تبیان، دستیار زندگی
بهترین چیزی که در زندگی یک زوج می تواند هم خوشبختی دنیایی را به نبال داشته باشد و هم سعادت اخروی را ، رعایت تقوای الهی است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

توصیه الهی به زوج های خدائی


در این مجال سعی براین است که به دنبال نکته ها و راهکارهای ارزشمند قرآنی بگردیم  که با رعایت و به کار بستن این نکته های  قرآنی زندگی جدید و مشترک زوج های جوان رنگ و بوی الهی و آسمانی به خود بگیرد  و با به کاربستن این ظرایف در زندگی مشترک بسیاری از مشکلات احتمالی به سادگی قابل حل می باشد .

ازدواج

نکته اول ؛ رعایت تقوای الهی

بهترین چیزی که در زندگی یک زوج می تواند هم خوشبختی دنیایی را به دنبال داشته باشد و هم سعادت اخروی را ، رعایت تقوای الهی است .

شروع یک زندگی خوب  باید از اول بر این بنا بشود که به دنبال یک سعادت و خوشبختی مداوم و طولانی باشد نه خوش گذراندن یک دوره کوتاه . این را فراموش نکنیم که فقط رعایت تقوای الهی علاوه بر سعادت اخروی شیرینی زندگی دنیایی رو هم به دنبال دارد.

«مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِب»

هر كس تقواى الهى پیشه كند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مى‏كند، و او را از جایى كه گمان ندارد روزى می‏دهد . (سوره مبارکه الطلاق آیه 2و 3)

اگر تقوای الهی نباشد و هدف از تشکیل زندگی خوش گذراندن باشد و بس به زودی طرفین از هم دلزده شده و تحمل همدیگر برایشان سخت می شود،و این می شود سنگ جدایی ها،بدبینی ها ،خیانت ها و ... که متأسفانه در جامعه امروز به وفور شاهد وقوعشان هستیم . چرا که مردم نگاهی سطحی به زندگی پیدا کرده اند و به معنویات و عوامل سعادت آفرین کمتر دقت می کنند ،اصلا زندگی ای که شرط آن تقوای الهی نباشد بنیادش بر باد است و عن قریب از هم فرو خواهد پاشید .

نکته دوم ؛ توکل به خدا

انسان همیشه به دنبال یک تکیه گاه محکم و ارزشمند می گردد تا با تکیه و مدد گرفتن از او مشکلات و موانع موجود در سر راه خود را بردارد .

در زندگی مشترک گاهی دیده شده همسران با بعضی اضطراب ها و دغدغه ها همراه می باشند که البته بعضی از این اضطراب و استرس ها هم منطقی به نظر می رسند که باید به ندای عقل سلیم گوش داد تا در مسیر اشتباه قدم بر نداریم ولی بعضی اوقات در زندگی مشترک این نگرانی ها در مورد اموری از جمله کمبود مالی و انتظارات منطقی زوج جوان هست که احتیاج به گذشت زمان دارد .

در این موارد بهترین کار امید داشتن به درگاه الهی و توکل به حضرت  حق می باشدکه او بهترین دستگیر و تکیه گاه است .

بهترین چیزی که در زندگی یک زوج می تواند هم خوشبختی دنیایی را به نبال داشته باشد و هم سعادت اخروی را ، رعایت تقوای الهی است .

شروع یک زندگی خوب باید از اول بر این بنا بشود که به دنبال یک سعادت و خوشبختی مداوم و طولانی باشد نه خوش گذراندن یک دوره کوتاه .

فقط رعایت تقوای الهی علاوه بر سعادت اخروی شیرینی زندگی دنیایی رو هم به دنبال دارد .

«وَ مَنْ یَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدْراً »

و هر كس بر خدا توكّل كند، كفایت امرش را مى‏كند خداوند فرمان خود را به انجام مى‏رساند و خدا براى هر چیزى اندازه‏اى قرار داده است(سوره مبارکه الطلاق آیه 3)

نکته سوم ؛ احسان و خوش اخلاقی

خوش اخلاقی یکی از شاه کلید های خوشبختی یک زندگی مشترک به حساب می آید . چه بسا افرادی که دارای تمکن مالی فراوانی است ولی زندگی آنها به رنگ جهنم باشد و این هم به خاطر بد خلقی و رفتارهای نامناسب طرفین یا یک طرف زندگی مشرک باشد.

احسان و خوش اخلاقی در بسیار ی از کارها اهمیت و ارزشمند به حساب می آید ولی در زندگی مشترک به نظر ، از واجبات می باشد ؛ چرا که یک زوج شاید در ابتدای زندگی هیچ انتظاری از همسر خو نداشته باشد جز یک زندگی توام با آرامش .

«وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فی‏ ذلِكَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَكَّرُون »

و از نشانه‏ هاى او اینكه همسرانى از جنس خودتان براى شما آفرید تا در كنار آنان آرامش یابید، و در میانتان مودّت و رحمت قرار داد در این نشانه‏هایى است براى گروهى كه تفكّر مى‏كنند! (سوره مبارکه روم آیه 21)

عفو

نکته چهارم ؛ عفو و گذشت

شاید هیچ زندگی غیر (از زندگی حضرات معصومین علیهم السلام) سراغ نداشته باشیم که توأم با نواقص و کاستی های نباشد ، ولی این کاستی ها و نواقص و اشتباهات راباید به یک رفتار حسنه ،  درست و اصلاح بکنیم . چه بسیار خطاها و اشتباهاتی که خودمان در محضر پروردگار عالم مرتکب شده ایم و امید عفو و گذشت از درگاه ایزدی داریم و چه قدر این صفت و خصلت زیبا در زندگی زوج های جوان به چشم می خورد که بیاموزند از اشتباهات همدیگر با بزرگواری و اغماض بگذرند و هر اشتباهی را پتک نکنند و بر سر زندگیشان نزنند .

«الَّذینَ یُنْفِقُونَ فِی السَّرَّاءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ الْكاظِمینَ الْغَیْظَ وَ الْعافینَ عَنِ النَّاسِ وَ اللَّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنین»

همان ها كه در توانگرى و تنگدستى، انفاق مى‏كنند و خشم خود را فرو مى‏برند و از خطاى مردم درمى‏گذرند و خدا نیكوكاران را دوست دارد. (سوره مبارکه آل عمران آیه 134)

رهنمودهای ائمه علیهم السلام برای همسرداری

حضرت امیرالمۆمنین علی علیه السلام می فرمایند:

«فدارها علی کل حال واحسن الصحبة لها فیصفو عیشک (1) ؛ همیشه با همسرت مدارا کن، و با او به نیکی همنشینی کن تا زندگیت باصفا شود

خوش اخلاقی یکی از شاه کلید های خوشبختی یک زندگی مشترک به حساب می آید چه بسا افرادی که دارای تمکن مالی فراوانی باشند ولی زندگی آنها به رنگ جهنم باشد و این هم به خاطر بد خلقی و رفتارهای نامناسب طرفین یا یک طرف زندگی مشرک باشد.

احسان و خوش اخلاقی در بسیار ی از کارها اهمیت و ارزشمند به حساب می آید ولی در زندگی مشترک به نظراز واجبات است ؛ چرا که یک زوج شاید در ابتدای زندگی هیچ انتظاری از همسر خو نداشته باشد جز یک زندگی توام با آرامش .

از تکبر و خشونت بپرهیز

 پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«خیر الرجال من امتی الذین لایتطاولون علی اهلیهم و یحنون علیهم ولا یظلمونهم (2) ؛ بهترین مردان امت من، آن کسانی هستند که نسبت به خانواده خود خشن و متکبر نباشند و بر آنان ترحم و نوازش کنند و به آنان آزار نرسانند

سیلی، هرگز!

پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«فای رجل لطم امراته لطمة، امرالله عزوجل مالک خازن النیران فیلطمه علی حر وجهه سبعین لطمة فی نار جهنم (3) ؛ هر کس به صورت زنش سیلی بزند، خداوند به آتشبان جهنم دستور می دهد تا در آتش جهنم هفتاد سیلی بر صورت او بزند

من تو را دوست دارم

پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«قول الرجل للمراة انی احبک لا یذهب من قلبها ابدا (4) ؛ این گفتار مرد به همسرش که «من تو را دوست دارم » ، هرگز از قلب زن بیرون نمی رود

پی نوشت ها :

1) مکارم الاخلاق، ص 218

2) همان، ص 216

3) مستدرک الوسائل، ج 14، ص 250

4) وسائل الشیعة، ج 14، ص 10

فرآوری : محمدی

بخش قرآن تبیان


منابع :

وبلاگ گروهی رهپویان قرآن

پایگاه حوزه