تبیان، دستیار زندگی
من نامریی اول هستم. در این نخستین روز، برای نمونه، فقط یک اعدام خواهیم داشت. اعدام آدمی به نامِ کمپ. امروز مرگ به سراغ او می‌رود. بگذار او در را به روی خویش ببندد. بگذار پنهان شود. بگذار محافظان و نگهبانان به دورش حلقه بزنند. بگذار زره بپوشد. در هر حال مر
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آداب جنگی کردن بلدرچین‌های نر


من نامریی اول هستم. در این نخستین روز، برای نمونه، فقط یک اعدام خواهیم داشت. اعدام آدمی به نامِ کمپ. امروز مرگ به سراغ او می‌رود. بگذار او در را به روی خویش ببندد. بگذار پنهان شود. بگذار محافظان و نگهبانان به دورش حلقه بزنند. بگذار زره بپوشد. در هر حال مرگ، مرگ نامریی به سراغ‌اش می‌رود.

کتاب

آداب جنگی کردن بلدرچین‌های نر/ جمشید خانیان/ انتشارات خانه کتاب/ چاپ اول/ سال 1390/ 60 صفحه/ 1000 تومان

داستان این نمایشنامه، یک روایت اجتماعی است که در سال‌های نخست پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و موقعیت زمانی رویداد آن به نوعی غیرملموس در رویداد داستانی آن که روایت کننده کمین دو نفر برای به دام انداختن دوستشان است، تاثیر می‌گذارد.

خواندن یک صفحه ازیک کتاب را می توان چند گونه تعبیرکرد؛ چیدن شاخه گلی از یک باغ، چشیدن جرعه ای ازاکسیر دانایی، لحظه ای همدلی با اهل دل، استشمام رایحه ای ناب، توصیه یک دوست برای دوستی با دوستی مهربان و..

« نیما:...من نامریی اول هستم. در این نخستین روز، برای نمونه، فقط یک اعدام خواهیم داشت. اعدام آدمی به نامِ کمپ. امروز مرگ به سراغ او می‌رود. بگذار او در را به روی خویش ببندد. بگذار پنهان شود. بگذار محافظان و نگهبانان به دورش حلقه بزنند. بگذار زره بپوشد. در هر حال مرگ، مرگ نامریی به سراغ‌اش می‌رود.

رهی: خب، منظور؟

نیما: انتقام.

رهی: منظور؟

داستان این نمایشنامه، یک روایت اجتماعی است که در سال‌های نخست پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و موقعیت زمانی رویداد آن به نوعی غیرملموس در رویداد داستانی آن که روایت کننده کمین دو نفر برای به دام انداختن دوستشان است، تاثیر می‌گذارد.

نیما: بین تو و قهرمان داستان مردِ نامریی یه وجه مشترک وجود داره و اون انتقام گرفتنه.

رهی: ولی من نمی‌خوام اون رو بکشم.

نیما: مهم این نیست که تو هم مثل قهرمان ولز نقش مرگ رو برای اون بازی کنی، مهم اینه که وقتی وضعیت داره به نفع‌ات تموم می‌شه، اولین کاری که می‌کنی، یه کارِ شخصی ئه.

رهی: ... » (صفحه 31)

جمشید خانیان متولد سال 1340 است. اولین مجموعه‌ی داستان کوتاه او در سال 72 و دومین اثرش با عنوان «بازی روی خط ممنوع» در سال 75 منتشر شده است. اولین رمان او نیز با نام «او» با موضوعیت انقلاب اسلامی در سال 76 منتشر شده است. «کودکی‌های زمین» هم از آثار او در حوزه‌ی ادبیات پایداری است.

فرآوری: رویا فهیم

بخش کتاب و کتابخوانی تبیان


منابع: خبرگزاری مهر ، خبرگزاری کتاب ایران، خبرگزاری دانشجویان ایران