تبیان، دستیار زندگی
تاسف دارد اگر این واقعیت تلخ را برملا سازیم که خانه ی بخت بسیاری از جوانان امروز ما، اتاق های چت و فیس بوک است...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : نسرین صفری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فیس بوک،خانه ی بخت جوانان !


مقدس ترین پیمان زندگی تان را می بندید و راهی خانه ی بخت می شوید. مدت زمانی نمی گذرد که حال و هوای دوران مجردی، دوباره به سرتان می زند، خانه ی بخت شما، می شود اتاق کوچکی که این بار تنها تفاوتش تخت دوخوابه ای است که جای آن تخت یک نفره ی گذشته را گرفته است. وارد اتاق که می شوید چشمانتان رایانه خانه ی پدری را می بینید که در گوشه ی اتاق خوابتان  جا خوش کرده است، نگاهی به آن می اندازید و نا گاه  روزهای تنهایی دوران مجردی یادتان می آید و شیطنت های هر از چند گاه گذشته ، ذهنتان را نوازشی می دهد و ...

فیس بوک،خانه ی بخت جوانان

آن خاطرات نه چندان دور ، شما را وسوسه می کند که دوباره به سراغش بروید و  سری به دنیای اینترنت بزنید. نبود همسرتان را مغتنم می شمارید و وارد چت روم می شوید، در خیال خود می پندارید، فقط همین یک بار را امتحان می کنم و بس، سری به دوستان قدیمی تان در فیس بوک می زنید و حال و احوال می کنید و ...

به خودتان که می آئید: متوجه می شوید که چند ساعتی است در این  فضا گم شده اید و سراغی از همسرتان نگرفته اید، تا تکانی به خودتان بدهید، صدای زنگ خانه را می شنوید، با خود می گوئید: آمد، لاجرم سریعا رایانه را خاموش می کنید و به استقبال همسرتان می روید.

فردای آن روز، سری به ایمیلتان می زنید تا پیام های دریافتی تان را چک کنید، اما دوباره خود را در چت روم می بینید و...

حالا، مدت زمانی است که دوباره عادت گذشته تان را به دست گرفته اید و هر روز حتی با وجود همسرتان در خانه،   ساعات طولانی را در فیس بوک و چت روم می گذارید...

تاسف دارد اگر این واقعیت تلخ را برملا سازیم که خانه ی بخت بسیاری از جوانان امروز ما، اتاق های چت و فیس بوک است.

امروزه، هر فردی می تواند با وصل رایانه‏ ی  خود به خطوط تلفن، با صرف اندک هزینه ای وارد اینترنت شود و از اطلاعات انبوه این دهکده ی جهانی استفاده نماید. درست است که جهان وارد عصر تازه‏ای شده و اهمیت یافتن اطلاعات ،تنها  نماد و گزاره  شک نا پذیر آن است، اما گاه برخی از ما راه را بیراه می رویم در فضاهایی از این دنیای مجازی غوطه ور می شویم که ورطه مهلک آن بیش از هر چیز دیگر، ما و اطرافیانمان را درخود فرو می برد و ذهنمان را مغشوش و آشفته می سازد. چه بسا بسیار دیده و شنیده ایم که کنجکاوی های بی حد و حصر یک جوان در این فضا، چگونه او و خانواده اش را تا سر حد نابودی پیش رانده و متحمل آلام عدیده ای ساخته است.

سری به دادگاه های خانواده بزنید، بی گمان زن و شوهر های جوانی را خواهید یافت که از لذات نشاط آور ظاهری این فضای مجازی به ستوه آمده اند و خواهان متارکه هستند.

یکی می گوید: همسرم دوستان اینترنتی بسیاری دارد که  تمام وقت خود در منزل را صرف آنها می کند، وقاحت را به حدی رسانده که حتی در حضور من با آنها چت می کند و در صورت عدم اطلاع از آنها در فیس بوک نیز جستجویشان می کند. اگر به همان قدر به من و فرزندش، اهمیت می داد عاقبتمان این نمی شد.

دیگری با چشمان سرخ و پر اشکش می گوید: من ساده، فقط فکر می کردم ، یک گپ اینترنتی است که هدفش سرگرمی و بازی دادن دیگران است و همه با این ذهنیت وارد این اتاق ها می شوند و هویت مجهولی دارند که  هیچ وقت معلوم نخواهد  شد... از کجا می دانستم که پس از مدتی، این  هویت مجهول، معلوم می شود و همسرم ابتدا با او طرح دوستی می ریزد و  بعد هم ازدواج.

حضور در چت روم و فیس بوک، این پدیده ی نوظهور، به دلیل تأثیرات ناگواری که می تواند بر ابعاد متفاوت زندگی افراد بگذارد باید بیش از هر چیزی، مورد توجه و التفات خانواده ها قرار گیرد. نتیجه مساعد حاصل نمی شود اگر تبادل مفیدی فی مابین زوجین انجام نگیرد

زن شدیدا دلخور و معترض است و از پیام های مستهجن و غیر اخلاقی می گوید که به ناگاه در صفحه رایانه همسرش پدیدار شده و او را حالا یک معتاد جنسی کرده است. از علاقه ی افراطی همسرش به نمایش های پرونو و بوالهوسانه و از این که او چگونه علایق جنسی خود را در اینترنت پیگیری می کند ، صحبت می کند. توضیح می دهد که همسرم بیشتر وقت خود را صرف دیدن و دانلود کردن محتوا و موضوعات جنسی و یا شرکت در گفتگوهای تحریک کننده جنسی، مبادله ایمیل های جنسی می کند، این مسئله به قدری فکر و ذهن او را مشغول و آشفته کرده که اصلا گمان نمی برد زن و فرزند و زندگی هست و او هم مسئولیتی دارد، این اواخر هم کار به جایی رسیده که دیگر سر کار نمی رود و خانه نشین شده است.

فردی دیگر می گوید: همسر من از صبح تا شب، پشت میز می نشیند و با تمام دوستان و اقوام  خارج و داخل  از کشور خود، چت می کند و مثلا مبادله ی اطلاعات؛ فلان مد لباس ،کفش و کیف ...

من به خاطر آینده ی فرزندم نگرانم، مادر دختر من، بی تعهد است و بی خیال! بارها به او گوشزد کرده ام که رفتارهای کودکانه ی تو، سرنوشت فرزندمان را تباه می کند و او را هم مثل تو، اما گوشش بدهکار نیست که نیست، کارد به استخوانم رسیده...

یکی دیگر، از این که  همسرش عکس های خانوادگی و شخصی شان را در صفحه فیس بوک قرار داده تا دوستانش آنها را  ببیند، دلخور است و از فرط عصبانیت، مدام دست در پنجه و موی خود می کند و می گوید:  برای من آبرویی نمانده، اگر من می دانستم او چنین می کند،  هیچ وقت رایانه نمی خریدم و ....

فیس بوک،خانه ی بخت جوانان

بی گمان، این سوال به اذهان  همسران مستاصل این کاربران، خطور خواهد نمود که راه حل این مشکل چیست؟

حضور در چت روم و فیس بوک، این پدیده ی نوظهور، به دلیل  تأثیرات ناگواری که می تواند  بر ابعاد متفاوت زندگی افراد بگذارد باید بیش از هر چیزی، مورد توجه و التفات خانواده ها قرار گیرد. نتیجه مساعد حاصل نمی شود اگر تبادل مفیدی فی مابین زوجین انجام نگیرد لذا لازم است که:

* اولین توصیه جدی ما به شما این است که در این راه، بسیار صبر پیشه کنید و با برخورد به مصائب اجتناب ناپذیر و بسیار،عنان شکیبایی تان را از دست ندهید.

*دومین توصیه ما این است که از یک روان شناس و یا مشاور کمک بگیرید تا راحت تر بتوانید تدابیر  پیشنهادی ذیل را به انجام برسانید.

* در فضایی کاملا دوستانه با همسرتان راجع به این مسئله گفتگو کنید تا دریابید که چرا چنین رفتار می کند .

* به دنبال دلایلی احتمالی و مسبب مشکل بگردید. شاید تنهایی، عدم ابراز علاقه و عاطفه زوجین به یکدیگر، مشکل در روابط زناشویی،بیکاری، بد اخلاقی یکی از زوجین و .... دلیل استفاده مبرم او از این فضاباشد.

* با همسرتان به توافق برسید که بایستی بتوانید به هر طریقی که شده، بر این مشکل فائق آئید و زندگی مشترکتان را از خاکستر پنهان اما سوزاننده این  آتش  رها سازید.

* فضای منزلتان را تغییر دهید و آن را مقدمه ی تغییر عادت ناپسند همسرتان قلمداد نمائید، بالاخص توصیه می کنیم که  مکان یارانه ی شخصی تان را تغییر دهید.

* آموزش و اطلاع رسانی علمی و حساب شده داشته باشید چرا که  در این عرصه می تواند بسیار راه گشا باشد. آموزش و هوشیاری اعضای خانواده ، مهمترین گام استفاده مفیدتر و کارآمدتر از این فضای مجازی است.

تا بدان جایی که امکان دارد ، برای اوقات فراغت و زمان های خالی روزانه ی خود و همسرتان برنامه ریزی کنید. به دیدار دوستان و آشنایان بروید، به خرید، سینما ،پیاده روی و... بروید، بازی های فکری نیز می تواند مفید باشد

* مرزبندی کنید: این خود مائیم که باید با امتناع از عضویت در سایتهای ضد اخلاقی و خاصی چون سایبرجنسی و یا عدم استفاده از بخش های سرگرمی نا موجه، گفتگوهای بیهوده در اتاق های چت اینترنتی و شبكه های دوستی آنلاین در جهت مصرف بهینه و هدفمند این تکنولوژی گام بر داریم و مرزهای اطمینانی را برای خود و خانواده مان تعریف و مشخص نمائیم.

* به یاری همسرتان بشتابید و برای استفاده بهینه  او از رایانه برنامه ریزی کنید و اجازه ندهید بیش از مدت مقرر پشت مانیتور بنشیند.

* در زمینه مشکل تان، با یکدیگر تبادل اطلاعات و نظر داشته باشید و حتی کتاب هایی را برای  مطالعه  خود و همسرتان انتخاب کنید.

فیس بوک،خانه ی بخت جوانان

*می توانید برای حل مسئله، از فیلترکننده ها نیز استفاده نمائید تا راحتر بر ورود و خروج  کاربر مورد نظرتان نظارت داشته باشید.

*در صورت اطلاع از حضور افراطی و یا استفاده غیر مجاز همسرتان از برخی سایت ها، مراتب را در جوی دوستانه به او گوشزد کنید و انتظار و هدفتان مشترکتان را یادآور شوید.

* بحث های اخلاقی و دینی را درخانه تان رواج دهید تا شاید بدین طریق بتوانید دوباره فرهنگ و ارزش های فراموش شده خانوادگی، فرهنگی واسلامی تان را در جهت ایمن سازی خود و اطرافیانتان زنده و احیا نمائید و از نعمات حتمی آن نهایت استفاده  و بهره را ببرید.  

* تا بدان جایی که امکان دارد ، برای اوقات فراغت و زمان های خالی روزانه ی خود و همسرتان برنامه ریزی کنید. به دیدار دوستان و آشنایان بروید، به خرید،  سینما ،پیاده روی و... بروید، بازی های فکری چون شطرنج نیز می تواند مفید باشد.

* به کلوب های مجاز بروید و انواع سی دی های فیلم ،  و حتی بازی های علمی و در عین حال جذاب، آموزنده و خنده دار را خریداری  نمائید و همگام با یکدیگرآنها را تماشا کنید و لذت ببرید.

نسرین صفری

بخش خانواده ایرانی تبیان


مطالب مرتبط:

رد پای همسرتان در فیس بوک

رهایی از بی وفایی

خیانت هایی که عادی شده

با محافظ وارد اینترنت شوید

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.