تبیان، دستیار زندگی
مقاله علمی دینی «انواع جهان بینی» توسط سایت فرهنگی اطلاع رسانی تبیان در محیط مجازی منتشر شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جهان بینی از دریچه تبیان

جهان بینی

مقاله علمی دینی «انواع جهان بینی» توسط سایت فرهنگی اطلاع رسانی تبیان در محیط مجازی منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی، بخش اعتقادات شیعه موسسه فرهنگی اطلاع رسانی تبیان به منظور آگاه سازی و اطلاع رسانی به کاربران محیط مجازی، در مقاله علمی دینی، انواع جهان بینی را معرفی نمود.

در این مقاله آمده است:«دین واژه ای است عربی که در لغت به معنای اطاعت و جزا و ... آمده ، و اصطلاحاً به معنای اعتقاد به آفریننده ای برای جهان و انسان، و دستورات عملی متناسب با این عقاید می باشد. از اینروی، کسانی که مطلقاً معتقد به آفریننده ای نیستند و پیدایش پدیده های جهان را تصادفی، و یا صرفاً معلول فعل و انفعالات مادی و طبیعی می دانند "بی دین" نامیده می شوند. اما کسانی که معتقد به آفریننده ای برای جهان هستند هر چند عقاید و مراسم دینی ایشان، توأم با انحرافات و خرافات باشد "با دین" شمرده می شوند. و براین اساس، ادیان موجود در میان انسانها به حق و باطل، تقسیم می شوند، و دین حق عبارتست از: آیینی که دارای عقاید درست و مطابق با واقع بوده، رفتارهایی را مورد توصیه و تأکید قرار دهد که از ضمانت کافی برای صحت و اعتبار برخوردار باشند.

با توجه به توضیحی که درباره ی مفهوم اصطلاحی دین، داده شد روشن گردید که هر دینی دست کم از دو بخش تشکیل می گردد: 1- عقیده یا عقایدی که حکم پایه و اساس و ریشه ی آن را دارد . 2- دستورات عملی که متناسب با آن پایه یا پایه های عقیدتی و برخاسته از آنها باشد. بنابر این، کاملاً بجاست که بخش عقاید در هر دینی "اصول" و بخش احکام عملی "فروع" آن دین نامیده شود چنانکه دانشمندان اسلامی، این دو اصطلاح را در مورد عقاید و احکام اسلامی بکار برده اند.»

گفتنی است مقاله حاضر از کتاب «آموزش عقائد» تالیف آیت الله مصباح یزدی برداشت شده است.

تنظیم: هومن بهلولی