تبیان، دستیار زندگی
در کتاب حاضر سعی شده با تشریح حقوق اولیه یکسان برای همه، روان شناسی قاطع بودن و جرات داشتن در تنظیم روابط فردی توضیح داده شود. این کتاب به آموزش قاطعیت و جرات ورزی در کلیه زمینه‌هایی که در سلامت روان افراد تاثیری مثبت خواهد گذاشت ، می‌پردازد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نقش ترس در روابط انسانی


در کتاب نقش ترس در روابط انسانی سعی شده با تشریح حقوق اولیه یکسان برای همه، روان شناسی قاطع بودن و جرات داشتن در تنظیم روابط فردی توضیح داده شود. این کتاب به آموزش قاطعیت و جرات ورزی در کلیه زمینه‌هایی که در سلامت روان افراد تاثیری مثبت خواهد گذاشت ، می‌پردازد.

نقش ترس در روابط انسانی

نقش ترس در روابط انسانی(روان‌شناسی جسارت ورزی)/ تالیف: دکترمحمدرضا افضل‌نیا/ ناشر: آژنگ/ 247 ص ـ 4500 تومان

ترس یکی از پدیده های است که نقش بسیار تعیین کننده ای در تکامل انسان ابتدایی داشته است . همچنین در شکل گیری و توضیح شخصیت انسان و روابط اجتماعی وی ترس جز یکی از فاکتورهای اساسی ای محسوب میشود که درست سنجیدن نقش آن در روانشناسی و روانکاوی و همچنین در جامعه شناسی بسیار اهمیت میباشد.

زندگی بسیاری از انسانها توام با ترس است و این در حالی است که شاید اغلب آنها بر علت و حتی وجود ترسهای خویش ناآگاهند و عدم خشنودی خویش را از زندگی و رفتارهای ناشی از ترس خود را جز شخصیت خود دانسته و می پندارند که شخصیت آنها اینچینین شکل گرفته و این شخصیت منحصر به فرد آنها و غیر قابل تغییر است و بدین معنی آنها اجازه بازشناسی خویش را از دست داده اند .

در کتاب حاضر سعی شده با تشریح حقوق اولیه یکسان برای همه، روان شناسی قاطع بودن و جرات داشتن در تنظیم روابط فردی توضیح داده شود. این کتاب به آموزش قاطعیت و جرات ورزی در کلیه زمینه‌هایی که در سلامت روان افراد تاثیری مثبت خواهد گذاشت ، می‌پردازد.

نویسنده این کتاب در پیش گفتار اذعان می دارد: «بهتر آن نیست که در گیرودار زندگی فرصت انتخاب بهتر و بیش تری نسبت به آنچه در گذشته از ما دریغ شده است، به دست آوریم. بدیهی است که داشتن انتخاب هایی این چنین جز از طریق آگاهی و رشد دادن به افق شناخت خود از زمان حالی که در آن به سر می بریم، میسر نخواهد شد.

نویسنده این کتاب در پیش گفتار اذعان می دارد: «بهتر آن نیست که در گیرودار زندگی فرصت انتخاب بهتر و بیش تری نسبت به آنچه در گذشته از ما دریغ شده است، به دست آوریم. بدیهی است که داشتن انتخاب هایی این چنین جز از طریق آگاهی و رشد دادن به افق شناخت خود از زمان حالی که در آن به سر می بریم، میسر نخواهد شد... به یاد داشته باشیم آنهایی که بیش تر در گذشته زندگی می کنند، کمتر مسئولیت رفتار کنونی خود را به عهده می گیرند و بیش تر در جست وجوی مقصرهایی چند، به جای زندگی واقعی، کارتونی تخیلی از واقعیات را برای خود می سازند که بیش تر شبیه سازی شده است تا واقعیت زندگی... آرمان گراهای ناکام بیش تر در زمره چنین افرادی هستند».

در فصول شش‌گانه کتاب نخست به تشریح مبانی ارتباط انسانی که قاطعیت داشتن بخشی از مهارت‌های آن است، پرداخته شده، سپس عواقب تداوم روند جاری و ماندگار شدن در وضعیت انفعالی توضیح داده شده است. در فصل دوم حالات روحی ـ روانی استرس‌های ناشی از اضطراب مطرح می‌شود و ارتباط انسانی سالم و طبیعی مورد تحلیل قرار می‌گیرد. فصل سوم به تشریح عوامل مهم انفعالی افراد در ارتباطات انسانی اختصاص دارد. در فصل بعدی خودباوری به بحث گذارده می‌شود و به دنبال آن به تشریح علائم کم‌باوری پرداخته می‌شود. در فصل پنجم علل رفتار انسان در موقعیت‌های مختلف و نقش عادات و آموخته‌های پیشین در رفتار بررسی می‌شود و در نهایت در فصل آخر روش‌های مختلف برای آموختن جرات ورزی، مصون‌سازی و قاطعیت داشتن مطرح می‌شود.

فراوری: رویا فهیم

بخش کتاب و کتابخوانی تبیان


منابع: روزنامه اطلاعات، آی کتاب، بوک سایت