تبیان، دستیار زندگی
شاید افرادی را دیده باشد که به علت قرار دادن پای شکسته ی خود بر روی تکیه گاه پس از مدتی به زخم بستر و یا کمر درد مبتلا شده اند. اما در صورتی که آن ها پای خود را با زاویه ی مناسبی روی تکیه گاه قرار دهند، این مشکل پیش نخواهد آمد. زاویه مناسب به مقدار نیروی
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : سارا قیصری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ایده های برگزیده فنی مهندسی

هفتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

هفتمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است!

این دوره نیز هم چون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم.

فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده : ثبت تغییر شکل تشک بیمارستانی

نام ارائه دهنده: پریسا کشاورز جود- پارمیدا مقامی

زمینه و نوع پروژه : فنی مهندسی - عملی

درجه سختی: متوسط

ایده های برگزیده فنی مهندسی هفتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان (2)

شاید افرادی را دیده باشد که به علت قرار دادن پای شکسته ی خود بر روی تکیه گاه پس از مدتی به زخم بستر و یا کمر درد مبتلا شده اند. اما در صورتی که آن ها پای خود را با زاویه ی مناسبی روی تکیه گاه قرار دهند، این مشکل پیش نخواهد آمد. زاویه مناسب به مقدار نیروی وارد شده به صندلی و یا تخت بستگی دارد.

ایده های برگزیده فنی مهندسی هفتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان (2)

هدف این دوستان از انجام چنین پروژه ای اندازه گیری آن نیرو و تعیین بهترین حالت برای نشستن فرد بیمار می باشد. این گروه تصمیم گرفتند برای این منظور از نوعی سنسور استفاده نمایند و برای این منظور سه سنسور خازنی، القایی و مقاومتی را مورد بررسی قرار دادند.
از این میان دریافتند که سنسور های القایی و خازنی برای این امر مناسب نمی باشند و سنسور های مقاومتی به عنوان ابزار مورد قبول این کار انتخاب شدند. گام بعدی ساخت این نوع سنسور و قرار دادن آن ها درون تشک می باشد.
علاوه بر این خروجی مناسبی نیز باید طراحی شود که نتیجه را به کمک کامپیوتر نشان دهد. بدین ترتیب فیزیوتراپ و یا پرستار تشخیص می دهند که کدام حالت برای شخص مناسب تر است. البته کاربرد ابن طرح در بیمارستان ها مستلزم این است که این تشک از دقت بالا، دوام زیاد و هزینه مناسب برخوردار باشد.


نام ایده : چنگ نوری

نام ارائه دهنده: مهیا فیض - فاطمه زارع بدیع - صبا حق دوست - هستی دانش کیا

زمینه و نوع پروژه : فیزیک/فنی مهندسی - عملی

درجه سختی: دشوار

ایده های برگزیده فنی مهندسی هفتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان (2)

موسیقی همواره یکی از جنبه های مفرح زندگی بشر بوده است. البته رد پای پیشرفت تکنولوژی در ادوات موسیقی به خوبی به چشم می آید. اما ایده بسیار جالب دوستان شما  استفاده از لیزر نیمه هادی در ساخت یک چنگ بوده است!

این چنگ دارای ظاهری یکسان با چنگ های معمولی است، البته با یک تفاوت کوچک که نواختن آن را بسیار هیجان انگیزتر نموده است. در این چنگ تاری وجود ندارد!

البته کافیست که آن را به برق متصل کرده تا شاهد ظهور باریکه های قرمز و سبز رنگ نور لیزر باشید که کاملا هم چون رشته های سیم در میان دو بازوی چنگ قرار گرفته اند!

عملکرد این چنگ به این صورت است که منبع نور لیزر در یک بازو و سنسوری نوری دقیقا در نقطه مقابل این منبع و در بازوی دیگر چنگ، قرار دارد.

با قطع جریان لیزر توسط انگشتان، سنسور سیگنالی را به یک کیت می فرستد و نت مربوطه نواخته می شود. به همین زیبایی! شما می توانید این طرح را برای خیلی از دیگر ادوات موسیقی نیز اجرا نمایید.

مطالب مرتبط:

ایده های برگزیده فنی مهندسی دوره هفتم (1)

ایده های برگزیده فنی مهندسی دوره هفتم (3) (جدید)

ایده های برگزیده فیزیک دوره هفتم (1)

بخش پژوهش های دانش آموزی تیبان، تهیه: سارا قیصری

تنظیم: نسرین صادقی