تبیان، دستیار زندگی
پژوهشگران نوجوان راهنمایی بانو امین به مدیریت سرکار خانم اعظم ایرانمنش در دو بخش غرفه و سمینارهای هفتمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند. که در زیر شرح فعالیت‌های صورت گرفته را مشاهده می‌نمایید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی بانو امین

در هفتمین جشنواره پروژه‌های دانش آموزی

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی بانو امین، غرفه

(بخش غرفه‌های دانش آموزی)

پژوهشگران نوجوان راهنمایی بانو امین به مدیریت سرکار خانم اعظم ایرانمنش در دو بخش غرفه و سمینارهای هفتمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند. که در زیر شرح فعالیت‌های صورت گرفته را مشاهده می‌نمایید.

غرفه

«ساخت عصای هوشمند با قابلیت تشخیص گودال تا ارتفاع یک متر توسط هشدار با یک زنگ» عنوان پژوهش خانم‌ها نگین زعفرانی و صدف قمری به راهنمایی سرکار خانم سمانه فیض آبادی است، در این پروژه دانش‌آموزان عصای الکترونیکی مخصوص استفاده نابینایان ساخته‌اند به این شرح که ابتدا نابینا کلید الکترونیکی تعبیه شده در زیر عصا را روشن می‌کند و توسط کلید الکترونیکی دیگری که در کنار عصا تعبیه شده، سطح ارتفاعی که ممکن است در طول مسیر عصا از زمین بلند شود را تنظیم می‌نماید، چنانچه نابینا به گودال یا جوی آبی در مسیر خود نزدیک شود، عصا با یک زنگ الکترونیکی به او هشدار می‌دهد. البته فرض می‌شود، ارتفاع جوی یا گودال بیش از یک متر نباشد.

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی بانو امین، غرفه

به گفته این پژوهشگران : «بهترین سنسور (حسگر) برای تشخیص ارتفاع، سنسور آلتراسونیک است. این سنسور با استفاده از امواج فراصوت کار می‌کند که قابلیت خطای کمتری در سطوح ناصاف دارند. بهتر است از زنگ با صدای تقویت شده برای داخل عصا استفاده کرد تا در شلوغی و ازدحام خیابان صدای آن شنیده شود.»

برای آشنایی بیشتر با این پروژه می‌توانید فایل مربوطه را اینجا دریافت نمایید.

عنوان پژوهش خانم‌ها زینب نبوتی و مرضیه رحیمی، «جمع‌آوری اکثر آیاتی که در آن حب و بغض خداوند نسبت به انسان‌ها و نمایش آیات به صورت مصور» بود، که این پژهشگران این تحقیق را به راهنمایی سرکار خانم شاهرودی انجام داده‌اند.

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی بانو امین، غرفه

در خلاصه‌ای از این پژوهش آمده است که : «ما آمدیم آیاتی که در آن (ان الله یحب و ان الله لایحب) دارد را به صورت نقاشی در آوردیم. اول از تفاسیر نمونه، المیزان و نور استفاده کردیم و بعد از ساده‌ترین معنا استفاده کردیم و با توجه به آیات و تفاسیر نقاشی کشیدیم. و با انجام این پژوهش به این نتیجه رسیدیم که اگر ما گناهی مرتکب شویم، می توانیم امیدوار باشیم که با توبه آن گناه را پاک سازیم و همیشه در لطف و رحمت خدا به روی ما باز است.»

اگر به این موضوع علاقه‌مند هستید، می‌توانید این پژوهش را از اینجا دریافت نمایید.

یکی دیگر از پژوهش‌های ارائه شده در این غرفه «ساخت وسیله‌ای به منظور تنظیم نور داخلی ساختمان» است، که توسط خانم‌ها فرزانه پور ابراهیم، ریحانه محسنیان و سما ریاحی فر به راهنمایی سرکار خانم عزتی به انجام رسیده است.

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی بانو امین، غرفه

به گفته این دانش آموزان : در برخی ساختمان‌ها نور داخلی به شکل نامتقارنی توزیع می‌گردد و در هنگام روز بعضی قسمت‌های ساختمان تاریک و برخی روشن هستند. به همین علت ما وسیله‌ای را ساختیم تا نور داخلی ساختمان را تنظیم کنیم.

روش کار : ابتدا قطعات مناسب را شناسایی کرده و به این نتیجه رسیدیم که در مدار باید علاوه بر فتوسل از رله و پتانسیومتر نیز استفاده کنیم. شدت نور مورد نیاز را با استفاده از یک پتانسیومتر تنظیم کرده و به منظور قطع و وصل جریان از یک رله استفاده کردیم. وقتی که نور به فتوسل می‌تابد، نور خروجی ما در واقع یک لامپ است که خاموش می‌باشد، ولی اگر نور تابشی به فتوسل را قطع کنیم، لامپ روشن می‌شود.

خروجی مدار ما شامل سه لامپ است، هنگامی که شدت نور زیاد است، تنها یک لامپ روشن است و با کاهش نور تابشی به فتوسل‌ها دومین و سومین لامپ نیز روشن می‌شود. با شبیه سازی همین مدار ساده می‌توانیم نور داخلی ساختمان را بر اساس شدت نور خروجی تنظیم کنیم.»

در صورت تمایل می‌توانید فایل مربوطه را از اینجا دریافت نمایید.

«ساخت تفنگ الکترومغناطیسی و بررسی عامل میدان مغناطیسی بر سرعت برد پرتابه»، عنوان پژوهش خانم‌ها سارا حاج ابراهیمی و فاطمه آقاجان سپهری به راهنمایی سرکار خانم عزتی است.

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی بانو امین، غرفه

در چکیده این پژوهش آمده است که : با توجه به کابرد تفنگ الکترومغناطیسی در صنایع نظامی که انواع مختلفی دارد و از آن جمله می‌توان به تفنگ گاوس، تفنگ ریلی و تفنگ کویلی اشاره کرد. اساس کار این نوع تفنگ پرتاب یک پرتابه با استفاده از میدان مغناطیسی می‌باشد. در این پروژه یکی از انواع تفنگ کویلی انتخاب گردید و کار روی آن انجام شد. در واقع ما جریان الکتریکی 220 ولت را توسط یک منبع تغذیه به مقادیر پایین‌تر تبدیل کردیم. هنگامی که خارن‌های ما کاملاً شارژ شدند یعنی ولتاژ آن ها با ولتاژ منبع تغذیه یکسان گردید، کلید را می‌زنیم.

میزان ولتاژ

وزن پرتابه

برد پرتابه

سرعت پرتابه

20

44/2

30

9/18

5/25

44/2

35

5/20

30

44/2

42

7/26

40

44/2

76

2/40

اگر مایل به مشاهده نتایج این پژوهش هستید، می‌توانید فایل مربوطه را از اینجا دریافت نمایید.

آخرین پژوهش ارائه شده در این غرفه در زمینه «امکان‌سنجی ساخت کفش شارژر باطری و بررسی تغییرات وزن شخص بر میزان شارژ آن» بود، که توسط خانم‌ها زهرا لواف و عارفه موفق به راهنمایی سرکار خانم حقیقت کیش به انجام رسیده است.

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی بانو امین، غرفه

به گفته این پژوهشگران : از آنجایی که امروزه شارژ کردن باطری موبایل یکی از نیازهای روز بشر است و میزان آلودگی ناشی از دور ریختن باطری‌های موبایل زیاد است، در این تحقیق به این فکر افتادیم تا کفشی بسازیم که با راه رفتن بتواند باطری موبایل را شارژ و بسیاری از مشکلات بشر را حل کند. پس امکان‌سنجی ساخت یک چنین کفشی را با راه‌های مختلف بررسی کردیم، از جمله این راه‌ها استفاده از دینام، ترموکوپل، فلز گاینستان و پیزوالکتریک بود. از بین این‌راه‌ها بنا به امکانات موجود در بازار از پیزوالکتریکی استفاده کردیم که می‌توانست فقط یک لامپ LED را روشن کند و یک مدار بسته شد که با استفاده از پیزوالکتریک توانست فشار را به انرژی الکتریکی تبدیل کند و جریان‌های کمی تولید کند، جریان‌های کم ورودی را در یک باتری لیتیوم ذخیره کردیم و به جریان بزرگتر خروجی تبدیل کردیم و در ادامه آزمایش‌هایی انجام شد و تغییرات ولتاژ و جریان‌های خروجی از پیزوالکتریک بر حسب وزن اشخاص بررسی شد و بر اساس آن دو نمودار تغییرات ترسیم گردید.

با کمک مدار تعبیه شده در کفش، یک باطری لیتیوم ـ پلیمر 7/3 ولت را می‌توان شارژ نمود. تغییرات وزن شخص بر میزان شارژ باطری موثر نیست، آنچه موجب افزایش میزان شارژ است، تعداد قدم‌های برداشته شده با کفش (یا همان ضربه‌های وارد بر پیزوالکتریک) است. در این روش از انرژی راه رفتن شخص استفاده شده و آن را تبدیل به انرژی برق می‌کنیم. همچنین می‌توان از این روش برای شارژ باطری موبایل نیز استفاده نمود.»

اگر به این موضوع علاقه‌مند هستید، می‌توانید این پژوهش را از اینجا دریافت نمایید.

برای مشاهده عکس‌های بیشتر از این پژوهشگران می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

دستاوردهای پژوهشی راهنمایی بانو امین (بخش سمینارها)

گالری عکس دستاوردهای پژوهشی راهنمایی بانو امین

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه : علیرضا سرمدی

تنظیم: نسرین صادقی