هر درس، لحظاتی كوتاه چشمانتان را ببندید( حتی به كوتاهی 15-10 ثانیه) و استراحت كنید در این مدت سعی كنید در كمال آرامش به هیچ چیز فكر نكنید زیرا خیره شدن به سۆالات، چشم ها را زود خسته می‌كند با همین استراحت كوتاه، جلوی بسیاری از خطاهای چشمی را خواهید گرفت.

قبل از این كه به گزینه ها توجه كنید، اصل سۆال را بدون حذف هیچ كلمه ای به طور كامل و بدون عجله بخوانید. خیلی مواقع توضیحات سۆال، شما را به پاسخ صحیح هدایت می‌كند.

به بعضی كلمات كلیدی هم دقت كنید، كلماتی مانند: كدام یك درست است، كدام نادرست  است، حداكثر، حداقل و.... . به منفی بودن یا مثبت بودن جلمه‌ ی صورت سۆال دقت ویژه بفرمایید. هر چهار گزینه را حتماً بخوانید.

گاه پیش می‌آید كه مثلاً داوطلب با دیدن گزینه ی(1) به اشتباه فكر می‌كند كه همین گزینه درست است و می‌زند و می‌رود، درحالی كه اگر هر 4 گزینه را می‌خواند ، مثلاً با دیدن گزینه ی( 4 ) كه گزینه ی درست بوده به اشتباه خود پی می‌برده است.

توصیه هایی مهم برای روز كنكور

به هیچ وجه، ناراحت سۆالاتی كه پاسخ نداده اید نباشید زیرا حتماً نفرات اول كنكور هم به همه ی درس ها، پاسخ 100% نمی‌دهند. به هیچ وجه اجازه ندهید كه روحیه خود را به خاطر پاسخ ندادن به چند سۆال از دست بدهید و اگر درس هم خیلی سخت تر از سطح انتظار شما باشد برای سایر داوطلبان نیز چنین خواهد بود.

به همین جهت از همین حالا خود را آماده كنید كه ممكن است نتوانید به بعضی سۆالات پاسخ دهید. به خصوص گاهی پیش می‌آید كه در یك آزمون، ( 4-3 ) سۆال اول یك درس، همگی سخت هستند. در این حالت ابداً نگران نشوید و فكر نكنید كه كاردارد خراب می‌شود. مطمئن باشید كه تعداد كل سۆالات سخت تغییر چندانی نكرده و فقط ترتیب قضیه عوض شده است.

یعنی حتماً تعداد زیادی سۆالات آسان و متوسط در ادامه ی سۆالات وجود دارد. در این حالت بر روی سۆالات سخت اولیه مكث نكنید  و با سرعت و شادابی! از روی آن ها عبور كنید.

بعد اگر وقت اضافه آوردید، بر می‌گردید و به این سۆالات سخت هم جواب می‌دهید. به هیچ وجه، روی یك سۆال بیش از حد مكث نكنید. حتماً اگر بتوانید به سۆالاتی بعد از چند دقیقه پاسخ دهید باز هم به تلف كردن وقتش نمی‌ارزد؛ زیرا در همان سری سۆالات، خیلی سۆال های آسان تری هست كه حتماً می‌توانید به آن ها جواب دهید.

توصیه هایی مهم برای روز كنكور

حال اگر با این كار( یعنی اتلاف وقت زیاد برای حل یك سۆال سخت) در انتهای آزمون وقت كم بیاورید و مثلاً نتوانید 10 سۆال آخر را بخوانید، مطمئن باشید بین آن ها حداقل 3الی4 سۆال بوده كه به راحتی با یك نگاه قابل پاسخ دادن بوده وشما آن ها را در ازای حل یك سۆال سخت از دست داده اید( تازه معلوم نیست مساله ای كه آدم با آن 4 یا 5 دقیقه كلنجار برود حتماً هم درست حل شده باشد!).

در ضمن اگر در نهایت بین دو گزینه شك داشتید و از غلط بودن دو گزینه دیگر هم مطمئن بودید، طبق حساب احتمالات و اصول منطق بایستی به صورت تصادفی یكی از دو گزینه ی باقی مانده را بزنید. امتیازات حاصل از این عمل، طبق حساب احتمالات به نفع شماست.

توصیه هایی مهم برای روز كنكور

به جز این حالت، در هیچ حالت دیگری گزینه‌ای را به صورت تصادفی انتخاب نكنید. برای هر درس در دور اول به سۆالاتی پاسخ دهید كه بلافاصله یا با كمی صرف وقت می‌توانید به پاسخ صحیح آن ها برسید و سۆالاتی كه ممكن است با صرف وقت بیش تر جوابشان را بیاید یا بین دو گزینه شك دارید را با علامت یك تیك مشخص نمایید و سۆالات سختی كه پاسخ آن ها را اصلاً نمی‌دانید یا بین سه گزینه شك دارید را باعلامت دو تیك مشخص كنید.

سۆالاتی راكه

در دور اول با دقت و اطمینان پاسخ داده اید، بهتر است كه در دور دوم نخوانید زیرا ممكن است جواب درست را به غلط تبدیل كنید(معمولاً اولین حدس صحیح ترین می‌باشد)

در دور دوم ( بعد از دیدن همه ی سۆالات دفترچه عمومی یا اختصاصی) ابتدا سراغ سۆالات یك تیك و در صورت وجود وقت كافی به سراغ سۆالات دو تیك بروید.

زیرا خیلی چیزها كه در اثر نگرانی فكر می‌كردید فراموش كرده اید ممكن است به یادتان آمده باشد.

امیدواریم با رعایت نكات یاد شده، در آزمونی كه طی چند ساعت نتیجه‌ی این مدت برنامه ریزی و تلاش شما را تعیین می‌كند به موقعیت معقولی كه انتظار دارید دست یابید و رعایت همین نكات بعضاً ظریف، كارآیی شما را در روز آزمون افزایش دهد تا..............  ( لطفاً جای خالی را خودتان پر كنید!) توصیه هایی مهم برای روز كنكور


مرکز یادگیری سایت تبیام - نویسنده: دکتر نکویی

تهیه و تنظیم: مریم فروزان کیا