تبیان، دستیار زندگی
به نظر میرسد که تقریبا اکثر نرم افزارها و ابزارهای مورد استفاده ما در حال نقل مکان از هارددیسک مان به سمت سرورهای قدرتمند شرکت های بزرگ هستند. البته بحث امروز ما در مورد آفیس آنلاین و یا سایر برنامه های مشابه نیست . ب
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مزایا و معایب آنتی ویروس‌های آنلاین


به نظر می رسد که تقریبا اکثر نرم افزارها و ابزارهای مورد استفاده ما در حال نقل مکان از هارددیسک مان به سمت سرورهای قدرتمند شرکت های بزرگ هستند. البته بحث امروز ما در مورد آفیس آنلاین و یا سایر برنامه های مشابه نیست. بحث امروز ما در مورد آنتی ویروس های مبتنی بر پردازش ابری یا همان Cloud Computing می باشد. می خواهیم با هم نگاهی به مزایا و معایب اینگونه آنتی ویروس ها داشته باشیم .

مزایا و معایب آنتی ویروس‌های آنلاین

شاید همیشه از بسته نرم افزاری آفیس برای انجام سایر کارهای دفتری خود استفاده می کردید. اما حالا می توانید با استفاده از سرویس تحت وب آفیس به راحتی کارهای خود را انجام دهید. بدون اینکه بخواهید بسته نرم افزاری آفیس را نصب کنید. تنها و تنها از طریق مرورگرتان به انجام کارهای خود بپردازید. البته در حال حاضر نمی توان به تمام قابلیت های آفیس نصب شده بر روی سیستم به صورت تحت وب نیز دسترسی داشت. ولی برای انجام کارهای ساده (و یا تقریبا متوسط) میتوان از نسخه تحت وب آن استفاده کرد.

البته بحث امروز ما در مورد آفیس تحت و یا سایر برنامه های مشابه نیست. بحث امروز ما در مورد آنتی ویروس های مبتنی بر پردازش ابری یا همان Cloud Computing می باشد. می خواهیم با هم نگاهی به مزایا و معایب اینگونه آنتی ویروس ها داشته باشیم.

شما میتوانید یک آنتی ویروس آنلاین را از طریق مرورگر خود اجرا کنید. البته شاید آنتی ویروس های آنلاین مفید باشند، اما به هیچ وجه نمی توانند جایگزین آنتی ویروس ها قابل نصب بر روی سیستم شوند.

آنتی ویروس های مبتنی بر پردازش ابری چگونه کار می کنند؟

هنگامی که از یک آنتی ویروس ابری استفاده می کنید، به صفحه وب مربوط به آن هدایت خواهید شد. به عنوان مثال آنتی ویروس های ESET Online Scanner یا Bitdefender QuickScan را در نظر بگیرید. در این صفحات معمولا دکمه ای به نام Scan وجود دارد که باید روی آن کلیک کنید. سپس آنتی ویروس روی کامپیوتر شما دانلود خواهد شد. در برخی موارد نیز اسکنر مربوطه ممکن است که از یک ActiveX (برای مرورگر اینترنت اکسپلورر) یا جاوا برای اجرا خود تحت مرورگرتان استفاده کند که البته در هر دو مورد پیغامی به شما نمایش داده خواهد شد که باید آن را تایید کنید.

در موارد دیگر نظیر ESET Online Scanner از شما درخواست دانلود یک برنامه خواهد شد که باید آن را روی کامپیوتر خود اجرا کنید . Bitdefender QuickScan نیز یک افزونه روی مرورگر شما نصب خواهد کرد.

مزایا و معایب آنتی ویروس‌های آنلاین

البته نباید فکر کنید که آنتی ویروس های تحت مرورگر به تازگی پا به جهان امنیت گذاشته اند. چون مدت ها قبل نیز آنتی ویروس HouseCall محصول شرکت ژاپنی Trend Micro نیز میتوانست از طریق مرورگر اینترنت اکسپلورر و با بهره گیری از اکتیو ایکس اجرا شود.

معایب آنتی ویروس های آنلاین

عدم پشتیبانی از حالت Real Time اسکن :

همه ی آنتی ویروس های آنلاین یک عیب بزرگ و البته مهم دارند و آن این است که نمیتوانند در پس زمینه سیستم شما اجرا شوند. اما شاید بپرسید مگر چه اهمیتی دارد که یک آنتی ویروس در پس زمینه اجرا شود؟

حتما میدانید که هزاران فعالیت مختلف چه در مقابل شما و چه در پس زمینه سیستم دست به دست هم میدهند تا دستورات مورد نظر شما را اجرا کنند. بنابراین نتیجه میگیریم که همه فعالیت ها در مقابل دیدگان ما قرار ندارند و برخی فعالیت ها در پشت صحنه انجام می شوند. حالا اگر یکی از این فعالیت ها مخرب باشد و ما نیز در جریان این امر نباشیم ، مسلما اتفاقات دور از انتظار ما رخ خواهند داد. در اینگونه موارد نیاز به آنتی ویروسی خواهد بود که بتواند در پس زمینه سیستم نیز فعالیت های هر برنامه را زیر نظر بگیرد و در مقابل تهدیدات واکنش نشان دهد. گرچه همه آنتی ویروس ها به صورت 100 % نمیتوانند مقابل تهدیدات به صورت موفقیت آمیز عمل کنند، اما استفاده از حالت On – Access در اینگونه آنتی ویروس ها میتواند مانع از اجرا بدافزارها در همان مرحله اول شود.

بعضی از کاربران فکر میکنند که به نرم افزارهای امنیتی نیازی ندارند و هنگامی که دلیل این طرز تفکر را می پرسیم، میگویند که ما کاملا با احتیاط در فضای وب به گشت و گذار می پردازیم

حالا اگر شما از یک آنتی ویروس آنلاین به جای یک آنتی ویروس دسکتاپی استفاده کنید ، بدافزارها میتوانند اجرا شده و فعالیت خود را در سیستم شروع کنند. در فاصله بین شروع فعالیت بدافزارها و اسکن بعدی شما ، بدافزارهای مذکور فرصت این را خواهند داشت تا در پس زمینه سیستم قرار گیرند . بدافزاری هم که در پس زمینه سیستم قرار گیرد ، میتواند با دور زدن روتین های امنیتی و یا از کار انداختن برخی از آنها ، شروع به پیاده سازی اقدامات مخرب خود مثل سرقت اطلاعات کاربری و یا اطلاعات مربوط به کارت های اعتباری شما کرده و آنها را از طریق اینترنت به مقاصد تعریف شده ارسال کند .

همچنین این بدافزارها میتوانند انواع دیگری از بدافزارها را از طریق اینترنت دانلود کرده و روی سیستم شما اجرا کنند . همیشه باید به یاد داشته باشید که پس از نصب شدن یک بدافزار در سیستم شما ، حذف کردن آن کار مشکلی خواهد.

مزایا و معایب آنتی ویروس‌های آنلاین

بعضی از کاربران فکر میکنند که به نرم افزارهای امنیتی نیازی ندارند و هنگامی که دلیل این طرز تفکر را می پرسیم، میگویند که ما کاملا با احتیاط در فضای وب به گشت و گذار می پردازیم.

حقیقت این است که احتیاط در فضای آنلاین خیلی مفید است اما نرم افزارهای امنیتی نیز یکی از مهمترین لایه های امنیت به شمار می روند. امکان این وجود دارد که سیستم شما به راحتی مورد حمله قرار گیرد. به عنوان مثال اگر یک صفحه وب آلوده را در مرورگری که کاملا بروز رسانی شده باشد و حتی افزونه ها و پلاگین هایش نیز آپدیت شده باشند بارگذاری کنید، ممکن است به دلیل وجود آسیب پذیری های موسوم به Zero – day در مرورگرتان و یا پلاگین فلش، امکان آسیب رسیدن به سیستم شما وجود خواهد داشت. در واقع آسیب پذیری های Zero – day به آسیب پذیری هایی گفته میشوند که توسط هکرها و یا متخصصان امنیتی کشف شده باشند، اما هنوز توسط شرکت سازنده اصلاحیه ای برای آن ها منتشر نشده باشد. پس همیشه به نرم افزارهای امنیتی خود توجه ویژه ای داشته باشید.

دیگر محدودیت های آنتی ویروس های آنلاین:

گاهی اوقات ممکن است که برخی آنتی ویروس های آنلاین انتظارات شما را برآورده نکنند. به عنوان مثال آنتی ویروس ESET Online Scanner میتواند کل سیستم شما را اسکن کرده و بدافزارها را قرنطینه کند. اما Bitdefender QuickScan تنها قادر به اسکن بخش Startup سیستم و حافظه رم می باشد و به همین دلیل نمی تواند از بدافزارهای مخفی شده در دیگر بخش های سیستم را شناسایی کند. همچنین اگر Bitdefender QuickScan یک بدافزار را شناسایی کند، نمی تواند آن را از بین ببرد و به جای آن به شما پیشنهاد می دهد که یکی از محصولات بیت دیفندر را خریداری کرده تا بتوانید سیستم خود را پاکسازی کنید.

مزایا و معایب آنتی ویروس‌های آنلاین

مزایای آنتی ویروس های آنلاین

در عین حال آنتی ویروس های آنلاین برخی مزایای مهم را نیز به کاربران خود ارائه می دهند که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

اسکن سریع کامپیوتر : با استفاده از یک آنتی ویروس آنلاین می توانید کامپیوتر خود را به سرعت اسکن کنید. حتی اگر هیچ آنتی ویروسی روی کامپیوترتان نصب نشده باشد (و یا یک آنتی ویروس کاملا از رده خارج و آپدیت نشده داشته باشید).

بروز رسانی همیشگی: یک آنتی ویروس آنلاین دارای آخرین آپدیت هاست و بانک اطلاعاتی آن به صورت دائم توسط شرکت سازنده خود بروز رسانی می شود. هنگامی که شما با استفاده از آنتی ویروس های آنلاین شروع به اسکن کامپیوتر خود می کنید، نیازی نیست نگران دانلود آپدیت های مربوطه باشید؛ چون همه چیز تحت وب انجام می شود و نیازی به انتقال فایل های آپدیت به کامپیوتر شما نیست.

مزایا و معایب آنتی ویروس‌های آنلاین

استفاده برای محکم کاری: همیشه بهتر است که در فواصل مشخص با استفاده از آنتی ویروس دسکتاپی خود، کامپیوترتان را اسکن کنید.

پس از اینکه کامپیوترتان را با استفاده از آنتی ویروس دسکتاپی اسکن کردید، می توانید برای محکم کاری، از آنتی ویروس های آنلاین شرکت های مختلف نیز استفاده کرده و سیستم خود را با حالت Quick Scan، به صورت سریع اسکن کنید.

حتما می دانید که امکان نصب همزمان چند آنتی ویروس به دلیل تداخلی که با همدیگر دارند، معمولا وجود نخواهد داشت. اما آنتی ویروس های آنلاین، همانطور که گفتیم در پس زمینه سیستم اجرا نمی شوند و به همین دلیل می توان از هر کدام از آنها برای اسکن سیستم استفاده کرد.

بخش دانش و زندگی تبیان

برگرفته از گویا